-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslauga Argentinai – atgimusi Nigerija nubaudė Islandiją

Pasaulio futbolo čempionate Volgograde įspūdingą pergalę pasiekė Nigerija, kuri 2:0 nugalėjo Islandiją. Pirmajame kėlinyje nieko nesukūrę Afrikos atstovai po pertraukos grįžo su dviguba energija ir šventė pergalę po Ahmedo Musa dublio. Islandai galėjo sušvelninti rezultatą, bet 11 metrų baudinio neįmušė Gylfis Sigurdssonas.
Ahmedas Musa
Ahmedas Musa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynes daug agresyviau pradėjo islandai, kurie jau per pirmas 10 minučių dukart smūgiavo į vartų plotą. Tuo tarpu, nigeriečiai per visą kėlinį nesmūgiavo net vartų link, tačiau apsigynė nuo pavienių islanų išpuolių.

Antrajame kėlinyje viskas apsivertė. Jau kėlinio pradžioje Ahmedas Musa pirmuoju smūgiu į vartų plotą nokautavo islandų vartus. Maskvos CSKA puolėjas po puikaus perdavimo iš dešiniojo krašto surado erdvės smūgiui ir pasiuntė kamuolį į vartų vidurį.

Islandams tai buvo skaudus smūgis. Mažiausios turnyro dalyvės futbolininkai bandė išlyginti rezultatą, bet problemos pagilėjo 75 minutę, kai A.Musa mušė antrą įvartį. Jis individualiu reidu pergudravo Islandijos vartininką Hannesą Halldorssoną ir įmušė į tuščius vartus.

81-ąją minutę islandų viltis atgijo. Teisėjas, pasitaręs su VAR, paskyrė 11 metrų baudinį į Nigerijos vartus, tačiau G.Sigurdssonas nesugebėjo jo realizuoti.

Ši pergalė palanki Argentinos rinktinei. Dabar argentiniečiai ir islandai turi po tašką. Paskutines grupės rungtynes Argentina žais su Nigerija, o Islandija su D grupės lydere Kroatija. ​​​​​​​

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Nigerija – Islandija 2:0

90 min. Nigerija šventė pirmąją pergalę.

81 min. Gylfis Sigurdssonas neįmušė 11 metrų baudinio. Šis buvo paskirtas, kai teisėjas pasitaręs su VAR įžvelgė Tyronne Ebuehi pražangą baudos aikštelėje.

75 min. ĮVARTIS. A.Musos dublis. Šis individualiu reidu pergudravo Islandijos vartininką Hannesą Halldorsson​​​​​​​ą ir įmušė į tuščius vartus.

49 min. ĮVARTIS. Ahmedas Musa išvedė Nigeriją į priekį. Pirmajame kėlinyje nieko nesukūrę Nigerijos futbolininkai įspūdingai pradėjo kėlinį. Po puikaus perdavimo iš dešiniojo krašto A.Musa suranda erdvės ir pasiunčia kamuolį į vartų vidurį.

Pirmasis kėlinys: Nigerija – Islandija 0:0

45 min. Pirmajame kėlinį puolime žaidė tik viena rinktinė. Islandai sukūrė kelias pavojingas progas, o Nigerija nei karto nesmūgiavo net vartų link.

44 min. Bryanas Idowu gavo pirmąją rungtynių geltoną kortelę.

22 min. Islandai kėlė du kampinius iš eilės, bet Nigerijos vartininkas apgynė savo vartus.

6 min. Jau rungtynių pradžioje islandai sukūrė du smūgius į vartų plotą. G.Sigurdssonas atakavo Nigerijos vartus.

Startinės sudėtys

Nigerija: Francis Uzoho (La Korunjos „Deportivo“, Ispanija), Ahmedas Musa (CSKA), Brianas Idowu (Permės „Amkar“, Rusija), Williamas Ekongas („Bursaspor“, Turkija), Leonas Balogunas („Mainz“, Vokietija), Johnas Obi Mikelis („Tianjin Teda“, Kinija), Wilfredas Ndidi („Leicester City“, Anglija), Oghenekaro Etebo („Las Palmas“, Ispanija), Victoras Mosesas (Londono „Chelsea“, Anglija), Kennethas Omeruo ("Kasimpasa"), Kelechi Iheanacho („Leicester“).

Islandija: Hannesas Halldorssonas („Randers“, Danija), Kari Arnasonas („Aberdeen“, Škotija), Horduras Magnussonas („Bristol City“, Anglija), Birkiras Saevarssonas („Valur“), Ragnaras Sigurdssonas („Rostov“, Rusija), Birkiras Bjarnasonas (Birmingemo „Aston Villa“, Anglija), Jonas Dadi Bodvarssonas („Reading“), Aronas Gunnarssonas („Cardiff City“, Anglija), Alfredas Finnbogasonas („Augsburg“), Gylfi Sigurdssonas (Liverpulio „Everton“, Anglija), Rurikas Gislasonas („Sandhausen“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius