Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinę lietuvių vilties žvakę užpūtęs ukrainietis įvarčius skyrė būsimai dukrai

Lietuvos futbolo rinktinė penktadienio vakarą patyrė dar vieną pralaimėjimą „Euro 2020“ atrankoje, 0:2 svečiuose pripažinusi Ukrainos pranašumą. Charkove patirtas pralaimėjimas – simbolinis. Po jo mūsų rinktinė jau neturi net teorinių šansų patekti į kitąmet vykstančias žemyno pirmenybes.
A.Ševčenka ir R.Malinovskis
A.Ševčenka ir R.Malinovskis / „Scanpix“ nuotr.

Tuo metu pergalę iškovoję ukrainiečiai švenčia. Iki išsvajoto tikslo Andrijų Ševčenką ir jo komandą dabar skiria vos vienas taškas. Šį žingsnį „geltonai mėlyni“ galės padėti jau pirmadienį, kai Kijeve priims žemyno čempionę Portugaliją.

A.Ševčenka net ir pakabinęs sportinius batelius ant vinies tėra ryškiausia Ukrainos futbolo žvaigždė.

Galingas „Ševa!, Ševa!“ iš tribūnų rungtynių su lietuviais metu griaudėjo ne kartą. Į kiekvieną tokį emocijų pliūpsnį legendinis Ukrainos futbolininkas savo gerbėjams atsilygindavo – pridėjęs ranką prie širdies, kelis kartus pliaukšteldavo per ją, o rungtynių pabaigoje iškėlęs rankas emocingai atplojo atgal.

„Sveikinu visą Ukrainą su pergale. Mums ji labai svarbi. Žaisti tokioje nuostabioje atmosferoje buvo fantastika“, – po mačo šiltų žodžių sirgaliams neslėpė treneris.

„Scanpix“ nuotr./Andrijus Ševčenka
„Scanpix“ nuotr./Andrijus Ševčenka

Nors dabartinė Ukrainos rinktinė nestokoja ryškiausių stipriausiuose Senojo žemyno klubuose rungtyniaujančių figūrų, svarbiausias komandos žmogus stovi šalia aikštės.

Ukrainiečių meilė šios šalies futbolo dievui – begalinė. Jie net atleidžia A.Ševčenkai tai, kad jis gyvena Londone ir į savo tėvynę sugrįžta tik per Europos čempionato atrankos langus.

B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 6 5 1 0 13:1 16
2 Portugalija 5 3 2 0 13:4 11
3 Serbija 5 2 1 2 10:12 7
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 6 0 1 5 4:17 1

Trenerio patirties Ševa irgi turi nedaug, tačiau išmintingai pasielgė aplink save subūręs patyrusių specialistų kolektyvą. A.Ševčenka – šios Ukrainos rinktinės emocinis lyderis, o už visus komandos taktinius niuansus yra atsakingi du iš Milano atsivežti bičiuliai italai Mauro Tassoti ir Andrea Maldera.

Trečiasis trenerio asistentas – buvęs ilgametis Ukrainos rinktinės vartininkas Oleksandras Šovkovskis, su kuriuo A.Ševčenka perėjo ugnį ir vandenį. Abu jie 2006-aisiais atvedė Ukrainą į vienintelį kol kas pasaulio čempionatą ir yra per mažą žingsnelį nuo to, jog šalis trečią kartą iš eilės varžytųsi finaliniame Europos čempionato etape.

„Esu patenkintas mūsų žaidimu, nes vaikinai į rungtynes pažiūrėjo labai profesionaliai. Mes kontroliavome mačo eigą, žaidėme be klaidų, subalansuotai ir išvengėme traumų“, – džiaugėsi A.Ševčenka.

Jis neslėpė, kad prieš dvikovą su lietuviais savo vyrų prašė neskubėti, kantriai keisti kraštus ir laukti šanso. Ševos žaidimo planą ukrainiečiai sėkmingai vykdė ir puikiomis nuotaikomis pasitinka akistatą su portugalais.

„Mums liko dvi rungtynės, per kurias ir turime pasiekti savo tikslą. Jei būsime verti, žaisime Europos čempionate. Portugalija – visiškai kito lygio varžovas, tad ten sužaisti gerai bus būtina. Žinau, kad beveik visi bilietai į Kijevo mačą jau išparduoti, tad bus nuostabu dar kartą pajausti tą atmosferą“, – kalbėjo A.Ševčenka.

„Scanpix“ nuotr./Ruslanas Malinovskis
„Scanpix“ nuotr./Ruslanas Malinovskis

„Rūbinėje šventėme minutę, o gal dvi. Treneris pasveikino su pergale, nes trys taškai šį kartą buvo labai svarbūs. Dabar lieka svarbiausias mūšis – su Portugalija, nes būkime atviri – Lietuva yra toks varžovas, kurį privalėjome įveikti. Abu įmuštus įvarčius skiriu savo žmonai ir būsimai dukrai“, – po mačo jausmingai kalbėjo abu ukrainiečių įvarčius įmušęs Bergamo „Atalanta“ klubo saugas Ruslanas Malinovskis.

VIDEO: „Vieni vartai“: maldos ir dramos Euro 2020 atrankoje, cirkas VAR kabinete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius