Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pietų Amerikos milžinų mūšyje nugalėtojas nepaaiškėjo

San Chuano mieste Argentinoje praėjusią naktį susigrūmė dvi Pietų Amerikos futbolo milžinės – Argentina ir Brazilija. Vis dėlto įvarčių sirgaliai neišvydo – atrankos į 2022 m. pasaulio čempionatą rungtynės baigėsi 0:0.
Lionelis Messi prieš Fredą
Lionelis Messi prieš Fredą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Brazilai dar iki šio mačo buvo užsitikrinę bilietą į Katarą, o argentiniečiai buvo labai arti jo, tad žūtbūtinės reikšmės pergalė komandoms neturėjo.

Tai pasimatė ir aikštėje. Komandos neturėjo daug progų, o bene geriausią iš jų 71-ą minutę iššvaistė kamuolį į Argentinos vartininką Emiliano Martinezą smūgiavęs brazilas Vinicius.

Argentiniečių gretose visas 90 minučių žaidė Lionelis Messi, o brazilai vertėsi be Neymaro.

Tiesa, nors įvarčių nebuvo, komandos viena kitos negailėjo. Iš viso teisėjas iš Urugvajaus parodė septynias geltonas korteles.

Tiek Brazilija, tiek Argentina išlieka nepralaimėjusiomis pasaulio čempionato atrankoje. Argentiniečiams šios lygiosios leido užsitikrinti vietą planetos pirmenybėse – jie atrankoje užims mažiausiai ketvirtą vietą.

Link bilieto į Katarą dar žingsnį padėjo ir Ekvadoras, svečiuose 2:0 nugalėjęs Čilę.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Pervis Estupinanas (9 min.) ir Moises Caicedo (90+3 min.), o čiliečiai beveik visas rungtynes turėjo žaisti su 10 žaidėjų, nes jau 13-ą minutę raudoną kortelę už pavojingą spyrį varžovui į veidą užsidirbo Arturo Vidalis.

Ekvadoras su 23 taškais rikiuojasi trečias. Per likusius keturis mačus šiai komandai užteks pelnyti 6 taškus, kad užsitikrintų bilietą į Katarą.

Galingą pergalę pasiekė Bolivijos futbolininkai. Jie namuose 3:0 sutriuškino Urugvajų ir priartėjo prie pirmojo ketverto, gausiančio bilietus į pasaulio čempionatą.

Į jį taikosi ir Peru, svečiuose 2:1 įveikusi autsaiderę Venesuelą.

Paskutinėse rungtynėse nugalėtojas nepaaiškėjo – Kolumbija ir Paragvajus sužaidė be įvarčių 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius