Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Per rungtynes su Lietuva sunkią traumą patyręs gruzinas verkė rūbinėje

Lietuvos futbolo rinktinei kontrolinis mačas Tbilysyje buvo baisus, bet dar siaubingesnis jis buvo Gruzijos futbolininkui Džano Ananidzei.
Džano Ananidzė rungtynėse su Lietuva patyrė sunkią traumą.
Džano Ananidzė rungtynėse su Lietuva patyrė sunkią traumą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijos rinktinės ir Maskvos „Spartak“ klubo saugas patyrė sunkią traumą kontrolinių rungtynių su Lietuva pirmajame kėlinyje, kai šeimininkai bandė regzti kombinaciją po kampinio.

Kamuolį pasitikęs Dž.Ananidzė, spaudžiamas varžovo, bandė perkelti kamuolį per save, bet nesėkmingai padėjo koją ant žolės.

Gruzijos futbolininkas griuvo ir susiėmė už dešinio kelio. Jis buvo išgabentas iš aikštės neštuvais, ant kurių gulėjo užsidengęs veidą.

„Džano net verkė rūbinėje“, – pasakojo Gruzijos rinktinę treniruojantis slovakas Vladimiras Weissas, pats guodęs traumuotą žaidėją.

Po mačo futbolininkas buvo nuvežtas į ligoninę, kur tyrimai parodė, jog saugui plyšo priekiniai kelio kryžminiai raiščiai.

Ši trauma nebuvo lietuvių kaltė, tai patvirtino ir Gruzijos rinktinės treneris, teigęs, kad futbolininkas susižeidė lygioje vietoje.

„Deja, taip ir buvo. Jam tai sportinė tragedija, labai jo gaila, – sakė V.Weissas. – Tai tiesiog atsitiktinumas, Džano nesėkmingai nusileido ant vejos, atlikdamas perdavimą per save.“

Nuo 2009 metų Maskvos „Spartak“ atstovaujantis Dž.Ananidzė pastaraisiais metais rungtyniavo nedaug, įsitvirtinti Rusijos klube jam trukdė ir traumos.

Dabar jis vėl turės praleisti be futbolo mažiausiai pusmetį.

Tai nebuvo linksmas vakaras ir Lietuvos rinktinei, bet dėl kitos priežasties. Klaikiai pirmajame kėlinyje žaidę ir keturis įvarčius praleidę mūsų šalies futbolininkai pralaimėjo repeticiją 0:4.

Kitą kontrolinį mačą Edgaro Jankausko treniruojama komanda žais antradienį Jerevane su Armėnijos rinktine. Tuo tarpu Dž.Ananidzei trečiadienį Romoje bus atlikta operacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius