Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasiūlymas iš užatlantės – surengti Italijos ir Argentinos mūšį dėl supertaurės

Italija praėjusį savaitgalį laimėjo „Euro 2020“, o Argentina triumfavo „Copa America“ turnyre. Dabar Pietų Amerikos atstovai siūlo surengti šių komandų mūšį dėl supertaurės.

Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) kreipėsi į Europos futbolo asociacijų sąjungą (UEFA) su pasiūlymu surengti dviejų žemynų čempionų rungtynes.

Manoma, kad rungtynės galėtų vykti kitų metų vasarą, mat 2022 m. pasaulio čempionatas Katare bus rengiamas tik lapkričio ir gruodžio mėnesiais.

Be to, Tarptautinė futbolo asociacija (FIFA) neberengia anksčiau įprastu buvusio Konfederacijų turnyro, kuriame žaisdavo visų pasaulio žemynų čempionai ir būsimo pasaulio čempionato šeimininkai, tad Italijos ir Argentinos akistata galėtų užpildyti šią skylę.

Kaip praneša „The New York Times“, kalbos tarp CONMEBOL ir UEFA jau yra gerokai pažengusios į priekį. Šios organizacijos pastaraisiais metais bendradarbiauja ypač glaudžiai, o tai įrodo ir europiečių teisėjavimas „Copa America“ turnyre bei pietų amerikiečių darbas „Euro 2020“ varžybose.

„The New York Times“ teigimu, Italijos ir Argentinos mūšis galėtų būti skirtas pagerbti pernai mirusį Diego Maradoną ir surengtas Neapolio mieste.

Argentinietis D.Maradona būtent šio Italijos miesto „Napoli“ klube paliko ryškiausią savo pėdsaką ir žaidė jame net septynis sezonus. Jam mirus Neapolio stadionas buvo pervadintas Diego Armando Maradonos vardu.

Primename, kad Italijos rinktinė Europos čempionų vardą po 53 metų pertraukos susigrąžino Londone per baudinių seriją įveikdama Angliją, o Argentina taip pat svečių teritorijoje 1:0 nugalėjo Braziliją ir tapo Pietų Amerikos čempione pirmąsyk nuo 1993-ųjų.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: italų triumfas finale, kodėl Rytis neteko amo, „Copa America“ ir mūsų klubai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius