Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienis pasaulio čempionate – pasirodymą pradeda Anglija

Anglijos futbolo sirgalius mėgstama pašiepti ir klausiama, už ką jie sirgs, kai ši paliks čempionatą po grupių etapo. Rusijoje anglai pasirodymą pradeda jau pirmadienį, 21 val. rungtynėmis su Tunisu ir vėl yra kupini vilčių. Ar šįkart futbolo išradėjams pasiseks?
Anglijos futbolo rinktinė
Anglijos futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15 val. Švedija – Pietų Korėja

Kovos F grupėje prasidėjo sensacinga Meksikos pergale 1:0 prieš pasaulio čempionus vokiečius. Šis netikėtumas gali atverti duris ir kitoms šios grupės komandoms.

Švedija pasaulio čempionate žais pirmą kartą per 12 metų. Nors ir be savo simbolio Zlatano Ibrahimovičiaus, jie tikrai yra pavojingi. Nepamirškite, kad būtent švedai išstūmė italus pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose.

Jau dešimtą kartą pasaulio čempionate žaidžiantys Pietų korėjiečiai nori pagerinti pasirodymą prieš ketverius metus, kai paliko Braziliją, surinkę vos vieną tašką.

„Scanpix“ nuotr./Švedijos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Švedijos futbolo rinktinė

18 val. Belgija – Panama

Grupės G kovas Sočyje pradės Belgijos ir Panamos rinktinės.

Belgai jau prieš ketverius metus pasaulio čempionate ir dvejus metus Europos pirmenybėse buvo laikomi kaip vieni iš tų, kurie privalo nustebinti, nes turi tikrai pavydėtiną sudėtį. Kol kas jiems pavyko pasiekti ketvirtfinalį prieš ketverius metus. Ar Rusijoje Roberto Martinezo auklėtiniai žengs dar toliau?

Panama yra pasaulio čempionato debiutantė, todėl jų didelis spaudimas slėgti neturėtų. Tačiau taip ir yra sukuriamos staigmenos. Jei ką, prisiminkite kitų debiutantų – islandų – lygiąsias su Argentina.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Belgijos futbolo rinktinė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Belgijos futbolo rinktinė

21 val. Tunisas – Anglija

Kitos G grupės rungtynės Volgograde vyks tarp Tuniso ir Anglijos.

Tunisui tai buvo pirmosios pasaulio čempionato rungtynės nuo 2006 metų. Tačiau pastaroji anglų pergalė pasaulio čempionate irgi buvo senokai – 2010 metais Pietų Afrikoje 1:0 nugalėta Slovėnija.

Šiandieninėje Anglijos rinktinėje nėra nei vieno žaidėjo, kuris pasiekė tą pergalę. Anglija turi vieną iš jauniausių rinktinių šiame čempionate. Tik penki žaidėjai dalyvavo pasaulio čempionate prieš ketverius metus – Gary Cahillas, Philas Jonesas, Jordanas Hendersonas, Raheemas Sterlingas ir Danny Welbeckas.

Ar jaunystė atgaivins Anglijos futbolo tradicijas?

„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius