Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pergalingą įvartį ypatingai atšventęs V.Urbonas: „Prieš rungtynes pasakiau, kad jis turi įmušti“

Mamadou Mbodjis 58-ąją minutę mušė įvartį galva ir iškart pasileido link Valdo Urbono. Treneris žengė kelis žingsnius į aikštę, kur susitikę vyrai galingai apsikabino ir kaipmat buvo apsupti triumfuojančių komandos draugų.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vilniaus „Žalgiriui“ šis senegaliečio įvartis buvo pergalingas, mat rungtynės prieš Marijampolės „Sūduvą“ baigėsi sostinės ekipos pergale 1:0.

V.Urbonas pripažino, kad M.Mbodjis įvartį švęsti pas jį nurūko neatsitiktinai.

15min paklaustas, kokia to priežastis, treneris sakė: „Aš prieš rungtynes pasakiau, kad jis turi šiandien įmušti. Mūsų emocijos buvo paremtos tais žodžiais prieš rungtynes.“

„Žalgirio“ treneris po mačo džiaugėsi pergale ir gyrė savo auklėtinius.

„Manau, kad tai – graži ir vertinga pergalė. Didžiausi jos kaltininkai - žaidėjai, kurie atidavė daug jėgų, parodė, ką sugeba. Aišku, pasiekta pergalė leidžia mums su gera nuotaika žiūrėti į priekį ir tęsti pradėtus darbus“, – kalbėjo V.Urbonas.

Vilniaus ir Marijampolės susitikimai aikštėje pastaruoju metu neapsieina be susistumdymų ir kietos kovos, negailint nei savęs, nei varžovo. Tą netiesiogiai pažymėjo ir V.Urbonas.

VIDEO: „Pietų IV“ dūmuose paskandino LFF stadioną

„Pirmam kėlinyje buvo daug kovos, kadangi susitiko dvi lygiavertės komandos, vertos viena kitos. Buvo gerų išėjimų iš abiejų pusių, „Sūduva“ kažkiek nustebino su išsidėstymu, daug smūgiavo iš toli, bet džiugu, kad su smūgiais susitvarkė Armantas Vitkauskas“, – naująjį pagrindinį komandos vartininką gyrė treneris.

Specialistas prisiminė seną frazę „įvartis pakeičia žaidimą“. V.Urbono nuomone, būtent po M.Mbodjio tikslaus smūgio mačas tapo kitoks.

„Džiugu, kad sugebėjome pasižymėti, Mamadou įmušė gražų ir svarbų įvartį. Tada buvo minutės, kai „Sūduva“ bandė išlyginti rezultatą, sugrįžti į žaidimą. Galbūt galėjome pasinaudoti erdvėmis, galėjome mušti ir antrą įvartį, bet, sakau dar kartą, kad reikėtų pasidžiaugti pergale“, – pasakojo „Žalgirio“ vairininkas.

Galbūt galėjome pasinaudoti erdvėmis, galėjome mušti ir antrą įvartį, bet, sakau dar kartą, kad reikėtų pasidžiaugti pergale

Paklaustas, ar jam nepasirodė, kad svečiai iš Suvalkijos LFF stadione taip nieko pavojingo ir nesukūrė, V.Urbonas sakė: „Gal reikėtų vėliau pasižiūrėti. Jie turėjo išėjimų, buvo ir tolimi smūgiai pavojingi. Jei „Sūduva“ kažko apčiuopiamo nesukūrė, tada tai – mūsų gynėjų ir visos komandos nuopelnai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Po šių rungtynių turnyro lentelėje situacija – dar įtemptesnė, mat „Žalgiris“ nuo „Sūduvos“ atsilieka tik 2 taškais. Ketvirtajame rate komandos dar sužais po dvi rungtynes, o tada varžysis penktajame rate, kuriame kausis 6 pirmos lygos komandos.

„Dabar daug kalbėti apie ateitį nenoriu, ruošimės kitoms svarbioms rungtynėms Jonavoje. Turime atsakingai ir koncentruotai ruoštis šitoms rungtynėms“, – nedaugžodžiavo V.Urbonas.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ turėjo pranašumą A lygoje, tačiau po smūgio Europos lygoje taip subyrėjo, kad leido „Sūduvai“ panaikinti didžiulį deficitą ir triumfuoti Lietuvos čempionate. Šiemet, atrodo, kad gali kartotis tas pats scenarijus, tik jau į kitą pusę, nes po Europos lygos atrankos geresnę formą demonstruoja vilniečiai.

Tačiau V.Urbonas buvo kategoriškas: „Praeitais metais stebėjau viską iš šono, sunku vertinti. Nesuprantu ieškojimo, kad kažkas yra panašu į kažką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius