-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pele po operacijos išrašytas iš ligoninės

Brazilijos futbolo legenda Pele šeštadienį buvo išrašytas iš ligoninės, kur jam buvo atlikta prostatos operacija, pranešė gydytojai.
Pele
Pele / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Alberto Einšteino ligoninė San Paule – ta pati gydymo įstaiga, kurioje jis pernai dvi savaites praleido dėl šlapimo takų uždegimo, – paskelbė nuotrauką, kurioje matyti besišypsantis Pele sportine apranga ir mojantis kamerai su savo partnere Marcia Cibele Aoki.

74 metų buvęs futbolininkas, kuris buvo operuotas antradienį, iš ligoninės išrašytas 18 val. 30 min. vietos (sekmadienį 0 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Dėl padidėjusios prostatos Pele buvo atlikta „prostatos rezekcija per šlaplę“. Urologinio gydymo fondas nurodė, kad tos operacijos „rezultatai buvo puikūs – tai aukso standartas“ gydant gerybinę prostatos hiperplaziją. Toks nevėžinis prostatos padidėjimas yra dažnas tarp senyvo amžiaus vyrų.

„Ištyrimo rezultatai parodė, kad tai gerybinė hiperplazija“, – sakoma penktadienį paskelbtoje medicininėje ataskaitoje.

Brazilijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad ši operacija turėjo užkirsti kelią pakartotiniam šlapimo takų uždegimui, dėl kurio Pele buvo hospitalizuotas praeitais metais.

Po to, kai lapkričio 13 dieną futbolo legendai buvo atlikta inkstų akmenų šalinimo operacija, jis buvo hospitalizuotas ir praleido penkias dienas intensyviosios terapijos skyriuje.

Po tos procedūros išsivysčius uždegimui Pele vėl teko gultis į ligoninę.

Tuo metu jo vienintelis inkstas liovėsi veikęs, todėl Pele buvo atliekama dializė – procedūra, per kurią paciento kraujas filtruojamas dirbtinių inkstų aparatu. Kitas jo inkstas buvo pašalintas dėl ankstesnės šonkaulių traumos, patirtos per jo sportinę karjerą.

Pele gerbėjai visame pasaulyje buvo smarkiai susirūpinę dėl jo hospitalizavimo praėjusiais metais. Išrašytas gruodžio 9-ąją jis vaikščiojo netvirtai, bet kalbėdamasis su žurnalistais juokavo: „Aš ruošiuosi olimpiadai!“

Pele, kurio tikrasis vardas – Edsonas Arantesas do Nascimento, daugelio laikomas geriausiu visų laikų futbolininku.

Pele yra vienintelis žaidėjas, laimėjęs tris Pasaulio futbolo čempionatus, o 1999 metais Tarptautinis olimpinis komitetas jį paskelbė šimtmečio atletu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius