Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalės nuojauta: rungtynėse su Malta futbolininkus įkvėps sausakimšas stadionas

Glivicių „Piast“ ir Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės gynėjas Edvinas Girdvainis kaip viesulas įsiveržė į Lietuvos rinktinę ir greitai užsitarnavo vietą startinėje reprezentacinės šalies komandos sudėtyje. 23-ejų metų klaipėdietis Edgaro Jankausko treniruojamoje komandoje debiutavo tik kovo mėnesį vykusiose rungtynėse su Rumunijos rinktine ir nuo to laiko be keitimų žaidė 6 iš 7 rinktinės mačų.
Lietuvos futbolo rinktinės sirgaliai
Lietuvos futbolo rinktinės sirgaliai / Sauliaus Čirbos/LFF nuotr.

Prieš artėjančią akistatą su Maltos nacionaline rinktine buvęs „Marbella“ gynėjas portalui futbolas.lt papasakojo apie nuostabią atmosferą Škotijoje, norą pritraukti žiūrovus į Lietuvos rinktinės dvikovas, svarbiausias užduotis artėjančiose rungtynėse ir komandos draugų nuoskaudas dėl pralaimėjimo Maltai praėjusią vasarą.

Visas 90 minučių ir mače su Škotija aikštėje praleidęs futbolininkas liko sužavėtas Škotijos rinktinės sirgalių kuriama atmosfera, tačiau nepamiršo ir sirgalių, kurie atvyko rinktinę palaikyti iš Lietuvos.

„Patys matėte rungtynes Škotijoje, kokia ten fantastiška atmosfera. Kai išėjome į aikštę ir škotai pradėjo giedoti himną, per kūną bėgiojo šiurpuliukai. Tačiau nieko, prabėgo penkios minutės ir visos tokios mintys nubėgo šalin.

Iš tikro mane labai nustebino, kad buvo labai daug žmonių iš Lietuvos. Žaidžiant net keletą kartų girdėjau garsiai skambantį Lietuvos vardą. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo daugiau žiūrovų sugebėsime pritraukti. Visi bendromis jėgomis tikimės pakelti Lietuvos futbolo lygį, o kylantis žmonių susidomėjimas labai džiugina“, – sužinojęs, kad pirmadienį į rungtynes su Malta buvo likę kiek mažiau nei 500 bilietų, reagavo gynėjas.

Puikus Lietuvos rinktinės pasirodymas su Slovėnija ir Škotija abejingų nepaliko – į Edgaro Jankausko treniruojamos ekipos rungtynes su Malta jau pirmadienio rytą buvo išparduoti beveik visi bilietai, kurių kaina vos nuo 5 eurų.

„Tokio susidomėjimo senokai nebuvo. Po rungtynių Škotijoje per parą buvo išpirkta trigubai daugiau bilietų nei įprastai. Reiktų atnaujinti informaciją, kiek likę bilietų šią minutę, tačiau pirmadienio ryte prekyboje jų buvo likę mažiau nei 600“, – portalui futbolas.lt sakė LFF komunikacijų skyriaus vadovė Vaiva Zizaitė.

Rungtynės su Maltos futbolininkais laukia jau antradienį, tačiau buvęs Panevėžio „Ekrano“ futbolininkas E.Girdvainis teigė, kad laiko išsigydyti smulkias traumas ir sumušimus pakako. Po debiutinių rungtynių Lenkijoje vėliau net 6 mačuose iš eilės ant suolo likęs ir tik pastaruoju metu vėl į komandos startinę sudėtį grižęs gynėjas taip pat nesuabejojo ir savo fiziniu pasiruošimu.

„Po rungtynių su Škotija liūdėjome, kad praradome du taškus, bet tas buvo tik tai dienai, nėra čia ko. Svarbiausia dabar pailsėti, atsigauti, o antradienį reikia imti tris taškus. Laiko pailsėti visada norisi daugiau, tačiau manau, kad jo užteks ir turėsime pakankamai jėgų. Kiek žinau, visi žaidėjai yra sveiki ir gali žaisti. Po rungtynių su škotais buvo tų smulkių traumų, sumušimų, tačiau taip būna po kiekvienų rungtynių. Esame prie to pripratę, nesimuliuojam ir eisim žaisti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Martinas ir Edvinas Girdvainis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Martinas ir Edvinas Girdvainis

Manau, kad nors ir ilgą laiką nežaidžiau, esu pasiruošęs. Net ir nežaisdamas daug treniravausi ir nebuvo taip, kad manęs neleidžia, o aš atostogauju. Sunkiai dirbau nes puikiai žinojau, kad laukia ir rinktinė. Laukiau to šanso, ruošiausi, nes visada turi būti pasiruošęs visu 100 procentų“, – savo mintimis dalijosi klaipėdietis.

2015-ujų metų vasarą Lietuvos rinktinė išvykoje 0:2 pralaimėjo Maltai ir patyrė visišką fiasko. Nors dabartinėje rinktinėje yra ne vienas futbolininkas dalyvavęs tose rungtynėse, E.Girdvainio teigimu, apie tą nesėkmingą išvyką komandoje niekas nekalba.

„Svarbiausia bus išvengti jų kontratakų ir visas rungtynes būti maksimaliai susikoncentravus. Privalome išlaikyti savo vartus „sausus“, o kad įmušim, aš tikrai tikiu. Praeitose rungtynėse klaidų nebuvo daug, tačiau kaip ir minėjau, galbūt pritrūko tos koncentracijos. Jei su tuo susitvarkysime viskas bus gerai.

Komandoje apie tas Maltai pralaimėtas rungtynes niekas nekalba, nes mūsų rinktinėje viskas nauja. Man toks jausmas, kad niekada nežaidėme prieš Maltą. Niekas nejaučia jokių nuoskaudų, negalvoja apie revanšą ar panašiai. Tiesiog eisime į aikštę ir kovosime dėl trijų taškų“, – pasakojo praėjusiais metais dar Ispanijos trečioje lygoje rungtyniavęs gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius