Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žingsnį nuo istorijos: Moldovos klubas – viena koja Čempionų lygoje

Moldovos futbolo klubai iki šiol niekada nėra žaidę pagrindiniame UEFA Čempionų lygos turnyre. Tačiau šį teiginį netrukus gali ištaisyti Tiraspolio „Sheriff“, atsidūrusi taip arti pajėgiausio žemyno turnyro, kaip dar nėra buvusi jokia Moldovos komanda.
Tiraspolio „Sheriff“ futbolininkai
Tiraspolio „Sheriff“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Moldovos čempionai lemiamo Čempionų lygos atrankos etapo pirmose rungtynėse namie 3:0 sutriuškino Zagrebo „Dinamo“ ir atsidūrė viena koja grupių etape.

Du įvarčius „Sheriff“ klubui pelnė Adama Traore (45 ir 80 min.), sykį pasižymėjo Dimitris Kolovos (54 min.).

Jei neiššvaistys trijų įvarčių persvaros po savaitės Kroatijos sostinėje, „Sheriff“ pirmą sykį pateks į Čempionų lygos grupių etapą. Iki šiol 134 tūkst. gyventojų turinčiame Tiraspolyje lankėsi tik UEFA Europos lygos grupių etapo kovos – taip nutiko keturis kartus.

„Sheriff“ šių metų Čempionų lygos atrankoje jau peržengė Duresio „Teuta“ iš Albanijos (4:0 ir 1:0), „Alashkert“ iš Armėnijos (1:0 ir 3:1) bei Belgrado „Crvena zvezda“ iš Serbijos (1:1 ir 1:0) barjerus.

Ne tokius tvirtus, tačiau žingsnius link Čempionų lygos grupių etapo antradienio vakarą žengė ir Donecko „Šachtar“ bei Zalcburgo „Red Bull“ klubai.

Ukrainiečiai svečiuose po vienintelio Pedrinho įvarčio 19-ą minutę 1:0 įveikė „AS Monaco“ klubą.

Savo ruožtu austrai namuose atsiliko nuo „Brondby“ iš Danijos po ankstyvo Mikaelio Uhre įvarčio 4-ą minutę, bet Karimas Adeyemi (56 min.) ir Brendenas Aaronsonas (90 min.) išplėšė „Red Bull“ pergalę 2:1.

Šiandien bus žaidžiami dar trijų porų pirmieji susitikimai – Lisabonos „Benfica“ priims Eindhoveno PSV, „Malmo“ namuose testuos Valdo Dambrausko treniruojamą Razgrado „Ludogorec“, o Berno „Young Boys“ namuose varžysis su Vilniaus „Žalgirį“ eliminavusiu Budapešto „Ferencvaroš“.

Šių šešių porų nugalėtojai prisijungs prie 26 komandų, bilietus į Čempionų lygą iškovojusių per nacionalinius čempionatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius