Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažadus dalijęs Panevėžio „Ekranas“ A lygoje nežais – čempionate išvysime tris naujokus

Trečiadienį LFF vykdomojo komiteto posėdyje paaiškėjo naujo Lietuvos futbolo A lygos sezono dalyviai. Aukščiausioje šalies lygoje nežais Panevėžio „Ekranas“. Federacijos atstovų neįtikino klubo pažadai naujų investuotojų pagalba likviduoti visas skolas. Dėl finansinių problemų A lygoje nerungtyniaus ir Gargždų „Banga“.
„Ekranas“ – „Sūduva“
„Ekranas“ – „Sūduva“ / fkekranas.lt nuotr.

I lygos nugalėtojas Kauno „Stumbras” pakeis praėjusį sezoną absoliučių autsaiderių vardą užsitarnavusį Alytaus „Dainavos“ klubą.

„Ekrano“ ir „Bangos“ klubus pakeis I lygoje trečiąją vietą užėmęs Utenos „Utenis” ir  ketvirtas likęs Kauno „Spyris”.

Be jau minėtų naujokų, kitą sezoną čempionate rungtyniaus Vilniaus „Žalgiris”, Pakruojo „Kruoja“, Klaipėdos „Atlantas“, Trakų „Trakai“, Marijampolės „Sūduva“, Šiaulių „Šiauliai“ ir Klaipėdos „Granitas“.

Naujas A lygos sezonas prasidės vasario 28 dieną ir baigsis lapkričio 28-ąją.

„Iš vienos pusės apmaudu, jog gilias futbolo tradicijas turintys Panevėžio ir Gargždų miestai praras savo atstovus pagrindiniame šalies čempionate. Tačiau VK nariai buvo vieningos nuomonės, jog A lygoje taikomi aukštesni standartai. Licencijavimo rezultatai parodė, kad šie klubai nėra pasiruošę naujam šalies futbolo čempionatui tiek dėl finansinių, tiek dėl organizacinių sunkumų.

Beje, „Ekrano“ klubas Panevėžio futbolo bendruomenės  palaikymo taip pat nesulaukė. Turime konstatuoti, kad praėjusiojo sezono  metu nuoširdus bendradarbiavimas, siekiant išspręsti itin opias klubo veiklos problemas su „Ekrano“  vadovybe taip pat nevyko”, – komentavo LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

I lyga bus gausesnė nei pernai

LFF VK posėdyje taip pat priimti nutarimai dėl I lygos pirmenybių. Šių metų sezone dalyvaus daugiau komandų nei pernai, kuomet rungtyniavo 13. Numatoma, kad I lygoje varžysis bent 18 komandų.

I lygą papildė 4 klubai iš II lygos: F.B.K „Kaunas“, Telšių „Džiugas“, Kretingos „Minija“ ir Kelmės „Kražantė“. Atsisakius dublerių čempionato, I lygoje taip pat žais Pakruojo „Kruojos“ ir „Trakų“ antrosios komandos.

VK nutarė, jog išimties tvarka I lygoje suteikta teisė rungtyniauti dar 3 ekipoms. Gargždų „Bangai“, Alytaus „Dainavai“ ir Alytaus „Auskai“ skirta 3 taškų atėmimo sankcija bei draudimo registruoti naujus žaidėjus sankcija. Klubai taip pat privalės  įgyvendinti visus licencijavimo reikalavimus ir iki registracijos pradžios padengti turimus pradelstus finansinius įsipareigojimus.

Dviems klubams – Panevėžio „Ekranui“ ir paraišką žaisti I lygoje pateikusiam steigiamam FK „Panevėžys“ – suteiktas terminas pateikti reikalingą dokumentaciją ir informaciją iki vasario 23 dienos, po kurios bus priimtas atskiras sprendimas dėl šių klubo dalyvavimo I lygos pirmenybėse.

„Svarstydamas klubų prašymus, Vykdomasis komitetas atsižvelgė į futbolo vystymo regionuose reikšmę. Reprezentacinės komandos mieste buvimas skatina futbolo pažangą ir masiškumą. I lygoje klubams taikomi žemesni reikalavimai, todėl tikimės, kad klubams pavyks juos įgyvendinti“, – teigė LFF Vykdomojo komiteto narys Romualdas Jonaitis.

I lygoje taip pat bus praėjusio sezono dalyviai Vilniaus MRU, Kazlų Rūdos „Šilas“, Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, Tauragės „Tauras“, Radviliškio „Lokomotyvas“,  „Šilutė“ ir „Palanga“. Su pirmenybėmis atsisveikino paskutinę vietą užėmusi Panevėžio „Baltija“.

I lygos varžybų startas numatytas balandžio pradžioje.

Prieš sukčiavimą – papildomos priemonės

Prieš artėjantį futbolo sezoną VK aptartos ir prevencinės priemonės, kurios ruošiamos LFF kovai prieš nesąžiningą žaidimą.

„Dėsime visas pastangas, kad ši rakštis būtų išrauta iš futbolo! Masiškiausia sporto šaka neturi būti kompromituojama nesąžiningų sandorių. Akivaizdu, kad tai ne vien futbolo bėda, tai globali sporto problema, todėl tikimės, kad prie mūsų iniciatyvų aktyviau prisidės ir kitos federacijos bei sporto institucijos. Mums vilčių teikia tai, kad futbolo federacija įgyja vis daugiau patirties ir priemonių, gausėja ir profesionalių partnerių ratas“, – sakė LFF generalinis direktorius E. Eimontas.

Dar praėjusiais metais VK pakeitė taisykles dėl dalyvavimo futbolo klubo valdyme. Asmuo, panorėjęs tapti klubą valdančiu asmeniu, privalo kreiptis į VK. Taip siekiama užkirsti kelią tiems investuotojams, kurie savo nesąžiningais veiksmais galėtų padaryti žalą futbolo klubams.

Tiriamąją  veiklą dėl sutartinių varžybų nuo praėjusio sezono atlieka LFF Tyrimų komitetas bei prie jo įsteigta futbolo ekspertų grupė. Prevencijos tikslais keičiamasi informacija su Lošimų priežiūros tarnyba, tarptautine stebėsenos bendrove „Sportradar“ ir kitomis institucijomis.

Kovo mėnesį numatoma speciali konferencija, skirtai kovai prieš nesąžiningą žaidimą. LFF iniciatyva organizuojamame renginyje be teisėsaugos profesionalų iš Lietuvos taip pat dalyvaus kriminalinės policijos  pareigūnai iš Latvijos, Estijos, Vokietijos ir „Europolo“.

2015 metų A lygos pirmenybėse  LFF tikisi įdomių varžybų, kupinų sportinės aistros ir meistriškumo, taip pat atviro bendradarbiavimo su futbolo bendruomene, klubų vadovais bei savininkais ir žaidėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius