Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peru futbolininkai – „Copa America“ bronzos medalių savininkai

Šeštadienio vakarą Argentinoje tapo aiškus Amerikos taurės („Copa America“) bronzos medalių laimėtojas. Dėl šio apdovanojimo akis į akį susitiko Peru ir Venesuelos rinktinės.
Peru futbolininkams įteikti bronzos medaliai
Peru futbolininkams įteikti bronzos medaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios dvi ekipos tokiais pasiekimais dažnai pasigirti negali. Tai gali patvirtinti Venesuelos rinktinė, kuri šiame turnyre dėl bronzos kovojo pirmą kartą. To venesueliečiams nebuvo pavykę padaryti nuo pat 1916 metų.

Tuo tarpu Peru rinktinė paskutinį kartą dėl trečiosios pozicijos kovėsi 1997 metais, tačiau tuomet buvo nusileista Meksikos rinktinei rezultatu 1-0.

Taigi, rungtynės tarp Peru ir Venesuelos rinktinių buvo gana įtemptos. Prabėgus pirmam pusvalandžiui įvarti įmušė venesueliečiai, tačiau skubotas džiaugsmas virto nusivylimu. Nors puolėjas Giancarlo Maldonado ir pasiuntė kamuolį į vartus, šoninis arbitras užfiksavo nuošalę.

Artėjant pirmojo kėlinio pabaigai netikėtai į priekį išsiveržė Peru rinktinės futbolininkai. Williamas Chiroque‘as tapo pirmuoju šio mačo įvarčio autoriumi.

Antroje rungtynių dalyje užvirė tikra kova. 58 minutę iš aikštės buvo pašalintas Venesuelos rinktinės saugas Tomasas Rinconas, todėl Peru ekipa įgijo kiekybinę persvarą. Vos po penkių minučių tuo buvo pasinaudota ir Paolo Guerrero persvarą padvigubino.

Nepaisant to, venesueliečiai įgijo tarsi antrą kvėpavimą ir rezultatą sušvelnino iki minimumo. 78 minutę įvartį pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Juanas Arango. Tačiau, Peru futbolininkai likusią rungtynių dalį sugebėjo atsilaikyti ir kuomet per pridėtą mačo arbitro laiką atsiliekantieji skubėjo lyginti rezultato, puolėjas P. Guerrero įmušė dar du įvarčius į Venesuelos rinktinės vartus, todėl po 28 metų pertraukos Peru ekipa susigrąžino Amerikos taurės („Copa America“) bronzą.

Peru 4 – 1 Venesuela
42‘ [1 – 0] William Chiroque
65‘ [2 – 0] Paolo Guerrero
78‘ [2 – 1] Juan Arango
90‘ [3 – 1] Paolo Guerrero
90‘ [4 – 1] Paolo Guerrero
58‘ Tomas Rincon (Venesuela)

Peru – Venesuela


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius