-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalingą įvartį sukūręs duetas: apie Fiodoro pamokas ir „dar ne tą“ rinktinę

50-oji minutė rungtynėse Lietuva – Gibraltaras tapo lemtinga. Pijus Širvys gavo kamuolį toli nuo vartų kairiajame atakos krašte ir lyg peiliu perdavimu prapjovė visą varžovų gynybą. Kamuolį nelengvoje pozicijoje pasiekęs Fiodoras Černychas bakstelėjo jį į vartus, o tai lėmė lietuvių pergalę Tautų lygos C diviziono išlikimo susitikime.

„Man pasirodė, kad paprastesnių neįmušėme, o čia – aukštas pilotažas, – sakė po rungtynių apie įvarčio epizodą treneris Edgaras Jankauskas. – Pjautas kamuolys tarp gynėjų, Fedia vos ne nuo linijos įvartį įmušė, nežinau, kaip tas kamuolys vartuose atsidūrė. Įdomus, ekstravagantiškas įvartis. Ir perdavimas buvo gana sudėtingas.“

nuotr. LFF/Fiodoro Černycho pergalingas smūgis
nuotr. LFF/Fiodoro Černycho pergalingas smūgis

Patys epizodo herojai, bendravę su žiniasklaida po rungtynių, buvo geros nuotaikos.

„Super, šaunuolis, – P.Širvį gyrė F.Černychas, kuriam tai buvo jau 15-ais tikslus smūgis atstovaujant rinktinei. – Gerai, kad pamatė ir pavyko įmušti. Nors galėjau šiandien gal keturis sumušti, o čia sunkiausią kamuolį įmušiau, kitų progų neišnaudojau. Laimingas esu, kad įvartis pasiektas ir yra pergalė.“

„Fiodoras pats išmokęs tuos perdavimus atlikinėti, jis geriausiai žino, kaip tai padaryti, – sakė P.Širvys. – Pamačiau jį laisvą bėgantį į tarpą, pavyko atlikti gerą perdavimą, džiaugiuosi, kad jis realizavo, nes tikrai turėjome ir daugiau momentų. Būtų rungtynės lengvesnės, greičiau pasibaigusios, jei būtume realizavę tai, ką susikūrėme.“

nuotr. LFF/Pijus Širvys
nuotr. LFF/Pijus Širvys

Dvi identiškos pergalės per mažiau nei savaitę 1:0 prieš Gibraltarą yra tai, ko siekė Lietuvos rinktinė išlikimo Tautų lygos C divizione kovose.

Nors futbolininkai pripažįsta, jog buvo galima reikalus išspręsti ir kiek anksčiau. Per abejas rungtynes Lietuva atliko net 54 smūgius į varžovų vartus. xG statistika, skaičiuojanti, kiek įvarčių per rungtynes nusipelnė komanda, atsižvelgiant į progų kokybę, E.Jankausko auklėtiniams brėžė beveik 5 tikslių smūgių tikimybę, tačiau į vartus sukrito du kamuoliai.

„Čia farto trūksta. Tris tikrai galėjau mušti, dar iš chebros kažkas. Gerai, vienas dabar, gal C divizione kris daugiau“, – šyptelėjo F.Černychas.

„Kažkaip ramiai priėjome prie šių rungtynių, tikėjome savo jėgomis nuo pat pradžių, kontroliavome žaidimą, turėjome savo momentus. Būtų įvartis kritęs anksčiau, viskas dar kitaip būtų pasibaigę“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas.

Ir nors pergalės iškovotos, tačiau Keralos „Blasters“ klube Indijoje žaidžiantis F.Černychas tikisi ateityje matyti geresnį komandos žaidimą.

„Čia dar ne ta rinktinė, kurią matėme vasarą. Gal vasarą yra mūsų pikas, nežinau. Lietuvoje ką tik prasidėjo sezonas, daugelis vasarą yra labiau įsibėgėję, geresnės formos“, – svarstė kapitonas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

P.Širvys džiaugėsi, kad Lietuvos rinktinei pavyko nenusiristi į Europos futbolo dugną, kur būtų tekę kovoti su mažaisiais San Marinu ir Lichtenšteinu. Dabar C diviziono grupėje mūsų futbolininkų laukia Rumunijos, Kipro ir Kosovo iššūkiai.

„Geriau žaisti čia nei prieš nykštukines šalis D divizione. Galime grupėje likti ir pirmi, ir paskutiniai. Jei žaisime taip, kaip praėjusiais metais, kaip tą darėme šiandien, tikrai galime pakovoti dėl išėjimo ir į B divizioną“, – įsitikinęs „Maribor“ klube Slovėnijoje žaidžiantis P.Širvys.

Nugalėtas Gibraltaras reiškia ir 50 tūkst. eurų premiją rinktinei, kurią, anot F.Černycho, visi dalinsis lygiomis dalimis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės Lietuva – Gibraltaras

„Visi po lygiai, visada taip buvo, – teigė kapitonas. – Nesvarbu, kas žaidė ar ne – treneriai, personalas – visi esame viena didelė šeima.“

Kapitono dabar laukia ilga kelionė į klubą Indijoje.

„Savaitę grįžinėsiu. Pėsčiomis, tada su valtim irkluosiu, – juokėsi F.Černychas. – Apie 20 valandų iš viso: į Varšuvą, tada Naująjį Delį, Kalkutą, iš jos tris valandas autobusu, nes žaidžiame kažkuriame mieste, kur transportas nelabai patogus. Dvi dienas gulėsiu lovoj paskui, žiūrėsim, išleis tada mane į aikštę ar ne.“

Į kovas Lietuvos rinktinė grįš birželio mėnesį Baltijos taurės turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius