Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiklydo tarp futbolo ir politikos: Turkijos gigantų dvikova Saudo Arabijoje buvo atšaukta

Saudo Arabijoje turėjosios įvykti rungtynės dėl Turkijos Supertaurės tarp dviejų Stambulo klubų – „Fenerbahče“ ir „Galatasaray“ – buvo atidėtos ir tikrai nebeįvyks šioje šalyje.
Stadione susirinkę aistruoliai rungtynių pradžios taip ir nesulaukė.
Stadione susirinkę aistruoliai rungtynių pradžios taip ir nesulaukė. / AP nuotr.

Rungtynės Rijado „Al-Awwal“ stadione turėjo būti žaidžiamos penktadienio vakarą nuo 19.45 val., tačiau laiku neprasidėjo. 21 val. buvo paskelbta, kad mačas taip ir neįvyks.

Paaiškėjo, kad dvikova buvo atšaukta dėl nesutarimų tarp rungtynes priimančios Saudo Arabijos atstovų ir Turkijos klubų bei šios šalies futbolo federacijos. Ginčo objektas – šiuolaikinės Turkijos tėvu laikomam Mustafai Kemaliui Atatiurkui skirtos akcijos, kurias planavo mačo dalyviai.

M.K.Atatiurkas valdė nuo 1923 metų iki savo mirties 1938-aisiais, todėl šiemet turkai mini šiuolaikinės respublikos įkūrimo 100-metį. Abiejų komandų žaidėjai turėjo žengti į aikštę vilkėdami marškinėlius su M.K.Atatiurko atvaizdu bei iškelti plakatą su savo istorinio lyderio citata: „Taika – namie, taika – pasaulyje.“

Tokiems planams kategoriškai pasipriešino Saudo Arabijos atstovai, pareiškę, kad turkai nesilaikė išankstinio susitarimo ir pasaulio futbolo taisyklių.

„Norėjome surengti rungtynes laiku laikydamiesi tarptautinių taisyklių, kurios reikalauja, kad sportas būtų pristatomas be su juo nesusijusių šūkių. Rengdamiesi rungtynėms mes tai buvome aptarę su Turkijos futbolo federacija. Deja, komandos nusprendė nesilaikyti susitarimo ir būtent todėl rungtynės neįvyko“, – sakome renginį organizavusio „The Riyadh Season“ pranešime.

Šeštadienį „Fenerbahče“ ir „Galatasaray“ grįžo į Turkiją, jas pasitiko minios aistruolių su Turkijos vėliavomis ir M.K.Atatiurko atvaizdais. Rungtynes dėl Supertaurės priimti savo stadionuose pasiūlė „Samsunspor“ ir Stambulo „Bešiktaš“.

Ne sportinės priežastys pastaruoju metu kenkia ne tik Turkijos futbolo klubams. „Fenerbahče“ krepšinio komanda sausio 4 d. Eurolygos rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ negalės žaisti Stambule, nes negali užtikrinti Izraelio komandos saugumo. Šios rungtynės netikėtai buvo perkeltos į Panevėžį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius