-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmą kartą Mančesterio istorijoje triumfą laistė ir „United“, ir „City“ sirgaliai

Šeštadienį visas Anglijos Mančesterio miestas šventė. Abu didžiausi šio miesto klubai – „Manchester United“ ir „Manchester City“ iškovojo titulus, todėl džiaugsmas suvienijo priešingose barikadų pusėse esančius sirgalius.
Didžiausi miesto klubai – „Manchester United“ ir „Manchester City“ iškovojo titulus
Didžiausi miesto klubai – „Manchester United“ ir „Manchester City“ iškovojo titulus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglijoje toks atvejis jau yra buvęs, kai 1970-aisiais ir 1980-aisiais metais triumfavo Liverpulio miesto komandos „Liverpool“ ir „Everton“, tačiau mančesteriečiai tokį pasiekimą gali švęsti pirmą kartą.

Pirmieji miesto šventę pradėjo „United“ futbolininkai, kurie išvykoje lygiosiomis 1-1 sužaidė su „Blackburn“ ir iškovojo tašką, užtikrinusį „raudoniesiems velniams“ šio sezono Anglijos čempionų vardą. Įvartį „velniams“ nuo vienuolikos metrų baudinio atžymos pelnė Wayne‘as Rooney.

Grįžtant namo, keletas komandos futbolininkų pasiprašė išlipti iš autobuso anksčiau ir nuėjo atšvęsti titulo į ekipos gynėjui Rio Ferdinandui priklausantį restoraną. „Man Utd“ klubui, tai yra rekordinis 19-asis „Premier“ lygos titulas. Tiek nėra iškovojusi jokia kita anglų ekipa.

Šiek tiek vėliau paaiškėjo, kad švęs ir kita, „City“ palaikanti, miesto dalis. „Miestiečiai“ Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės finale minimaliu rezultatu 1-0 įveikė „Stoke City“ ir po 35 metų pertraukos iškovojo titulą.

Visą vakarą iš įvairių miesto kavinių buvo galima girdėti abiejų komandų skanduotes. Miesto centre įsikūrusiuose baruose iki sutemų šventė sirgaliai, skambėjo dainos ir laisvai liejosi alkoholis.

Mieste buvo galima pamatyti dešimtis dažais ant krūtinės, pilvo, veido ir kitų kūno dalių įvairius užrašus išsipaišiusių sirgalių. Vieni rinkosi savo kūną marginti klubo spalvomis, pavadinimu ar skaičiumi 19, reiškiančiu „United“ titulų skaičių, kiti – įvairiais užrašais ar komandos žaidėjų pavardėmis, ypač Rooney.

Viename iš miesto rajonų skambėjo Mančesterio miesto roko grupės „Oasis“ dainos, o sirgaliai vilkėjo 1970-ųjų metų legendinių Franciso Lee, Colino Bello ir Mike’o Summerbee laikų „Man City“ marškinėlius.

Visas miestas tarsi nusidažė abiejų komandų spalvomis ir vos ne kiekvienas žmogus dėvėjo atitinkamos spalvos šaliką ar marškinėlius, kai kurie mosavo vėliavomis, dar kiti buvo pasipuošę kitais aksesuarais. Vis dėlto, mieste raudonos spalvos buvo daugiau.

Apie 30 tūkstančių „miestiečių“ sirgalių nusprendė visam sekmadieniui vykti į sostinę Londoną, kur pratęs šventę su jau ten esančiais sirgaliais, stebėjusiais FA taurės finalą. Komandą palaikantys sirgaliai šventė ir kituose šalies miestuose. Kai kur galima išvysti moterų, pasipuošusių žydrais arba raudonais kaspinais.

„Man Utd“ klubo nariai Wayne‘as Rooney, Rio Ferdinandas ir Michaelas Owenas naktį dar spėjo prisėsti prie kompiuterio ir socialiniame tinklalapyje „Twitter“ patalpino šeštadienio šventės nuotraukų.

Ne vienas kartu titulą atšvęsti pasišovęs drąsuolis visaip mėgino patekti į barą, kuriame laiką leido „United“ žaidėjai, tačiau sirgaliams, žurnalistams ir paparacams durys buvo uždarytos.

Tačiau šventė šeštadienio šeštadieniu neapsiribos. Gegužės 23-ąją dieną vyks komandos paradas, siekiant sirgaliams parodyti tik ką iškovotą FA taurės trofėjų. Tuo tarpu „Man Utd“ paradas su Anglijos čempionų titulu numatomas gegužės 30-ąją dieną.

Verta paminėti, jog gegužės 28-ąją dieną vyks UEFA Čempionų lygos finalas, kuriame susigrums „United“ ir Ispanijos „Barcelona“. Jei mančesteriečiai iškovos pergalę, gegužės 30-ąją parade galės džiaugtis dvejomis taurėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius