Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiaukojančiai prieš bulgarus kovojęs „Žalgirio“ vartų sargas: „Prakirto lūpytę“

Vilniaus „Žalgiris“ iš Bulgarijos parsiveža vieno įvarčio deficitą – UEFA Europos lygos paskutiniame atrankos etape žalgiriečiai 0:1 nusileido Razgrado „Ludogorec“ komandai.
„Ludogorec“ – „Žalgiris“
„Ludogorec“ – „Žalgiris“ / Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS

Vienintelis įvartis į „Žalgirio“ vartus krito jau antrą minutę, kai po baudos smūgio kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė Ivanas Tatomirovičius.

Nors bulgarai turėjo žaidybinį pranašumą praktiškai visas likusias minutes, o per pridėtą antro kėlinio laiką žalgiriečiai dar liko ir mažumoje, kai antrą geltoną kortelę užsidirbo Donatas Kazlauskas, atsilaikyti vilniečiai sugebėjo ir antrame mače namuose turės panaikinti tik vieno įvarčio deficitą.

„Kaip ir minėjau prieš rungtynes, mus spaudė nuo pradžios. Mums buvo svarbu tai neutralizuoti, bet praleidome įvartį po standartinės situacijos – patys sau įsimušėme, – mačo pradžią prisiminė „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas. – Varžovai agresyviai tęsė rungtynes, buvo keli labai pavojingi epizodai. Bet galiu pagirti komandą, vėliau ir patys sukūrėme progų, ir sėkmingai gynėmės. Buvo neblogų išėjimų į kontratakas, buvo ir pakankamai rimta proga. Kai pavyko ilgiau pavaldyti kamuolį, pajautėme, kad galime žaisti. Daug žaidimo vyko aikštės viduryje, bet mes ėjome į priekį, uždirbome kampinių. Tiesa, įžaidžiant kampinius ne viskas pavyko. Tačiau liko atsakomosios rungtynės. Tikiuosi, kad savo stadione būsime efektyvesni.“

Dėl prisirinktų geltonų kortelių „Žalgirio“ treneriui teko nemažai rotuoti sudėtį, o gynybos širdyje žaidė iki tol nė vienų rungtynių starto sudėtyje šiame europiniame žygyje nepradėję I.Tatomirovičius ir Kipras Kažukolovas.

„Ne viskas pakeistoje gynybos grandyje suveikė taip, kaip norėjosi, – pripažino V.Čeburinas. – Žaidėjams rūbinėje sakiau, kad reikės analizuoti tai, kas įvyko. Reikės žiūrėti, padaryti išvadas, kas ir kodėl nepavyko, kad namų rungtynės būtų geresnės.“

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“

Kazachas jau laukia, kuomet jo komanda vėl žais pilnų LFF stadiono tribūnų akivaizdoje.

„Be abejo, lauksime savo sirgalių palaikymo. Mes jaučiame tą palaikymą – jis reikalingas, o be jo sunku. Girdėjome savo sirgalius ir šiandien, bet palaikymas nebuvo toks gausus. Taip, mes juos matėme ir girdėjome, bet prie savo tribūnų tikiuosi, kad ir komanda žais kitaip“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Savo ruožtu vilniečių vartininkas Edvinas Gertmonas nesugebėjo išgelbėti nuo saviškio smūgio į vartus, bet vėliau atlaikė net 11 bulgarų mėginimų pasižymėti.

„Kaip visada, mums sunkiau yra žaisti išvykoje, sunkiau įsivažiuoti. Bet manau, kad 0-1 yra geras rezultatas parsivežti namo, o Vilniuje žiūrėsime“, – optimistiškai po pirmų rungtynių žvelgė vartų sargas.

Jam buvo sunku paaiškinti, kodėl žalgiriečiai taip sudėtingai įsivažiavo rungtynėse ir turėjo daug problemų pačioje jų pradžioje.

„Neįsivaizduoju ko trūko, tiesiog labai sunku. „Ludogorec“ primetė aukštą presingą, tai vargome. Turėjo daug progų, bet nepasinaudojo. O po to įsivažiavome“, – sakė E.Gertmonas.

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“

O ką treneris akcentavo prieš antrą kėlinį, kuriame vaizdas jau buvo geresnis?

„Pirmiausia, stengtis mažiau klysti, mažiau atsikirtinėti, nes puolime žaidžia greiti žaidėjai. Daug jėgų atima, kai prarandi kamuolį ir bėgi gintis. Reikėjo truputį palaikyti kamuolį“, – teigė vartininkas.

Jis iš rungtynių neišėjo be sužeidimo. Po kontakto su varžovu E.Gertmonui teko stabdyti iš prakirstos lūpos tekantį kraują.

„Nieko, lūpytę prakirto, – apie epizodą kalbėjo žalgirietis. – Jis atleido kamuolį, aš išėjau iš vartų. Aš pagavau kamuolį, patraukiau jam nuo kojos, o jis tuo momentu smūgiavo ir pataikė į lūpą.“

Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“
Ivan Ivanov/Lap.bg/BNS/„Ludogorec“ – „Žalgiris“

Atsakomosios „Žalgirio“ ir „Ludogorec“ rungtynės Vilniuje vyks ateinantį ketvirtadienį. Šioje poroje laimėjusi komanda pateks į Europos lygos grupių etapą, o pralaimėjusi ekipa žais UEFA Konferencijų lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius