-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

Pilkšvokas ryškios kelionės finišas: pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Ketvirtadienio popietę Lietuvos sporto žurnalistus draugiškose kontrolinėse rungtynėse keturiais „sausais“ įvarčiais išprausė Juodkalnijos atstovai. Po kelių valandų į reprezentacinį Podgoricos stadioną išbėgusi Lietuvos nacionalinė komanda praleido perpus mažiau, bet tai taip pat buvo menka paguoda. Blausią „Euro 2024“ svajonę dar besivaikanti motyvuota Juodkalnija iškovojo užtikrintą pergalę 2:0 ir meistriškai užbaigė prošvaisčių ir vilčių įžiebusį Edgaro Jankausko komandos atrankos ciklą. 15min tradiciškai pažymiais vertina Lietuvos rinktinės žaidėjų pasirodymą ir trenerių štabo darbą.
Edgaras Jankauskas ir jo auklėtiniai
Edgaras Jankauskas ir jo auklėtiniai / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Edvinas Gertmonas – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Gertmonas

Spalio mėnesio atrankos langą ant suolo praleidęs geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas prieš keletą savaičių sugrįžo į Vilniaus „Žalgirio“ starto sudėtį, o galiausiai ir į rinktinės vienuoliktuką.

Meistriškumą buvo priverstas demonstruoti jau pirmąją minutę, kai klastingą smūgį kulniuku atliko Nikola Krstovičius – gelbėjo įspūdingas šuolis.

Po dviejų minučių viskas baigėsi kur kas liūdniau – Edvino Kučo smūgis maždaug iš 18 metrų buvo pernelyg stiprus ir tikslus.

20-ąją minutę pavojaus laužas prie lietuvių vartų suruseno ir vėl, bet šilališkis fantastiškai atrėmė visiškai laisvo Dritono Camajaus iš kelių metrų atliktą šūvį.

Rungtynėse buvo ir dar keletas epizodų, kai E.Gertmonas žaidė puikiai, kaip jau ne kartą matyta, bet antro kėlinio pradžioje atliktas Stevano Jovetičiaus smūgis ir vėl buvo pernelyg sudėtingas – stiprus, nedarbine koja, iš po gynėjo kojų ir artimo atstumo.

Edvinas Girdvainis – 5,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Girdvainis
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Girdvainis

Puikų rezultatyvumą pasibaigusioje A lygoje demonstravęs ir 10 įvarčių įmušęs „Kauno Žalgirio“ vidurio gynėjas buvo paskutinis gynybinis bastionas, kai prasidėjus antram kėliniui S.Jovetičius pelnė antrą įvartį.

Visgi tame epizode klaipėdietis jau tik bandė sukurti stebuklą ir sutvarstyti atsivėrusią žaizdą po virtinės nesėkmingų epizodų.

Bendrai iš visų Lietuvos vidurio gynėjų žaidė bene šaltakraujiškiausiai ir stabiliausiai. Ne veltui Edvinas yra gerokai vyresnis ir labiau patyręs už savo bičiulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius