Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą beveik per 30 metų „Liverpool“ derbyje žais be vietinių futbolininkų

Jau ateinantį sekmadienį Anglijos „Premier“ lygoje vyks Liverpulio miesto derbis, dar žinomas „Merseyside“ vardu. Vis dėlto, šios rungtynės išsiskirs iš pastarųjų „Liverpool“ ir „Everton“ susitikimų, mat „Raudonųjų“ startinėje sudėtyje pirmą kartą nuo 1986-ųjų nebus vietos futbolininkų, praneša „SKY Sports“.
„Liverpool“ futbolininkai
„Liverpool“ futbolininkai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

1986 metų FA taurės finale „Liverpool“ įveikė „Everton“ klubą rezultatu 3:1. Nugalėtojų startinėje sudėtyje tada nežaidė nė vienas anglas.

Nuo tada komandos taurės varžybose bei „Premier“ lygoje susitiko dar 69 kartus ir kaskart „Liverpool“ gretose žaidė bent vienas Liverpulio regione gimęs žaidėjas.

Geriausias rezultatas – keturi vietiniai žaidėjai 2012 metų kovo derbyje, kurį „Liverpool“ laimėjo 3:0. Tada „Raudonųjų“ gretose žaidė Jamie Carragheris, Stevenas Gerrardas, Martinas Kelly ir Jay Spearingas. Nė vieno iš jų komandoje jau nebėra.

Nors šiemet „Liverpool“ atstovauja 13 anglų, tačiau tik trys iš jų yra gimę „Merseyside“ regione. Jonas Flanaganas gydosi traumą ir rungtyniauti negali, o 19-metis Connoras Randallas bei 18-metis Jordanas Rossiteris aikštėje tikrai nepasirodys.

Pastarasis yra vienintelis „Liverpool“ gretose šiemet „Premier“ lygoje žaidęs vietos futbolininkas. Jis rungtyniavo 14 min. mače su „Arsenal“.

Tuo tarpu „Everton“ gretose sekmadienį tikrai bus bent vienas vietos futbolininkas – Rossas Barkley.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius