-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 26 /21:00

Svajonė dužo: kovingam Vilniaus „Žalgiriui“ Norvegijoje pritrūko įvarčio

Vilniaus „Žalgiriui“ nepavyko perrašyti Lietuvos futbolo istorijos. Šalies čempionai minimaliu skirtumu 0:1 pralaimėjo stipriausiam Norvegijos klubui Budės „Glimt“ ir nepateko į naujosios UEFA Konferencijų lygos grupių etapą.
Lemiamas Konferencijų lygos atrankos etapas: „Žalgiris“ – „Glimt“
Antrame etape iš eilės „Žalgiriui“ pritrūko vieno įvarčio. / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lemiamose atrankos rungtynėse „Glimt“ buvo laikomas aiškiu favoritu, tačiau Norvegijos čempionams Budės mieste, už poliarinio rato, lengva nebuvo. Pergalę jiems išplėšė vienintelis Ola Solbakkeno tikslus smūgis 62 rungtynių minutę.

Prieš savaitę 2:2 Vilniuje sužaidęs „Žalgiris“ progų turėjo ir Budėje, bet jų išnaudoti nepavyko. Tomisvalas Kišas galva nepataikė į vartus, o galingą Ovidijaus Verbicko šūvį į viršutinį vartų kampą atrėmė varžovų vartininkas.

Į grupių etapą patekusi Budės „Glimt“ užsitikrino mažiausiai 3 mln. eurų, o Vilniaus „Žalgiriui“ ir Lietuvos futbolui tokios sėkmės teks palaukti dar mažiausiai metus.

Toliausiai iš Lietuvos klubų Europoje šiemet nukeliavęs Vilniaus „Žalgiris“ iš pradžių UEFA Čempionų lygos atrankoje bendru rezultatu 5:2 nugalėjo Šiaurės Airijos čempionus Belfasto „Linfield“, bet jau kitame rate 1:5 neprilygo Budapešto „Ferencvaros“.

Iškritęs į UEFA Europos lygos atranką „Žalgiris“ buvo arti istorinės sėkmės kovoje su Slovėnijos čempione Murska Sobotos „Mura“, bet apmaudžiai nusileido 0:1.

Paskutinį šansą Lietuvos čempionai dar gavo UEFA Konferencijų lygos atrankos finale, bet jame Norvegijos čempionė Budės „Glimt“ įrodė minimalų pranašumą 3:2. „Žalgirio“ kelionė per Europą šiemet baigėsi.

Rungtynių eiga:

90+2 min. „Žalgiris“ siunčia kamuolius į varžovų aikštės pusę ir stengiasi gelbėtis, bet nieko pavojingesnio sukurti nepavyksta...

85 min. T.Kišas krenta ant varžovų baudos aikštelės linijos. „Žalgirio“ puolėjas skėsčioja rankomis ir reikalauja pražangos - stūmimo į nugarą, bet teisėjo švilpukas tyli. „Žalgiriui“ lieka 5 minutės dar išsigelbėti.

75 min. Pritrūksta 10 cm. T.Kišas smūgiuoja laisvas galva, bet kamuolys praskrieja šalia virsto. Tai buvo puiki proga išlyginti rezultatą.

72 min. Dar sykį nuostabus E.Gertmonas! „Glimt“ puolėjas smūgiuoja per save, kamuolys skrieja į vartų plotą, bet nuo įvarčio „Žalgirį“ dar sykį gelbėja vartų sargas.

70 min. Dvigubas V.Čeburino keitimas. Vietoje J.Sylvestro ir M.Gamakovo žais G.Jarusevičius ir M.Paveličius.

62 min. ĮVARTIS, deja, krenta į „Žalgirio“ vartus. E.Botheimas baudos aikštelėje išmaudo N.Ljubisavljevičių, perduoda kamuolį ir O.Solbakkenas šauna tiksliais. 1:0 pirmauja „Glimt“.

57 min. U.Saltnesas klaidina „Žalgirio“ gynėją ir pavojingai šauna į vartus vos iš kelių metrų, bet E.Gertmonas demonstruoja nuostabią reakciją ir kamuolį nukreipia virš vartų.

52 min. Pirmąja geltona kortele, už pavojingą žaidimą, baudžiamas „Žalgirio“ puolėjas T.Kišas. Už ginčus su teisėju tokios pat bausmės netrukus sulaukia ir U.Saltnesas.

46 min. „Glimt“ treneris po pirmojo kėlinio imasi permainų – J.Mugishą keičia A.Pellegrino.

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi 0:0. „Glimt“ dažniau žaidė su kamuoliu, turėjo vieną auksinę progą, kai vienas prieš vieną pabėgęs O.Solbakkenas paslydo. Tačiau „Žalgiris“ žaidė drąsiai, neleido šeimininkams dominuoti ir pats sukūrė ne vieną pavojingą ataką.

43 min. Pavojingas H.Vetleseno šūvis, bet laiku ir vietoje „Žalgirį“ gelbėja E.Gertmonas.

36 min. „Žalgiris“ klysta gynyboje ir O.Solbakkenas pabėga vienas prieš E.Gertmoną. Laimei, varžovų puolėjas paslysta, praranda kamuolį ir dar užsidirba pražangą. „Žalgiris“ gali lengviau atsipūsti.

35 min. Dar vienas „Žalgirio“ kampinis ir šį kartą jis vos nesibaigia įvarčiu, bet šeimininkus ant vartų linijos gelbėja vartininkas.

28 min. Koks O.Verbicko šūvis! Kamuolys skrieja į artimą viršutinį vartų kampą, bet puikiai žaidžia varžovų vartininkas. Dar vienas „Žalgirio“ kampinis.

13 min. Pavojinga „Žalgirio“ ataka. Į vartus smūgiuoja T.Kišas, J.Sylvestras ir galiausiai H.Videmont'as – deja, „Glimt“ gynėjai visus smūgius blokuoja. Po kampinio galva dar žaidžia O.Verbickas, bet kamuolys skrieja aukštai virš vartų.

10 min. „Glimt“ surengia pavojingesnę ataką, bet vienas šeimininkų smūgis blokuojamas, kitas – nesėkmingas, o prieš atliekant trečiąjį teisėjas švilpia pražangą puolime.

8 min. Pirmasis „Glimt“ kampinis, bet „Žalgiris“ sėkmingai ginasi.

3 min. Nuostabi „Žalgirio“ ataka. S.Mikoliūnas perdavė kamuolį, o T.Kišas apsisukdamas pavojingai smūgiavo į vartus. Varžovų vartininkas apsigynė, bet ir teisėjas netrukus užfiksavo nuošalę.

„Glimt“: N.Haikinas, F.Bjorkanas, M.Lode, B.Moe, A.Sampstedas, U.Saltnesas, P.Bergas, H.Vetlesenas, J.Mugisha, E.Botheimas, O.Solbakkenas.

„Žalgiris“: E.Gertmonas, S.Mikoliūnas, N.Ljubisavljevičius, E.P.Diaw, J.Bopesu, K.Uzėla, O.Verbickas, M.Gamakovas, H.Videmont‘as, T.Kišas, J.Sylvestras.

Pirmasis „Žalgirio“ susitikimas su Budės „Glimt“ futbolininkais – Norvegijos čempionais – praėjusią savaitę Vilniuje baigėsi 2:2.

Šį sezoną panaikinus išvykos įvarčio taisyklę, „Žalgiriui“ tolimojoje Norvegijoje – Budės mieste už poliarinio rato – būtų užtekę ir lygiųjų 0:0 arba 1:1. Tada būtų žaidžiamas pratęsimas ir mušami 11 m baudiniai.

Sėkmės atveju, „Žalgiris“ būtų patekęs į naujosios UEFA Konferencijos lygos grupių etapą ir praturtėjęs mažiausiai 3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius