-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinio ketvirtfinalio atgarsiai: sumišęs „Man City“ lyderis ir kritika Pepo taktikai

„Manchester City“ klubui UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio barjeras išlieka tarsi užburtas – „miestiečiai“ trečius metus paeiliui klumpa būtent šiame etape, o apskritai klubo istorijoje pusfinalį yra pasiekę tik kartą. Dar vienas fiasko penktadienio vakarą paliko daug nepatenkintų.
Kevinas De Bruyne ir Josepas Guardiola
Kevinas De Bruyne ir Josepas Guardiola / „Scanpix“ nuotr.

Nuostabų sezoną žaidžiantis Kevinas De Bruyne buvo vienas iš nedaugelio Mančesterio klubo šviesulių Lisabonoje įvykusiame ketvirtfinalyje, tačiau saugo pastangų buvo maža.

Belgas dar prieš išlyginamąjį įvartį nuolatos grasino varžovų vartų sargui grėsmingais baudos smūgiais, o galiausiai antrojo kėlinio viduryje priėmęs kamuolį baudos aikštelėje žaidimo įrankį patupdė į dešinį vartų kampą.

„Atrodo kiti metai, tačiau dedasi tie patys dalykai, – BT Sport atviravo suglumęs futbolininkas. – Pirmoje rungtynių dalyje mes nebuvome verti teigiamo rezultato. Antrajame kėlinyje žaidėme geriau ir prispaudėme varžovus. Buvome agresyvūs. Lionas beveik nieko nesukūrė, tačiau privalome iš to pasimokyti.“

„Scanpix“ nuotr./Josepas Guardiola, Kevinas De Bruyne ir Rodri
„Scanpix“ nuotr./Josepas Guardiola, Kevinas De Bruyne ir Rodri

Daug kritikos strėlių po pralaimėjimo lėkė į Josepo Guardiolos pusę. Ispanas jau ne pirmą kartą susilaukia priekaištų dėl savo taktinių sprendimų svarbiausiuose sezono mūšiuose.

Šįsyk Pepas nusprendė pakeisti sau įprastą 4-3-3 į 3-5-2 – atakuojančio plano talentą Philą Fodeną palikti ant atsarginių suolo, o į gynybos vidurį įsprausti Ericą Garcią, du krašto gynėjus pastumiant į priekį.

„Šiame turnyre svarbiausia ne taktikos, – teisinosi strategas. – Tris dienas ties tuo dirbome, daug diskutavome ir peržiūrėjome visas galimas situacijas. Mes žaidėme gerai, o tai nebuvo problema. Žinau, kaip tai veikia. Atsipūsime ir pradėsime dirbti iš naujo. Šie vyrukai yra verti pusfinalio, tačiau kol kas mums nepavyksta.“

Internautai nepamiršo ir Raheemo Sterlingo. Pastarasis antrojo kėlinio pabaigoje turėjo auksinę progą rezultatą išlyginti, tačiau smūgiuodamas neapskaičiavo jėgos ir mistiniu būdu kamuolį sugebėjo pasiųsti toli virš vartų.

„R.Sterlingui ką tik atsitiko 2020-ieji. Tik taip galima paaiškinti nepataikytą smūgį“, – rašė profesionalaus futbolininko karjerą jau baigęs Jimmy Conradas.

Liono ekipos pergalė šįsyk labai pradžiugino ir vienų iš pagrindinių konkurentų Prancūzijoje – Paryžiaus „Saint Germain“ – jaunąją žvaigždę Kylianą Mbappe.

Prancūzas nepraleido progos įkąsti tiems, kurie Prancūzijos čempionatą pavadino „fermerių lyga“ dėl būtent to paties PSG viešpatavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius