-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspjaus lietuvius? Latviai naujam treneriui siūlo šešiaženklę algą

Naujasis Latvijos futbolo rinktinės treneris turėtų gauti didesnę algą nei pirmtakas. Taip Latvijos televizijai pasakė šios šalies futbolo federacijos prezidentas Vadimas Lašenko.

Latvijos žiniasklaida jau rašė, kad į Latvijos futbolo rinktinės trenerio pareigas yra keli kandidatai.

Tvnet.lv teigimu, Latvijos futbolo federacija rengė rimtus darbo pokalbius su lietuviu Valdu Dambrausku, lenku Mareku Papšunu ir italu Paolo Nicolato.

Švedų „Express“ papildė, tarp kandidatų yra ir buvęs Švedijos rinktinės treneris Janne Andersonas, savo šalies komandai vadovavęs ir per pasaulio bei Europos čempionatų finalinius turnyrus.

Latvijos futbolo federacijos vadovas Vadimas Lašenko neįvardino kandidatų pavardžių bei jų skaičiaus, bet neslėpė, kad organizacija veda pokalbius su keliais pretendentais.

Susitarimo dar nėra, nes treneriai turi ir kitų darbo pasiūlymų.

„Negalime atskleisti detalių, bet yra aišku, kad suma bus didesnė nei ankstesnių trenerių, – Latvijos televizijai sakė V.Lašenko. – Norime rasti profesionalų trenerį, kuris pasiektų gerų rezultatų. Galbūt tai rizikinga, bet turime eiti tokiu keliu.“

Anot Latvijos žiniasklaidos, prieš tai Latvijos rinktinės trenerių alga siekė apie 100 tūkst. eurų per metus.

15min žiniomis, panaši suma pažadėta ir Lietuvos rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui, kai šalies federacija padidino atlygį jam, praėjusių metų pabaigoje sukirtus rankomis dėl naujos trejų metų sutarties.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas tęs darbus ir toliau
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Jankauskas tęs darbus ir toliau

„Pabrango, bet proto ribose. Manau, tai normalu. Net nebuvo kalbos iš federacijos pusės – treneris tikrai nusipelnė ir kontrakto pakėlimo, ir trukmės, – po susitarimo su E.Jankausku sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius. – Sutartis – normos ribose, lyginant su kitomis Europos valstybėmis. Gal iš kaimyninių šalių ir brangiausia. Gal treneris manys kitaip, bet žinau, kiek Latvijos federacijai kainuoja treneris, kiek Estijos. Manau, kad mes mokame daugiausiai Baltijos šalyse.“

Regis, Latvijos futbolo federacija dabar rengiasi permušti kaimynus siūloma alga naujam strategui. Latviai norėtų, kad naujas treneris būtų patvirtintas iki Tautų lygos burtų vasario 8 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius