Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Istorinis vakaras Švedijoje: pažymiai „Žalgirio“ futbolininkams ir V.Čeburinui

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Žalgiris“ pasiekė, ko gero, įspūdingiausią pergalę Lietuvos klubinio futbolo istorijoje. Vladimiro Čeburino vyrai svečiuose 2:0 sutrupino Švedijos flagmano „Malmo“ ambicijas ir pirmą kartą įkėlė koją į UEFA Čempionų lygos trečiąjį etapą. 15min tradiciškai pažymiais vertina žalgiriečių pasirodymą bei V.Čeburino sprendimus.
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Edvinas Gertmonas – 9

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

„Žalgirio“ vartininkas ir vėl buvo nepramušama siena. Po mačo paklaustas, kokį pažymį sau parašytų, 26-erių iš Šilalės kilęs vartų sargas kukliai atsakė, jog „galbūt 8“. Edvinai, per mažai! Pirmasis „Žalgirio“ numeris buvo vienas pirmųjų, kurį rūbinėje apkabino V.Čeburinas. Ir ne veltui. Nors prieš keletą dienų buvo patyręs dešinės kojos traumą, E.Gertmonas rodė valią, atmušinėjo kamuolius savo „nedarbine“ kaire ir vėl buvo savo aikštelės generolas. Jau pripratome prie vartininko šaltakraujiškumo bei solidaus žaidimo čiumpant aukštus kamuolius, tačiau šįsyk žalgirietis labai sėkmingai pasaugodavo savo gynėjus, išeidamas pasitikti kojomis ilgų „Malmo“ perdavimų. Dar vienas nuostabus mačas ir jau daugiau nei 6 valandos be praleisto įvarčio Čempionų lygoje.

Mario Paveličius – 8

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius

Jei mačuose su „Ballkani“ „Žalgirio“ austras jautėsi kiek neužtikrintai ir darė nemažai klaidų, tai abi dvikovas su „Malmo“ sužaidė labai kokybiškai. Susidaro įspūdis, kad aukšto intelekto futbolininkas vis geriau apsipranta su vidurio gynėjo pozicija, nors į Vilnių atvyko kaip krašto gynėjas. M.Paveličius ir Nemanja Ljubisavljevičius vis geriau supranta vienas kitą, o solidi savų vartų gynyba ir yra šiemetinių „Žalgirio“ pergalių pagrindas. Sudalyvavo 9 dvikovose ir laimėjo visas tris akistatas „antrajame aukšte“.

Joelis Bopesu – 9

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Joelis Bopesu
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Joelis Bopesu

Vienas geriausių Kongo DR dešinio gynėjo pasirodymų per jo karjerą „Žalgirio“ sudėtyje. O įvertinus mačo svarbą – ir geriausias. Nors starto sudėtyje vėl užėmė komandos kapitono Sauliaus Mikoliūno vietą, šis V.Čeburino sprendimas visiškai pasiteisino. Prieš savaitę J.Bopesu buvo bene labiausiai aikštėje besiblaškęs žalgirietis, bet šį kartą sužaidė tiesiog nuostabiai. Savo krašte žaidė kietai ir drąsiai, kelis kartus efektingai išmaudė Veljko Birmančevičių. 18-ąją minutę suklaidino kelis varžovus ir labai smagiai pasileido dešiniu kraštu, turėjo net kelis variantus atlikti perdavimą, nes „Žalgiris“ turėjo kiekybinę persvarą, bet perdavimas buvo į „niekur“. 29 min. už pražangą prieš tą patį V.Birmančevičių gavo geltoną kortelę, bet įvertinus visą mačą, tiek iš asmeninės akistatos, tiek iš komandos perspektyvos, Joelis aikštę paliko kaip tikras nugalėtojas. Pačioje pabaigoje atliko dar vieną įspūdingą reidą, reikėjo atlikti perdavimą, bet gynėjas nesėkmingai smūgiavo virš vartų. Prarado šešis kamuolius, bet keturis sykius ir jį susigrąžino. Laimėjo 75 proc. dvikovų ir atliko net 10 reidų vienas prieš vieną – daugiausia nugalėtojų komandoje.

Nemanja Ljubisavljevičius – 8

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius

Dar vienas solidus ir ramus serbo mačas. 25-erių metų vidurio gynėjas Malmėje buvo vienas svarbiausių „Žalgirio“ gynybos bastionų. Iš „Malmo“ žaidėjų jis atėmė net dešimt kamuolių – daugiausiai nugalėtojų komandoje. Šį kartą Nemanjai galbūt ne taip gerai sekėsi kovoti antrame aukšte (50 proc. laimėtų akistatų), tačiau Vilniaus komandos vartai ir vėl išliko „sausi“, o ir realių progų pasižymėti iš vidurio gynėjų zonos švedai per visą mačą taip ir neturėjo. 90-ąją minutę gavo geltoną kortelę.

Petaras Mamičius – 9

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Petaras Mamičius
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Petaras Mamičius

Labai geros kroato rungtynės. Kairiajame krašte 26-erių futbolininkas iš Zagrebo ne tik patikimai gynėsi, bet ir labai pavojingai kontratakavo. 12-ąją minutę sužaidė gerą sienelę su Fabienu Ourega ir įsiveržė į baudos aikštelę, bet smūgis pažeme nenusisekė ir tapo lengvu Johano Dahlino grobiu. 52-ąją minutę būtent P.Mamičiaus reidas kairiu kraštu galiausiai buvo konvertuotas į antrą žalgiriečių įvartį. Teisingumo dėlei reikėtų pasakyti, kad toje situacijoje „prašėsi“ perdavimas Renanui Oliveirai, tačiau kroatas nusprendė stipriai siųsti kamuolį į vartininko aikštelę, galiausiai kamuolys vis tiek atšoko brazilui, ir šis savo šanso nepaleido. Mačo pabaigoje kelis kartus pritrūko ramybės. Turėdami kiekybinę persvarą, žalgiriečiai buvo kelis kartus pavojingai išėję į atakas, bet P.Mamičius „sudegino“ jas smūgiais iš toli, nors galėjo atlikti perdavimą komandos draugams.

Nicolasas Gorobsovas – 9,5

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Nicolasas Gorobsovas

Varžovų trenerio prieš mačą girtas 32-ejų argentinietis vėl išvedė savo komandą į aikštę su kapitono raiščiu. Labai gerai palaikydavo kamuolį švedams presinguojant žalgiriečius, o tokios svarbos mače tai yra nepaprastai svarbu. 24 perdavimai ir 88 proc. tikslumas. Vienoje svarbiausių pozicijų šiuolaikiniame futbole žaidžiantis N.Gorobsovas ir vėl stipriai išsiskyrė perdavimų kokybe ir per visą mačą prarado... vos vieną kamuolį! Maža to, vilniečių atraminis saugas atliko vieną „raktinį perdavimą“, perėmė devynis ir susigrąžino 7 „antrus“ kamuolius, kai reikėjo „mušė“ tempą, užvedinėjo komandos draugus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius