Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato dalyviai sužinos savo varžovus (video)

Penktadienio vakarą nuo 19 val. milijonai viso pasaulio futbolo gerbėjų iš maždaug 200 šalių stebės 2010 metų planetos futbolo čempionato burtų traukimo ceremoniją Keiptaune. Iki pirmenybių likus 188 dienoms 32 nacionalinės komandos bus suskirstytos į aštuonias grupes.
Burtų traukimo ceremonija vyks šiame Kongresų centre Keiptaune
Burtų traukimo ceremonija vyks šiame Kongresų centre Keiptaune / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Net 1600 apsaugos darbuotojų mėgins užtikrinti, kad ceremonija praeitų be jokių incidentų ir niekas neužkabintų ten dalyvausiančių žvaigždžių iš viso pasaulio. Šventę pradės PAR prezidentas Jacobas Zuma ir FIFA vadovas Josephas Blatteris.

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiančioje burtų traukimo ceremonijoje kamuoliukus trauks šioje šalyje gimusi aktorė Charlize Theron, anglų futbolo dievukas Davidas Beckhamas, olimpinis čempionas ilgų nuotolių bėgikas ir rekordininkas iš Etiopijos Haile Gebrselassi, pasaulio regbio čempionės PAR komandos kapitonas Johnas Smitas, pirmasis PAR kriketo rinktinės juodaodis Makhaya Ntini ir PAR futbolininkas Matthew Boothas

Ceremonijoje turėtų dalyvauti 2000 garbių svečių ir apie 1700 akredituotų žiniasklaidos atstovų. Įdomu, kad renginyje nebus argentiniečių futbolo legendos Diego Maradonos. Argentinos rinktinės treneriui nebuvo išduota akreditacija dėl FIFA jam skirtos dviejų mėnesių diskvalifikacijos už necenzūrinę kalbą per spaudos konferenciją.

Įdomu, kad pasaulio čempionato prizinių pinigų fondas išaugo iki 420 mln. JAV dolerių. 2006 metais jis sieki tik 261,4 mln. Pasaulio čempionato nugalėtojai gaus 30 mln, vicečempionai – 24 mln., pusfinalių komandos – 20 mln., ketvirtfinalių – 18 mln. Į geriausiųjų šešioliktuką petekusios rinktinės gaus po 9 mln. JAV dolerių, o tik grupės varžybose dalyvavusios komandos – po 8 mln. Kiekviena į pasaulio čempionatą patekusi komanda gaus po milijoną JAV dolerių pasirengimui.

VIDEO: South African World Cup 2010
VIDEO: World Cup South Africa 2010 Commercial
VIDEO: World Cup 2010 Commercial

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius