Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiakovės viražai: palaiko ukrainiečius, bet įsileis Rusijos ir Baltarusijos sportininkus

Šiuolaikinės penkiakovės tarptautinė federacija (UIPM) paskelbė, kad „visiškai palaiko“ Rusijos ir Baltarusijos sportininkų sugrąžinimą į varžybas po neutralia vėliava.
Rusas penkiakovininkas
Rusas penkiakovininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

UIPM Taryboje yra ir lietuvis Andrejus Zadneprovskis. Europos šiuolaikinės penkiakovės konfederacijos oficialus adresas vis dar nurodomas Maskvoje.

Tarybos nare vis dar pristatoma rusė Tatjana Ardabjava.

UIPM akcentuoja, kad remiasi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijomis, pagal kurias rusai ir baltarusiai turėtų būti sugrąžinti į tarptautinę sporto areną.

Penkiakovės galvos pabrėžė, kad visiškai palaiko Ukrainos sportininkus ir jų bendruomenes, kurios kenčia dėl Rusijos invazijos, prie kurios prisideda Baltarusija.

„UIPM palaiko nepriklausomų, neutralių sportininkų, turinčių Rusijos ir Baltarusijos pasus, sugrįžimo kelią“, – skelbiama oficialiame pranešime, kuriame pabrėžiama, jog taip siekiama „nediskriminuoti“ atletų.

„Mūsų pagrindinis principas toks, kad sportas turėtų būti politiškai neutralus, o dabar, labiau nei niekad, veikti kaip taikos ir tarpusavio solidarumo simbolis“, – dėsto UIPM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius