-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permirkusiame Marijampolės stadione lietuviai iškovojo paguodos pergalę (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą Marijampolės stadione Lietuvos vyrų futbolo rinktinė žaidžia paskutines 2010 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos ciklo rungtynes su 7-osios grupės nugalėtojų vardus jau užsitikrinusiais ir kitų metų planetos pirmenybėse tikrai dalyvausiančiais Serbijos futbolininkais.
Serbija – Lietuva. Rungtynių akimirkos.
Prieš metus Belgrade serbai lietuvius pamokė rezulttau 0:3, tad mūsiškiams šios rungtynės yra puiki proga atsirevanšuoti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turnyrinę mačo prasmę, informaciją apie abiejų rinktinių žaidėjų traumas ir diskvalifikacijas bei trenerių mintis rasite paspaudę čia.

Mačo arbitro iš Bulgarijos Antono Guenovo švilpukas skelbia mačo pradžią.

Startinės rinktinių sudėtys:

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Arūnas Klimavičius, Andrius Skerla, Ignas Dedura, Tadas Kijanskas, Marius Stankevičius, Mindaugas Kalonas, Mindaugas Panka, Linas Pilibaitis, Kęstutis Ivaškevičius, Darvydas Šernas.

Serbija: Vladimiras Dislenkovičius, Ivanas Obradovičius, Ivica Dragutinovičius, Branislavas Ivanovičius, Nevenas Subotičius, Radosanas Petrovičius, Gojko Kačaras, Milanas Jovanovičius, Milošas Krasičius, Marko Panteličius, Nikola. Žigičius.

Pirmas kėlinys

Įdomu, kade startinėje Lietuvos futbolo rinktinėje nėra nė vieno nominalaus puolėjo, tuo tarpu serbų gretose tokių net trys.

Oro sąlygos Marijampolėje, švelniai tariant, prastos. Tai tikriausiai turėjo įtakos ir negausiai susirinkusiam Lietuvos futbolo rinktinės sirgalių būriui. Mūsiškių gerbėjų stadione tik apie du tūkstančius.

Pirmą pavojingesnę progą sukurti pavyksta aikštelės šeimininkams. Deja, K.Ivaškevičiaus smūgį iš aštraus kampo 7-ąją mačo minutę į kampinį nukreipė serbų vartininkas.

Lietuviai ir toliau daugiau atakuoja. Po kelių iš eilės prie svečių vartų uždirbtų kampinių N.Subotičius neleistinai griauna I.Dedurą ir mačo arbitras nedvejodamas parodo į 11 metrų žymą bei geltonąją kortelę serbui.

ĮVARTIS!!! 11 metrų baudinį 19-ą mačo minutę sėkmingai realizuoja M.Kalonas. Jo muštą kamuolį V.Dislenkovičius sugeba paliesti, tačiau apsaugoti nuo įvarčio to neužtenka. Lietuviai išsiveržia į priekį (1:0).

Vos po penkių minučių šimtaprocentinę progą padvigubinti rezultatą gauna pirmo įvarčio autorius M.Kalonas. Deja, vienam prieš serbų vartininką atsidūrusiam mūsiškiui sugudrauti nepavyksta.

Lietuviai ir toliau tvirtai laiko mačo vadeles savo rankose. Po dar vieno kampinio, jau penktojo, prie serbų vartų kamuolys nukrinta tiesiai D.Šernui po kojomis, tačiau tikriausiai nepatikėjęs tokia varžovų dovanėle futbolininkas nesugeba vos iš poros metrų pasiųsti kamuolio į vartus. Dar vieną progą ištaisyti klaidą D.Šernas gavo vos po poros minučių, tačiau ir vėl gudresnis pasirodė serbų vartininkas.

Kitame 7-osios atrankos grupės mače tarp Rumunijos ir Farerų salų rinktinių namuose žaidžiantys rumunai išsiveržia į priekį (1:0). Įvartį 16-ą susitikimo minutę pelnė I.Apostolas. Jei rumunai šiame mače iškovos pergalę, lietuviams, norintiems 7-ojoje atrankos grupėje užimti ketvirtą vietą, taip pat būtina švęsti pergalę.

Geltonąją kortelę už šiurkštų žaidimą užsidirba serbas I.Obradovičius. 7-osios atrankos grupės nugalėtojams Serbijos futbolininkams ir toliau nepavyksta prie šeimininkų vartų sukurti nieko ypač grėsmingo. Tuo tarpu lietuviai išsvaisto dar vieną neįtikėtinai puikią progą – sušaudyti jau nugriuvusio vartininko iš kelių metrų vėl nepajėgia D.Šernas.

Kėlinys taip ir baigiasi – šeimininkams pirmaujant minimalia persvara (1:0). Sudėtingomis oro sąlygomis Lietuvos futbolininkai atrodė geriau už varžovus ir tikrai nusipelnė turimos persvaros. Deja, mūsiškiams nepavyko išnaudoti daugybės idealių progų, o jei žaidimą po pertraukos serbai pagerins, gali skaudžiai nubausti.

Antras kėlinys

Nepatenkintas rungtynių eiga Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Radomiras Antičius iš karto imasi permainų – M.Krasičių aikštelėje keičia Z.Tosičius.

Serbai bando perimti iniciatyvą, tačiau jiems permirkusioje Marijampolės stadiono aikštėje nepavyksta sukurti nieko ypatingo. Priešingai nei lietuviams, kurie rezga atakas vieną po kitos, tačiau niekaip negali jų baigti įvarčiu.

ĮVARTIS!!! Serbai už neišnaudotas progas baudžia lietuvius. Šiurkščiai suklydus gynėjams tik po keitimo aikštelėje pasirodęs Z.Tosičius iššoka vienas prieš Ž.Karčemarską ir pasiųsdamas kamuolį į vartus lygina švieslentėje degantį rezultatą (1:1).

Dar vienas keitimas Serbijos rinktinėje: I.Obradovičių keičia A.Lukovičius.

Vos pasirodo aikštėje, A.Lukovičius iš karto pasižymi. Tiesa, ne gerąja prame. Savo baudos aikštelėje serbas tiesiog užgriūva M.Kaloną ir mačo arbitras dar kartą parodo į 11 metrų žymą. Už ginčus su teisėjų serbų kapitonas I.Dragutinovičius baudžiamas geltonąja kortele.

ĮVARTIS!!! Šį kartą teisė smūgiuoti patikima M.Stankevičiui. Šis 11 metrų baudinį realizuoja užtikrintai ir grąžina šeimininkams pranašumą (2:1, 69 min.).

Pirmasis keitimas Lietuvos rinktinės gretose: kmandos strateto portugalo Jose Couceiro sprendimu vietoj S.Mikoliūno aikštelėje pasirodo kitas saugas M.Lukša.

Serbai vos neišlygina rezultato, tačiau lietuviams stebuklingai pavyksta apsiginti – vartų linija riedantį kamuolį išspiria L.Pilibaitis.

Kitose 7-osios atrankos grupės rungtynėse Rumunija dvigubina persvarą prieš Farerų salų rinktinę. Įvarčio autorius  – G.Bučuras (65 min.). Rumunijoje, kaip ir Marijampolėje, sužaista jau 75 min. 2:0 prieš varžovus pirmauja ir Prancūzija, kuri namuose nuo mačo pradžios prabėgus vos pusvalandžiui triuškina Austrijos rinktinę. Pasižymėjo K.Benzema (18min.) ir Th.Henry (26 min. iš 11 metrų baudinio).

Serbai atlieka paskutinį keitimą rungtynėse: M.Panteličių keičia M.Ninkovičius.

Žaidėjus keičia ir J.Couceiro. Atakuojančio plano saugą daug jėgų atidavusį M.Kaloną keičia gynyboje aktyviai dirbantis T.Ražanauskas. Iki mačo pabaigos lieka jau mažiau nei 10 minučių.

Serbai meta visas pajėgas į puolimą ir bando lyginti rezultatą, tačiau negausiai susirinkusių sirgalių aktyviai palaikomi mūsiškiai ne tik sėkmingai ginasi, bet ir pavojingai kontratakuoja. Iki mačo pabaigos lieka jau mažiau nei 5 minutės ir tiek, kiek pridės mačo arbitras.

Paskutinis keitimas šeimininkų gretose – V.Trakys keičia D.Šerną. Prasideda teisėjo pridėtas laikas.

Kitose 7-osios atrankos grupės rungtynėse Farerų salų futbolininkai švelnina mačo rezultatą Rumunijoje (1:2). Įvartį pelnė E.Bo (81 min.). Tuo tarpu prancūzai prieš austrus vis dar pirmauja 2:0. Ten baigėsi pirmasis mačo kėlinys.

Marijampolėje mačo arbitras prideda tris minutes. Paskutinėmis akimirkomis puikią progą išlyginti rezultatą turi N.Subotičius, tačiau Ž.Karčemarskas pagauna kamuolį. Rungtynės taip ir baigiasi – Lietuvos rinktinės pergale rezultatu 2:1 (1:0).

Lietuviai iškovojo pelnytą pergalę. Visų rungtynių metu jie atrodė žymiai pavojingesni, žaidė gražiau ir sukūrė daugiau pavojingų progų. Tiesa, serbams koją tikriausiai kišo itin sudėtingos oro ir aikštės sąlygos. Tačiau svečiai gali džiaugtis, jog Marijampolėje pralaimėjo tik vieno įvarčio skirtumu, nes šeimininkai nesugebėjo išnaudoti daugybės palankių progų įvarčiui pasiekti.

Lietuvos futbolo rinktinė šia pergale nutraukė penkių iš eilės pralaimėjimų pasaulio čempionato atrankos cikle seriją ir užsitikrino ketvirtą 7-osios grupės vietą. Pirmi finišavo serbai, antri – prancūzai, treti – austrai, penkti – rumunai, o paskutinėje, šeštoje, vietoje liko Farerų salų futbolininkai.

Kitose 7-osios atrankos grupės rungtynėse rumunai namuose 3:1 (1:0) nugalėjo Farerų salų komandą. Paskutinį įvartį pelnė I.Mazilu (87 min.). Tačiau rumunams ši pergalė nieko nelėmė: lietuviams įveikus serbus, jie grupėje liko tik penkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius