Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio žiniasklaida vis labiau nerimsta dėl būsimo Josepo Guardiolos klubo: „Manchester City“, „Bayern“, „Chelsea“, o gal „Milan“?

Į „Barcelona“ futbolo klubo istoriją aukso raidėmis įrašytas Josepas Guardiola artėjant vasarai vis dažniau atsiduria įvairių žiniasklaidos gandų sūkuryje. Pagrindinė to priežastis – visus dominantis klausimas, kokį klubą katalonas treniruos kitą sezoną?
Josepas Guardiola
Josepas Guardiola / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip manote, kokia bus kita J.Guardiolos stotelė? Prisijunkite prie mūsų sporto grupėje „Facebook“ ir išreiškite savo nuomonę.

Po trenerio pasitraukimo jo vietą užėmė buvęs asistentas Tito Vilanova ir kol kas pastarasis su naujomis pareigomis tvarkosi puikiai – 18 pergalių per 19 mačų ir perrašyta „Primera“ lygos istorija. Šie skaičiai Katalonijos klubo sirgaliams patinka, tad gandų, jog Pepas Guardiola grįš į „Barcą“, pasirodo vis mažiau.

Pastaruoju metu dažniausiai žiniasklaidos minimos naujos P.Guardiolos karjeros stotelės yra Anglijoje – „Manchester City“, Londono „Chelsea“ ir net „Manchester United“ ar Londono „Arsenal“ ekipos. Tuo tarpu Italijos spauda spekuliuoja apie „Milan“, o „Vokietijos“ – apie Miuncheno „Bayern“ komandas.

Bėda ta, kad pats P.Guardiola jau ne kartą sakė, jog spendimą priims, „kai ateis laikas“, ir nenori kalbėti apie galimas komandas, nes tai „būtų negarbinga dabartinių trenerių atžvilgiu“. Jungtinėse Amerikos Valstijose besiilsintis futbolo specialistas su žiniasklaida bendrauja retai, o visus reikalus stengiasi tvarkyti per savo agentą. Kol kas katalonas patvirtino tik tai, kad kitą sezoną į futbolą grįš.

Vis dėlto aptarkime dažniausiai minimas P.Guardiolos karjeros stoteles ir panagrinėkime užsienio žiniasklaidos gandus ir pranešimus.

Londono „Chelsea“. Pagrindinis Londono ekipos koziris, be abejo, yra itin talpi Romano Abramovičiaus piniginė. Anot pranešimų, „Chelsea“ valdantis Rusijos oligarchas P.Guardiolai yra pasiryžęs mokėti net 22 mln. eurų metinį atlyginimą.

Tai atrodo neįtikėtina prisiminus, kad vienas geriausių planetos futbolininkų Cristiano Ronaldo per metus „Real“ klube uždirba apie 10 mln. eurų, o Lionelis Messi – apie 10–15 mln. eurų.

P.Guardiolai neturėtų patikti ir R.Abramovičiaus trenerių keitimo politika – rusas per devynerius metus iš Anglijos klubo jau išmetė aštuonis trenerius. Prisiminkime, kad ir „Barcelona“ komandos vairą 2008 m. pradžioje ėmęs sukioti P.Guardiola pradžioje kiek strigo – kas garantuos, kad to nebus (bent jau kol P.Guardiola apsipras) visai kitokį žaidimą propaguojančioje Anglijoje ir kelios nesėkmės nepaskatins R.Abramovičiaus atleisti dar vieno trenerio?

Be to, P.Guardiola, išgirdęs spaudos pranešimus apie „Chelsea“, teigė, kad „autobuso vairuoti jis nemoka“.

AFP/Scanpix nuotr./Pepas Guardiola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

„Manchester City“. Dar viena komanda su neišsemiamomis pinigų atsargomis. Dabartinio trenerio Roberto Mancini kėdė po truputėlį braška – nors „miestiečiai“ pernai tapo Anglijos čempionais, tačiau jau dukart iš eilės UEFA Čempionų lygoje buvo išspirti jau po grupių etapo. „Premier“ lygą Mančesterio klubas laimėjo tik per nedidelį Sergio Aguero stebuklą paskutiniame mače, o šiemet „Manchester City“ gana toli į priekį paleido „Manchester United“.

Kitas P.Guardiolą galintis suvilioti veiksnys: Anglijos ekipoje jau dirba du buvę „Barcelona“ nariai – buvęs direktorius Ferranas Soriano ir sporto direktorius Txiki Begirstainas. Dabartinis Katalonijos klubo prezidentas Sandro Rosellis žiniasklaidai pareiškė, kad Mančesterio ekipa labai aktyviai stengiasi prisivilioti dar daugiau „Barcos“ darbuotojų ir jaunimo akademijos talentų.

P.Guardiola, išgirdęs spaudos pranešimus apie „Chelsea“, teigė, kad „autobuso vairuoti jis nemoka“.

„Jau ne kartą buvo puolamųjų „Manchester City“ veiksmų, nukreiptų prieš mūsų klubą. Jie bando aktyviai vilioti mūsų darbuotojus ir kitus klubo struktūros narius, tačiau mūsų žmonės yra laimingi ir išvykti nenori“, – teigė S.Rosellis. Galbūt tai yra vienas „Manchester City“ žingsnių, siekiant prisivilioti P.Guardiolą?

„Manchester United“ ir Londono „Arsenal“. Du Anglijos grandai, turintys itin ilgai dirbančius trenerius – seras Alexas Fergusonas „raudonuosius velnius“ jau treniruoja 27-uosius metus ir ruošiasi į pensiją, o Arsene‘as Wengeras „Arsenal“ gretose dirba jau 17 metų ir pastaruoju metu yra ypač kritikuojamas dėl trofėjų sausros.

Gandų apie P.Guardiolos persikėlimą į abi ekipas buvo, tačiau jie neatrodė rimti ar pagrįsti. A.Fergusonas tvirtino, kad dirbti žada dar bent vienerius metus, t.y. iki 2013–2014 m. sezono pabaigos. P.Guardiola teigė, kad į futbolą grįš jau ateinančiame sezone.

Tuo tarpu A.Wengeras turi tvirtą užnugarį ir palaikymą iš Londono klubo savininkų, kuriems netrukdo trenerio politika, nes ji neša pelną. Be to, sunkiai tikėtina, kad „Arsenal“, gailintis pinigų savo lyderiams ir parduodantis juos kitiems, aukotų milžiniškus pinigus P.Guardiolai.

Kita vertus, dabartinių šių klubų trenerių pavyzdžiai turėtų parodyti katalonui, kad abiejų komandų savininkai neserga „R.Abramovičiaus sindromu“ ir palaiko trenerius net ir ištikus nesėkmėms.

Miuncheno „Bayern“. Du sezonus iš eilės užimta tik antroji vieta Bundeslygoje ir pralaimėtas praėjusių metų Čempionų lygos finalas vis labiau spaudžia dabartinį bavarų trenerį Juppą Heynckesą. Vis dėlto puikus žaidimas šiemet kritikus turėtų nutildyti bent jau kuriam laikui.

„Visa tai yra nesąmonė. Pirmiausia visada kalbėsime su J.Heyneckesu – jis yra mūsų pirmasis ir vienintelis kontaktas“

Pranešimai apie P.Guardiolos ir „Bayern“ susitarimą žiniasklaidoje pasirodė antradienį, o paskleidė juos Italijos spauda, tačiau „Bayern“ vadovybė gana greitai juos paneigė.

„Visa tai yra nesąmonė. Pirmiausia visada kalbėsime su J.Heyneckesu – jis yra mūsų pirmasis ir vienintelis kontaktas“, – teigė „Bayern“ spaudos atstovas Markusas Horwickas.

Sunkiai tikėtina, kad katalonas ryžtųsi stoti prie Vokietijos klubo vairo – jam reiktų priprasti prie visai kitos kultūros, trukdytų ir kalbos barjeras. Nors metai yra turbūt pakankamas laikotarpis išmokti bent jau vokiečių futbolo kalbą.

„Milan“. Komandos lyderius vasarą pardavęs Milano klubas „Serie A“ pirmenybėse sukiojasi tik turnyro lentelės viduryje ir nė iš tolo nedemonstruoja gero žaidimo. Pranešama, kad komanda taupo ir nežada leisti pinigų stambiems pirkiniams, o visų pirma nori remtis pačių išaugintais arba už nedidelę kainą pirktais žaidėjais.

Žiniasklaida taip pat skelbė, kad P.Guardiola „Milan“ savininkų prašė bent 200 mln. eurų naujų žaidėjų įsigijimui – tai buvo sąlyga treniruoti Italijos klubą. Žinant dabartinę „Milan“ padėti tai skamba gana neįtikėtinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius