-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavelas Komolovas: „Žalgirio“ komanda manimi tiki“

Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai sunerimę: kas nutiko legionieriui Pavelui Komolovui? Kodėl saugas rungtynėse su „Ekranu“ buvo pakeistas 20–ą minutę? Ar galės šis futbolininkas žaisti XVII A lygos turo rungtynėse su „Klaipėda“?
P.Komolovas
P.Komolovas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Į šiuos ir kitus klausimus svetainei www.zalgiris–vilnius.lt atsakė pats P.Komolovas.

– Rungtynėse su „Sūduva“ pamatėme vieną gražiausių A lygos įvarčių šiame sezone. Tai pirmas toks „šūvis“ tavo karjeroje?
– Jei pasakysiu, kad tokį įvartį norėjau įmušti, niekas nepatikės (juokiasi). Tačiau... stovėdamas prie kampinio gairelės supratau, kad vėjas pučia į vartų pusę ir nusprendžiau išmušti kamuolį arčiau vartų. Smūgiavau šiek tiek stipriau, nei norėjau, vartininkas suklydo ir gavosi gražus įvartis. Tai buvo mano pirmas ir kol kas vienintelis įvartis nuo kampinio gairelės.

– Paskutiniame A lygos ture, rungtynėse su „Ekranu“, aikštę palikai sužaidęs 20 minučių. Kas nutiko?
– Pirmomis minutėmis, kai varžovai nesusitvarkė gynyboje ir turėjau šansą įmušti išbėgęs vienas prieš vartininką, per daug pritūpiau ar atsilošiau – net pats nesupratau, kas atsitiko – ir gavau traumą. Atrodė, kad koją traukia mėšlungis ir niekaip neatleidžia. Kineziterapeutas bandė masažuoti ir tai šiek tiek padėjo, tačiau vistiek negalėjau žaisti pilna jėga. Toks komandai aš nesu naudingas, todėl buvau pakeistas.

– Dabar tavo koja sveika?
– Taip. Jau sportuoju su komanda, visus pratimus atlieku šimtu procentų.

– Ar pralaimėjimas „Ekranui“ – teisingas rezultatas?
– Iniciatyvą turėjome mes, ilgiau kontroliavome kamuolį, atrodėme pranašesni. Varžovai, atrodo, net nesukūrė pavojingų situacijų, o mes per pirmas dvidešimt minučių tokių turėjome dvi–tris.„Ekranas“ niekuo nenustebino.

– Kaip jautiesi tu ir komandos draugai po dviejų iš eilės pralaimėjimų?
– Po rungtynių su „Vėtra“ ir treneriai, ir žaidėjai suprato, kad žaidėme siaubingai, todėl visų nuotaika buvo išties bloga. Po rungtynių su „Ekranu“ visi supranta, kad atrodėme geriau, tačiau nesugebėjome laimėti. Nesame susikaustę, sezonas tęsiasi, reikia laimėti artimiausias rungtynes.

– Į Klaipėdą „Žalgiris“ važiuos pergalės?
– Pirmojo rato rungtynės su „Klaipėda“ nebuvo pačios lengviausios, nors laimėjome rezultatu 4:1. Aišku, savoje aikštėje varžovai stengsis, jokiu būdu negalime atsipalaiduoti. Tai supranta visa komanda. Po dviejų iš eilės pralaimėjimų norime reabilituotis, iškovoti tris taškus, susigrąžinti lyderio reputaciją ir parodyti, kad rimtai pretenduojame į čempionų titulą.

– Praėjusiame sezone žaidei gynėju. Atvykęs į „Žalgirį“ rungtyniauji vidurio saugo pozicijoje. Kur jautiesi geriau?
– Žinoma, kad saugo pozicijoje. Joje rungtyniavau visą gyvenimą. Gynėju tapau tik todėl, kad traumos išretino paskutinės komandos sudėtį. Kiekviena pozicija turi savo žavesį: kai žaidi krašto gynėju, pats nusprendi, kada reikia jungtis į ataką, kada gali pailsėti. O centro saugo pozicijoje pailsėti nėra kada. Čia reikia pastoviai dirbti, bėgti. Man patinka atakuoti, džiaugiuosi, kad vėl žaidžiu savo pozicijoje.

– Vienas žinomiausių Lietuvos futbolo komentatorių Nerijus Kesminas viešai pareiškė, kad šiuo metu esi vienas iš dviejų geriausių futbolininkų A lygoje. Pats jautiesi stipresniu už kitus?
– Tikrai yra kur tobulėti, tačiau malonu, kai taip žmonės kalba. Jaučiu, kad aikštėje man kažkas sekasi, man „Žalgiryje“ jauku, manimi tiki, todėl man daug kas pavyksta.

– Po rungtynių su „Klaipėda“ turėsite kelias dienas poilsio. Jau nusprendei, kur jas praleisi?
– Važiuosiu į Sankt Peterburgą. Namo visad norisi: ten draugai, tėvai, mergina. Esu tikras, kad baigęs karjerą gyvensiu gimtajame mieste. Man ten gera.

– Kai grįši į Lietuvą, liepos 14 dieną, „Žalgiris“ draugiškose rungtynėse susitiks su Gdansko „Lechia“. Apie šią komandą kažką žinai?
– Tiesą pasakius, žinau, kad Lenkijos klubai turi daug pinigų. Tai turėtų reikšti, kad jų lyga stipresnė, nei Lietuvos. Bus įdomu su jais žaisti.

– Pasaulio futbolo čempionate liko aštuonios komandos. Favoritai jau aiškūs?
– Taip. Atėjo įdomybių metas. Geriausią įspūdį palieka Brazilijos, Argentinos komandos. Iš europiečių geriausiai atrodo ispanai.

– Žiūri daug pasaulio futbolo čempionato rungtynių. Už poros mėnesių prasidės pasaulio krepšinio čempionatas. Žiūrėsi ir jį?
– Ne. Krepšinio nemėgstu. Galiu žiūrėti tinklinį, biatloną, ledo ritulį. Tikriausiai po šių žodžių lietuviai manęs labai nemėgs (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius