-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinę minutę „Sūduva“ išsigelbėjo mače su Vilniaus „Žalgiriu“

Per dviejų stipriausių Lietuvos futbolo komandų – Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ mačą keli šeimininkų sirgaliai nusivylę jau pasuko iš tribūnų, kai šeimininkai išlygino rezultatą prieš pat finalinį teisėjo švilpuką.
„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“ / Alberto Skirpsto nuotr.

Thomasas Salamonas išgelbėjo Marijampolės „Sūduvą“ įvarčiu ir paskutine ataka nustūmė Vilniaus „Žalgirį“ iš A lygos viršūnės.

Dviejų lyderių dvikova Marijampolėje baigėsi 1:1, o tai reiškė, kad čempionų titulą ginantis „Sūduva“ liko čempionato pirmojoje vietoje su 13 taškų, iškovotų per penkis mačus.

Pirmuosius taškus iš „Sūduvos“ atėmęs „Žalgiris“ buvo labai arti pergalės, bet dabar liko antras su 10 taškų.

Vieta Komanda Mačai Taškai
1. „Sūduva“ 5 13
2. Vilniaus „Žalgiris“ 5 10
3. „Kauno Žalgiris“ 5 7
4. Gargždų „Banga“ 5 7
5. „Riteriai“ 5 4
6. „Panevėžys“ 5 1

„Sūduva“ aktyviau pradėjo mačą, bet „Žalgirio“ vartininkas Martinas Berkovecas atliko kelis žygdarbius ir atmušė šeimininkų šturmą.

36 minutę bene pirma pavojinga „Žalgirio“ ataka baigėsi įvarčiu – po Domanto Šimkaus perdavimo legionierius iš Kroatijos Marko Karamarko pelnė įvartį ir išvedė Vilniaus komandą į priekį.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/A lygos lyderių mačas: „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/A lygos lyderių mačas: „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Iš sutemusio dangaus prasiveržė lietus ir „Sūduvai“ ilgai nepavyko surengti atakų šturmo, kol galiausiai per teisėjo pridėtą laiką po žaidėjų dvikovos galva kamuolys atšoko Th.Salamonui, o saugas iš Austrijos visa jėga įmūrino į vartus.

Visą mačo eiga: „Sūduva“ – „Žalgiris“ 1:1

Antrasis kėlinys

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje

Kas darosi Marijampolėje! Stadione susirinkę žiūrovai kraustosi iš proto. Keli senyvo amžiaus senjorai buvo neseniai palikę savo vietas ir patraukę išėjimo link – jie nebetikėjo savais, tačiau Thomasas Salamonas jau per pridėtą laiką kalė vinį į „Žalgirio“ vartus ir išlygino rezultatą. Keli žalgiriečiai po finalinio švilpuko iš nevilties griuvo ant vejos užsidengę veidus – jie buvo visai šalia pergalės.

94 min. Įvartis! Thomasas Salamonas paskutinę minutę išlygino rezultatą. Tai jam atšoko kamuolys po žaidėjų kovos dėl kamuolio, o „Sūduvos“ saugas iš Austrijos stipriu smūgiu pramušė vartus.

87 min. „Sūduva“ pagaliau sujudino atakas, bet trys išpuoliai nesibaigė realiu pavojumi svečiams.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Koks nesusipratimas „Sūduvos“ gynyboje ir koks vėjais paleistas „Žalgirio“ šansas padvigubinti skirtumą. Ar pagalvoję, kad Ivanas Kardumas išbėgs pasiimti kamuolį, ar nematę, ką daro varžovai, Marijampolės komandos gynėjai nustojo žaisti, o vienas prieš I.Kardumą iššokęs Hugo Videmontas kroato nepramušė. Tačiau verta paminėti, kad iš pradžių daug progų nekūręs „Žalgiris“ po to, kai išsiveržė į priekį, aikštėje jaučiasi vis užtikrinčiau.

61 min. „Žalgiris“ neišnaudojo auksinės progos. H.Videmont'as įsiveržė vienas prieš vartininką, bet prancūzas sukirto kamuolį tiesiai į vartų sargo I.Kardumo galvą.

56 min. Karolis Uzėla pasirodė žalgiriečių sudėtyje. Šįkart jaunasis vilnietis žais vidurio gynėjo pozicijoje.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
M.Berkovecas toliau nepramušamas. „Žalgirio“ vartų sargas demonstruoja nuostabų žaidimą – šįkart atrėmė Josipo Tadičiaus smūgį galva, nors stadione susirinkę sirgaliai jau kilo nuo kėdžių pasirengę švęsti. Tas pats J.Tadičius prieš tai dar pasirūpino, kad aikštėje nebūtų „Žalgirio“ gynėjo Ivano Tatomirovičiaus – sūduvietis taip užvažiavo varžovui koja į veidą, kad šis, prapliupęs krauju, mačo tęsti nebegalėjo.

53 min. M.Berkovecui – didžiausi komplimentai. Vilniečių vartininkas trečią kartą šiame mače išgelbėjo vartus. Šįsyk jis atmušė itin pavojingą J.Tadičiaus smūgį galva iš kokių aštuonių metrų,

49 min. Kilo susistumdymas tarp žaidėjų, kai žalgirietis N.Ljubisavljevičius krito, suvaidinęs, kad prieš jį prasižengta. Bet incidentas neišsivystė į rimtesnį konfliktą.

46 min. Tarp įleistų maždaug 700 žiūrovų žiūrovų Marijampolės stadione yra ir Paulius Golubickas. Praėjusį sezoną Marijampolės klubui atstovavęs futbolininkas dabar žaidžia „Gorica“ klube, bet dėl Kroatijos čempionate patirtos žandikaulio traumos turi laiko gydytis Lietuvoje.

Alberto Skirpsto nuotr./Paulius Golubickas Marijampolės stadione.
Alberto Skirpsto nuotr./Paulius Golubickas Marijampolės stadione.

Pirmasis kėlinys

45 min. Atlaikiusi šeimininkų atakų antplūdį rungtynių pradžioje, Vilniaus komanda pirmauja Marijampolėje po pirmojo kėlinio 1:0.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Na štai ir prasidėjo liūtis Marijampolėje, baigėsi karantino taisyklių laikymasis ir sėdėjimas išlaikant atstumus. Ne po stogu buvę žiūrovai traukia, kur sausiau. Vienas po kito blykčioja žaibai, griausti galingas griaustinis. Įdomu, kokį futbolą matysime dabar.

42 min. Marijampolėje pradėjo lyti. Vaizdas aikštėje aptemo dėl užslinkusių tirštų debesų.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Na štai – Marijampolės stadione tylu. Ir ne dėl to, kad artėja audra, o todėl, kad Vilniaus „Žalgiris“ įsiveržė į priekį po pirmos geros progos ir Marko Karamarko įvarčio. Kroatas kyštelėjo galvą po perdavimo iš krašto anksčiau nei jo tautietis Andro Švrljuga ir klaupė ant kelių rodydamas pirštais į viršų.

36 min. Įvartis! Kaip žaibas iš giedro dangaus „Žalgiris“ žengia į priekį. Tai buvo pirmasis pavojingas svečių sukurtas epizodas, o jame suveikė Sauliaus Mikoliūno, Domanto Šimkaus ir Marko Karamarko trijulė. S.Mikoliūno pradėtą reidą krašte tęsė D.Šimkus, kurio pakeltą kamuolį M.Karamanko iš arti galva nukreipė į I.Kardumo ginamus vartus. Kroatas šaukia patenkintas – jis nedažnai žaidžia starto sudėtyje, bet dabar po jo įvarčio „Žalgiris“ pirmauja 1:0.

Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Marko Karamarko pelnė įvartį.
Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“. Marko Karamarko pelnė įvartį.

28 min. A.Švrljuga atliko baudinį iš maždaug 30 metrų, bet šeimininkų kroato spirtą kamuolį pačiupo kylantis vėjas ir padėtis atrodė gana grėsminga. Kamuolys vingiuota trajektorija nuskriejo virš vartų, bet įdomu, ką dar iškrės stiprėjantis vėjas.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Vilniečiai per pirmas 20 minučių realių progų nesukūrė, tačiau tai nesunku paaiškinti. Visų pirma, „Sūduvos“ penkių gynėjų liniją įveikti niekada nėra lengva. Antra, pagrindinis puolėjas Liviu Antalis, nors ir yra ant suolo, yra susižeidęs. Jį pakeitęs Richlandas Enninas labiau pratęs žaist aikštės krašte, o ne viduryje. Trečia, Domanto Šimkaus, Manto Kuklio ir Modesto Vorobjovo trejetas aikštės viduryje yra labiau griaunantis varžovų atakas nei kuriantis savąsias.

23 min. M.Kuklys iš toli atliko baudinį, bet žalgiriečio smūgis virš vartų.

Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Na štai, pirmosios dvi „Sūduvos“ standartinės situacijos ir darbo jau turi vartininkas Martinas Berkovecas. Praėjusią savaitę į „Riterių“ vartus „Sūduva“ mušė tris įvarčius – visus po standartinių padėčių, tad vilniečiai turi būti maksimaliai susikoncentravę, kai jų varžovai kelia kampinį, atlieka baudos smūgį ar net išmeta kamuolį iš užribio.

14 min. A.Živanovičius atsidūrė per kokius 5-6 metrus nuo vartų, bet „Žalgirį“ vėl išgelbėjo vartininkas M.Berkovecas. Jei ne 31 metų čekas, svečiams rungtynių pradžia būtų tragiška.

Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Alberto Skirpsto nuotr./„Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

12 min. A.Živanovičius po baudinio kyštelėjo galva, bet Vilniaus komandą išgelbėjo vartininko šuolis.

5 min. Koks šansas Marijampolės komandai! M.Topčagičius atsidūrė prieš vartininką, atmetė kamuolį J.Tadičiui, bet šis iš puikios padėties, maždaug iš dešimt metrų spyrė virš vartų, nors buvo laisvas.

Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Saulius Širmelis mosuoja rankomis po Giedriaus Matulevičiaus nerealizuotos auksinės progos pasižymėti. Galime prisiminti, kad 23-jų marijampolietis nuostabaus šanso įvarčiu nepavertė ir prieš savaitę mače su „Riteriais“.

1 min. Danielis Offenbergeris tolimu smūgiu šovė virš vartų.

Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Abiejose komandose matome po vieną svarbų sugrįžimą. Saulius Širmelis į aikštę metė po traumos atsigavusį kūrybingąjį Danielį Offenbacherį, o Aliaksejus Baga – Richlordą Enniną. Tiesa, pastarasis turėtų užimti sau kiek neįprastą vidurio puolėjo poziciją. Marijampolės komandos brazilas Renanas Oliveira jau yra stadione, tačiau be sportinės aprangos. Neseniai iš tėvynės parskridusį saugą „Sūduva“ karantinavo pati, nors to daryti profesionaliems sportininkams nėra būtina. Taip „Sūduvos“ vadovai nusprendė siekdami nerizikuoti kitų žaidėjų sveikata.

Prieš pat mačą: tylos minute buvo pagerbtos koronaviruso Lietuvoje aukos.

VIDEO: Marijampolės sirgaliai kuria šventę prieš rungtynes su „Žalgiriu“
Mantas Krasnickas Mantas Krasnickas, 15min žurnalistas Marijampolėje
Sveiki, futbolo sirgaliai! Sveikinuosi su jumis iš įkaitusios Marijampolės, kur ne tik 30 laipsnių karštis, bet ir itin laukiamos rungtynės vyks netrukus. Panašu, kad susitikimo metu galime sulaukti ir jau mums įprasto smarkaus vasariško lietaus, mat Suvalkijos sostinėje dangus niaukstosi. „Sūduvos“ abonementų turėtojai pildo pagrindinę tribūną, iš viso aistruolių čia bus apie 700 – tiek, kiek yra leidžiama Vyriausybės.

Likus 20 min. iki mačo: Marijampolėje niaukiasi dangus. Regis, kad futbolininkams gresia rimtas dušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius