Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per mažiau nei metus – nuo A lygos iki debiuto Prancūzijos lygoje

Prancūzijos futbolo čempionate debiutavo dar vienas futbolininkas, neseniai rungtyniavęs Lietuvos futbolo A lygoje. Sekmadienį su „Toulouse“ marškinėliais per rungtynes su Marselio „Olympique“ aikštėje pasirodė Saidas Hamuličius prieš metus dar žaidęs Marijampolės „Sūduvoje“, o anksčiau – Alytaus „Dainavoje“.
Saidas Hamuličius
Saidas Hamuličius / „Toulouse FC“

Tiesa, pasidžiaugti po rungtynių 22 metų bosnių kilmės Nyderlandų pilietis galėjo tik debiutu. Jo komanda pralaimėjo tituluotiems varžovams 2:3 (1:2).

Tulūzos komandą jau 3 min. į priekį išvedė Thijsas Dallinga, bet Marselio komanda viską aukštyn kojomis apvertė, kai pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus 52, 59 ir 78 min.

Netrukus po trečiojo įvarčio „Toulouse“ treneris ir atliko masinį keitimą, o S.Hamuličius pakeitė įvarčio autorių T.Dallingą.

87 min. šeimininkams vilties suteikusį įvartį įmušė tuo pat metu po keitimo aikštėje pasirodęs Ado Onaiwu, tačiau išsigelbėti nuo pralaimėjimo nepavyko.

S.Hamuličius su „Toulouse“ marškinėliais per oficialias rungtynes aikštėje pasirodė antrą kartą, tačiau pirmasis vasario 8-ąją buvo Prancūzijos taurės turnyre (Tulūzos komanda prieš „Reims“ tada pirmavo 3:0).

„Toulouse“ Prancūzijos čempionate po 24 turų turi 32 taškus ir tarp 20 komandų užima 11-ąją vietą.

Marselio klubas (52) žengia antras, o pirmauja Paryžiaus PSG (57), sekmadienį sunkiai namie 4:3 (2:1) palaužęs „Lille“.

Sostinės turtuoliai rungtynių pabaigoje dar atsiliko 2:3, bet 87 min. pasižymėjo Kylianas Mbappe, 94-ąją Lionelis Messi ir komanda šventė pergalę. Pirmajame kėlinyje jai įvarčius pelnė tas pats K.Mbappe (11) ir Neymaras (17).

Buvusio Vilniaus „Riterių“ puolėjo Teremo Moffi atstovaujama „Nice“ (8) šiuo metu žengia 8-a, o futbolininkui iš Nigerijos po persikėlimo iš „Lorient“ per trejas rungtynes pasižymėti nepavyko.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius