-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pauliaus Golubicko ateitis vis dar neaiški: „Pasiūlymų yra“

Paulius Golubickas per paskutines Marijampolės „Sūduvos“ rungtynes 2019 metų sezone darė ne tai, prie ko įpratino sūduviečių aistruolius per pastaruosius metus, tačiau šie džiaugėsi panašiai. 20-metis saugas per mačo su VIlniaus „Žalgiriu“ pertrauką dalino perdavimus ne aikštėje, o tribūnoje, kur jį apspitusiems marijampoliečiams dovanojo marškinėlius.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Dar prieš metus P.Golubickas buvo jaunas Pirmosios lygos žaidėjas Alytaus „Dainavoje“.

Vos po metų jis jau yra startinės sudėties Lietuvos čempionų saugas, debiutavęs Čempionų ir Europos lygų atrankose, taip pat ir nuolatinis Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Paulius Golubickas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Paulius Golubickas

A lygoje P.Golubickas sužaidė 28 rungtynes, per kurias pelnė 8 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau ne sausa statistika, o tai, ką 20-metis darė aikštėje, paskatino Lietuvos futbolo visuomenę vis dažniau linksniuoti P.Golubicko pavardę.

Ir ne tik. Jaunuoliu ėmėsi aktyviai domėtis užsienio klubai, o jo ateities klausimas vis dar sprendžiamas kabinetuose. 15min žiniomis, aktyviai P.Golubicku domėjosi bent keli užsienio klubai.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Paulius Golubickas
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Paulius Golubickas

Alytaus „Dainava“ turi kontraktą su P.Golubicku iki 2021-ųjų, o šį sezoną saugas „Sūduvoje“ rungtyniavo nuomos pagrindais.

15min žiniomis, nuomos sutartyje buvo numatyta, kad Lietuvos čempionai turi pirmumo teisę prieš kitus klubus, siekdami išlaikyti P.Golubicką Marijampolėje. Tiesa, šis klausimas dar nėra išspręstas.

„Tikrų detalių dar negaliu pasakyti, bet... Negaliu iš tikro nieko pasakyti, nes yra pasiūlymų. Yra ir iš „Sūduvos“ pasiūlymas. Pamatysime gruodžio mėnesį“, – 15min kalbėjo P.Golubickas.

Paklaustas, ar norėtų save išbandyti užsienyje, saugas atsakė teigiamai, tačiau pabrėžė, kad reikia suprasti, kur vykti verta.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas

Dėliojantis pliusus ir minusus dėl kito karjeros žingsnio, P.Golubickas sako atsižvelgsiantis į daug faktorių.

„Komandos filosofija, jos žaidžiamas futbolas, treneris, ar klubas tikrai nori tavęs. Yra daug niuansų“, – kalbėjo jaunasis talentas.

– Koks, tavo akimis, buvo šis sezonas? – paklausėme P.Golubicko.

– Puikus sezonas – visi iškovoti titulai. Labai norėčiau padėkoti komandai, nes be jų nieko nebūtų nutikę. Individualiai irgi, manau, neblogas sezonas kaip pirmą kartą vyrų futbole.

– Ką pačiam reiškė nuolatiniai kvietimai į Lietuvos rinktinę?

– Malonu, kad įvertina už pastangas, už darbą. Džiugu, kad gaunu žaidybinio laiko, kas yra labai svarbu. Aišku, norėtųsi ir atsidaryti, nes ir progų yra. Ties tuo reikėtų padirbti, nes nemušantys žaidėjai nelabai reikalingi.

Ties tuo reikėtų padirbti, nes nemušantys žaidėjai nelabai reikalingi

– Prieš metus dar buvai „Dainavoje“. Ar būtum galėjęs įsivaizduoti, kad po kito sezono kalbėsim apie Paulių kaip „Sūduvos“ starto žaidėją ir rinktinės narį?

– Jei dabar grįžus atgal, tai nebūčiau apie tai pagalvojęs (šypsosi). Kai atvykau į „Sūduvą“, matėsi, kad komanda yra susiformavus, bus sunku įeiti į aikštę, gauti minučių, nes yra daug gerų, patyrusių žaidėjų.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Paulius Golubickas
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Paulius Golubickas

– Minėjai, kad norėtųsi atsidaryti ir rinktinėje, ties tuo daugiau padirbti. Ties kuriais dar aspektais patobulėti reikėtų labiausiai?

– Na, su patirtimi, manau, ateis ir perdavimai tikslesni, nes kartais jaučiasi neužtikrintumas. Taip pat fiziškai pridėti būtų gerai, kad nenustumtų aikštėje, galėčiau kūną užstatyti. Yra tų vietų, kur reikia tobulinti, bet svarbiausia dirbti ties tais aspektais, kuriuos tu daugiausiai naudoji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius