-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pašėlusi naktis futbolo rinkoje: britų klubai naujiems žaidėjams išleido 250 milijonų eurų (Atnaujinta 16.40 val., video)

Antradienio naktį užvertas žiemos perėjimų langas. Europos klubai skaičiavo paskutines valandas, kai galėjo sustiprinti savo sudėtis. Kita tokia proga pasitaikys tik pasibaigus sezonui.
Fernando Torressas (viduryje) nuo šiol vilkės „Chelsea“ marškinėlius
Fernando Torresas (viduryje) nuo šiol vilkės „Chelsea“ marškinėlius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

EuroFootball.lt pateikia svarbiausius paskutinių keturiolikos valandų iki perėjimų lango uždarymo įvykius Europos futbolo rinkoje.

2011 01 31, 10.00 val. Luisui Suarezui atliktas medicininis patikrinimas, žaidėjas suderino asmenines sutarties su „Liverpool“ sąlygas. Spėjama, kad kontraktas galios šešerius metus.

Vienas „Juventus“ vadovų Beppe Marotta nesitiki, kad pavyks susitarti su „Cagliari“ dėl puolėjo Alessandro Matri įsigijimo.

Veteranas gynėjas Nicola Legrottaglie turėtų palikti „Juventus“ ir persikelti į „Milan“.

10.30 val. Madrido „Atletico“ nesutiko už 45 milijonus eurų parduoti puolėjo Sergio Aguero Londono „Tottenham“ klubui, skelbia „Sky News“.

Robbie Keane'as palieka Londono „Tottenham“ ir pagal nuomos sutartį keliasi į kitą sostinės ekipą „West Ham“.

Stephenas Irelandas, neoficialiais „Sky Sports“ duomenimis, sutiko palikti Birmingamo „Aston Villa“ ir būti paskolintas „Newcastle“ komandai.

10.40 val. Nicolas Anelka nenori pereiti į „Liverpool“, teigia „Sky News“. Kalbėta, kad prancūzas gali būti įtrauktas į sandorį, pagal kurį „Chelsea“ įsigytų Fernando Torresą, sumokėdama apie 45 milijonus eurų bei pridėdama N.Anelka.

13.50 val. „Liverpool“ gynėjas Paulas Konchesky iki sezono pabaigos paskolintas antrojo pagal pajėgumą Anglijos futbolo diviziono „Nottingham Forest“ komandai.

14.10 val. „Sky Sports“ šaltiniai praneša, kad „Liverpool“ vadovai pateikė rekordinį klubui 30 milijonų svarų sterlingų pasiūlymą „Newcastle“ ekipai už puolėją Andy Carrollą, tačiau jis buvo atmestas.

14.30 val. „Sunderland“ centro gynėjas iš Paragvajaus Paulo da Silva už neskelbiamą sumą keliasi į „Zaragoza“ komandos gretas.

Londono „Chelsea“ puolėjas Danielis Sturridge'as yra arti perėjimo į „Bolton“ klubą pagal šešių mėnesių nuomos sutartį.

Birmingamo „Aston Villa“ savininkai, net ir sulaukę pasiūlymo parduoti komandos lyderį Ashley Youngą, jį nedvejodami atmestų.

17 val. „Juventus“ puolėjas Amauri yra arti susitarimo su „Parma“, skelbia „Sky Sport Italia“.

„Juventus“ gretas papildė iki sezono pabaigos pasiskolintas argentinietis puolėjas Alejandro Dominguezas, atvykstantis iš „Valencia“ klubo.

Lėverkuzeno „Bayer“ puolėjas Patrickas Helmesas persikėlė į „Wolfsburg“, kur tikisi atlikti svarbesnį vaidmenį nei buvusioje komandoje.

17.10 val. Sklinda kalbos, kad „Newcastle“ priėmė antrą „Liverpool“ pasiūlymą ir sutiko už 35 milijonus svarų sterlingų parduoti puolėją Andy Carrollą.

Tuo metu „Sky Sports“ tikina, kad Fernando Torresas per valandą turėtų atvykti į Londono „Chelsea“ būstinę.

17.18 val. „Milan“ pasirašė pusės metų sutartį su Turino „Juventus“ gynėju 34 metų Nicola Legrottaglie.

17.33 val. Sergio Aguero pasirašė naują sutartį su Madrido „Atletico“ klubu ir liks jame bent iki 2014 metų vasaros.

19.12 val. F.Torresas jau derasi dėl asmeninių sutarties su „Chelsea“ sąlygų. Tuo metu „Newcastle“ atmetė 35 milijonų svarų sterlingų vertės pasiūlymą už Andy Carrollą.

19.27 val. Perėjimų langas Vokietijoje uždarytas, Italijoje jis atviras iki 20 val. Lietuvos laiku.

Naujausiomis žiniomis, „Juventus“ nepavyko įsigyti „Valencia“ puolėjo Alejandro Dominguezo, bet Turino ekipai atstovavęs Amauri turėtų būti paskolintas „Parma“ komandai.

Tuo metu „Wolfsburg“ pasirašė trejų su puse metų sutartį su Tuncay.

19.30 val. „Liverpool“ oficialiai patvirtino, kad už klubui rekordinę 35 milijonų eurų sumą įsigis „Newcastle“ puolėją A.Carrollą.

20.04 val. Turino „Juventus“ šešiems mėnesiams pasiskolino „Cagliari“ puolėją A.Matri. Už tai klubas sumokėjo 2,5 milijono eurų, o vasarą turės galimybę įsigyti futbolininką už 15,5 milijono eurų.

20.10 val. Gelzenkircheno „Schalke“ pasirašė šešių mėnesių sutartį su Irano „Steel Azin“ klubo krašto puolėju Ali Karimi.

20.20 val. Milano „Inter“ iki sezono pabaigos išsinuomojo „Cesena“ gynėją Yuto Nagatamo, o priešinga kryptimi iškeliavo Italijos čempionų gynėjas Davide'as Santonas, kuris taip pat buvo paskolintas.

20.36 val. „Chelsea“ derasi ne tik su F.Torresu. Kalbama, kad klubą vis dėlto papildys gynėjas D.Luizas, už kurį Lisabonos „Benfica“ gaus 25 milijonus eurų.

20.59 val.  Londono „Chelsea“ galiausiai pasiekė susitarimą su Lisabonos „Benfica“ ir už beveik 25 milijonus eurų įsigis gynėją Davidą Luizą, skelbia BBC.

21.06 val. Perėjimų langas Anglijoje bus uždarytas po šiek tiek mažiau nei keturių valandų.

AFP/Scanpix nuotr./Liverpool gerbėjai sudegino Fernando Torreso marakinėlius
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ gerbėjai sudegino Fernando Torreso marškinėlius

21.47 val. Kaip ir tikėtasi, „Liverpool“ patvirtino, kad sutarė su „Chelsea“ dėl F.Torreso pardavimo už Didžiajai Britanijai rekordinę 58 milijonų eurų sumą.

22.05 val. Liko šiek tiek mažiau nei trys valandos ir visi perėjimai bus baigti.

22.17 val. „Newcastle“ siekia įsigyti „Bolton“ puolėją Johaną Elmanderį, kuris turėtų pakeisti A.Carrollą.

Tuo metu Eiduras Gudjohnsenas paliko „Stoke“ ir išvyko į Londono „Fulham“. Jei islando medicininiai tyrimai bus geri, jis bus paskolintas iki sezono pabaigos.

22.33 val. „Chelsea“ puolėjas Danielis Sturridge'as skolinamas „Bolton“ klubui iki sezono pabaigos.

22.43 val. „Liverpool“ patvirtino, kad pasirašė penkerių su puse metų sutartį su Luisu Suarezu.

22.48 val. D.Luizas neišvyko į Londoną, bet tikisi, kad sudarys sutartį su „Chelsea“ dar šį vakarą, skelbia „Sky Sports“.

00.19 val. Santandero „Racing“ pasiskolino Londono „Tottenham“ puolėją Giovani dos Santosą.

01.00 val. F.Torresas ir D.Luizas perėjo į „Chelsea“, A.Carrolas – į „Liverpool“.

„Tottenham“ paskutinę akimirką mėgino įsigyti „Blackpool“ saugą Charlie Adamą, tačiau derybos baigėsi nesėkmingai.

„Newcastle“ ieškojo, kuo papildyti praretėjusią puolimo grandį, bet „Wigan“ neišleido Charleso N'Zogbia už 15 milijonų eurų.

01.08 val. „Liverpool“ nepraranda vilčių iš „Aston Villa“ klubo pasiskolinti gynėją Stepheną Warnocką.

01.10 val. Žiemos perėjimų langas uždarytas – britai nepagailėjo pinigų ir naujiems futbolininkams išleido įspūdingą 250 milijonų eurų sumą. Ji daugiau nei penkiskart didesnė nei praėjusiais metais. 

Pirmasis Fernando Torreso interviu „Chelsea TV“

Klubai iki sezono pabaigos negalės stiprintis naujais futbolininkais, o „Goal.com“ tinklalapis sudarė subjektyvų geriausių perėjimų dešimtuką, didžiausią dėmesį skirdami žaidėjo gebėjimams, taip pat galimybėms įsitvirtinti naujoje komandoje bei aplinkoje, finansines sąlygas.

10. Andy Carrollas (iš „Newcastle“ į „Liverpool“ - 41 milijonas eurų)

Taip taip, puikiai suprantame - Carrolas, ko gero, nėra vertas 7 vietos brangiausių visų laikų pasaulio futbolininkų sąraše. Tačiau puikiai sudėtas, galingas ir gerai kamuolį valdantis futbolininkas turi milžinišką potencialą. Be to, kainą didina faktas, kad jis yra anglas.

9. Davidas Luizas (iš „Benfica“ į „Chelsea“ - 25 milijonai eurų)

Ilgai trukusios derybos vainikuotos sėkme - talentingas brazilas keliasi į Angliją. Sirgaliai, norintys rezultatų iš karto, gali šiek tiek nusivilti - gynėjas šį sezoną nedemonstravo geriausios sportinės formos. Tačiau „Chelsea“ gretose jis praleis ne vienerius metus ir gali tapti ilgalaikiu klubo pagrindinės sudėties nariu.

8. Simao (iš „Atletico“ į „Besiktas“ - 0,9 milijono eurų)

Ambicingasis Turkijos klubas įsigijo patyrusį krašto puolėją, kuris tikrai sustiprins atakų grandį. Nors portugalui jau 31 metai, jis vis dar yra greitas ir techniškas, žaidimui netrūksta aštrumo. Kainos ir kokybės santykis turėtų būti puikus.

7. Giampaolo Pazzini (iš „Sampdoria“ į „Inter“ - 19 milijonų eurų (- 7 mln. už atiduotą žaidėją)

26 metų italas pasiekė savo karjeros aukštumas. Nors iki šiol Pazzini nebuvo įvarčių mušimo mašina, du tikslūs smūgiai debiutinėse rungtynėse įrodo jo lygį. „Inter“ atakose jis įneš taip reikalingų naujų vėjų.

6. Ryanas Babelis (iš „Liverpool“ į „Hoffenheim“ - 8 milijonai eurų)

Vienu perspektyviausių olandų kadaise laikytas Babelis Liverpulyje buvo savo paties šešėlis. Visgi tikėtina, kad naujoje aplinkoje jam pavyks atsiskleisti, o Vokietijos klube jis gali tapti vienu iš lyderių.

5. Ibrahimas Affelay (iš PSV į „Barcelona“ - 3 milijonai eurų)

Universalus olandas suteiks treneriui Pepui Guardiolai daugiau galimybių rinktis. Nepaisant jauno amžiaus, Affelay yra pakankamai patyręs ir tinkamas katalonų žaidimo filosofijai. Už tokią kainą - puikus futbolininkas.

4. Edinas Dzeko (iš „Wolfsburg“ į „Man City“ - 32 milijonai eurų)

Dzeko taip pat kainavo įspūdingus pinigus ir tik tai sukliudė jam pakilti aukščiau šiame reitinge. Visada yra grėsmė, kad nepavyks pritapti naujoje šalyje, bet bosnis, atrodo, yra tinkamas „Premier“ lygai ir gali tapti vienu geriausių čempionato puolėjų.

3. Fernando Torresas (iš „Liverpool“ į „Chelsea“ - 58,5 milijono eurų)

Vienas geriausių planetos puolėjų - vienas brangiausių planetos žaidėjų. „Chelsea“ nepagailėjo įspūdingos sumos už ispaną, kuris šį sezoną nežibėjo, bet, ko gero, bent iš dalies dėl to, kad jautėsi nelaimingas Liverpulyje. Londono klube jis gaus šansą vėl rungtyniauti Čempionų lygoje bei įrodyti, kad gali iškovoti trofėjus ne tik su nacionaline rinktine.

2. Luisas Suarezas (iš „Ajax“ į „Liverpool“ - 26,5 milijono eurų)

Nors „Ajax“ nenorėjo parduoti, urugvajietis išsireikalavo perėjimą į Anglijos klubą. Olandijos čempionatas, žinoma, neprilygsta „Premier“ lygai, bet techniškas, greitas, puikai abiem kojomis smūgiuojantis puolėjas, atrodo, atitinka visus standartus ir bus vienas ekipos lyderių.

1. Antonio Cassano (iš Genujos „Sampdoria“ į „Milan“ - neskelbiama suma)

Cassano yra žmogus mįslė, tačiau be jokių abejonių jis sustiprino Milano komandą. Puolėjas gali mušti įvarčius bei kurti progas kitiems, o rungtyniaudamas greta Zlatano Ibrahimovičiaus sudarys įspūdingą tandemą. Tą įrodo pirmosios keturios rungtynės, per kurias Cassano atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

 



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius