Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmaudu: „Žalgiriui“ – šveicariška meistriškumo pamoka

UEFA Konferencijų lygą į Lietuvą atvežę Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai metė rimtą iššūkį H grupės favoritui „Basel“, tačiau ketvirtadienio vakarą vykusiame mače aikštę paliko nuleistomis galvomis. Nemažai progų turėję, bet jų neišnaudoję žalgiriečiai krito 0:1.

Nors prieš dvikovą „Basel“ buvo laikomas ryškiu favoritu, aikštėje tai buvo lygių varžovų akistata. Vilniečiai vėl įrodinėjo, jog šiame turnyre nesiruošia būti tik statistai, tačiau profesionalus futbolas susideda iš įvarčių ir pergalių, o išpešti pozityvaus rezultato Vladimiro Čeburino vyrams šį kartą nepavyko.

Solidų mačą žaidęs Fabienas Ourega turėjo kelias galimybes pasižymėti, Petaras Mamičius tiesioginiu smūgiu iš kampinio netgi sudrebino šveicarų skersinį, tačiau vienintelis įvartis krito į puikiai žaidusio Edvino Gertmono vartus.

Ne kartą „Žalgirį gelbėjęs vartininkas buvo bejėgis 62-ąją minutę, kai svečiai surengė greitą išpuolį. Po Andi Zeqiri smūgio į tolimą kampą kamuolys dar atsimušė į virpstą, tačiau nuo jo įskriejo į šeimininkų vartus...

Kitame H grupės mače Jerevano „Piunik“ namuose netikėtai 2:0 įveikė Bratislavos „Slovan“. Su Armėnijos klubu „Žalgiris“ žais artimiausius du Konferencijų lygos mačus – spalio 6 d. svečiuose ir po savaitės Vilniuje.

ZalgirisBasel

„Žalgiris“ – „Basel“ 0:1
62' (0:1) Andi Zeqiri

„Žalgiris“ (4-4-2): Edvinas Gertmonas; Joelis Bopesu, Nemanja Ljubisavljevičius, Mario Paveličius, Petaras Mamičius, Nicolas Gorobsovas, Marko Miličkovičius, Oliveris Buffas, Fabienas Ourega, Francis Kyeremeh, Renanas Oliveira.

„Basel“ (4-1-4-1): Marwinas Hitzas, Noah Katterbachas, Kasimas Nuhu, Arnau Comas, Sergio Lopezas; Taulantas Xhaka; Darianas Malesas, Andy Dioufas, Wouteris Burgeris, Danas Ndoye; Andi Zeqiri.

Teisėjas – Iwanas Arwelas Griffithas (Velsas)

Rungtynių eiga:

94 min. Rungtynės baigiasi. Deja, pralaimėjimas.

92 min. Nicolas Gorobsovas šauna iš toli... Virš vartų.

88 min. Joelis Bopesu kabina kamuolį į vartininko aikštelę. Mathiasas Oyewusi liečia jį galva, tačiau smūgis nenusiseka.

85 min. Gustas Jarusevičius keičia Marko Miličkovičių.

82 min. Žalgiriečiai aktyvesni, bet išpešti kažko pavojingesnio nepavyksta.

77 min. Antrasis Vladimiro Čeburino keitimas. Renaną Oliveirą keičia Donatas Kazlauskas.

62 min. Apmaudus epizodas. „Basel“ surengia staigią ataką dešiniu kraštu. Po Andi Zeqiri smūgio kamuolys atsimuša į virpstą, bet nuo jo įskrieja į žalgiriečių vartus... 0:1.

62 min. Pirmasis keitimas. Mathiasas Oyewusi keičia Francį Kyeremeh.

58 min. Labai pavojingas epizodas. Fabienas Ourega prasimeta kamuolį pro varžovą ir yra griaunamas. Teisėjas varžovui rodo kortelę... Deja, ji geltona.

47 min. Antras kėlinys prasideda audringai. Fabienas Ourega vėl turi panašią progą, suklaidina varžovą, bet jo spirtą kamuolį Marwinas Hitzas sugauna...

45 min. Pirmas kėlinys baigiasi. Pertrauka.

44 min. Puikus Fabieno Ouregos reidas. Įsiveržęs į baudos aikštelę suklaidina du varžovus, bet šauna virš vartų... Koks šansas!

38 min. Francis Kyeremeh skuodžia į ataką, bet ranka mosteli Taulantui Xhakai į veidą. Arbitras stabdo mačą ir žalgiriečiui rodo geltoną kortelę. Apmaudus epizodas.

33 min. „Basel“ vėl susikuria epizodą iš nieko. Darianas Malesas smūgiuoja iš kelių metrų, bet virš vartų.

26 min. Puikus „Žalgirio“ epizodas. Fabienas Ourega puikiai išveda kairiu kraštu Francisą Kyeremeh. Ganos puolėjas pavojingai įsiveržia į baudos aikštelę, tačiau muša netiksliai – nei perdavimas, nei smūgis į vartus...

21 min. Prasideda lengvas lietus.

14 min. Nicolas Gorobsovas baudos smūgiu siunčia kamuolį į „Basel“ baudos aikštelę, bet Marwinas Hitzas sėkmingai iškumščiuoja kamuolį. Tiesa, kabina ir Renaną Oliveirą. Smūgį sugėręs brazilas keletą minučių guli ant vejos, bet galės tęsti mačą.

8 min. Fantastiška „Basel“ ataka ir dar fantastiškesnis Edvinas Gertmonas. Darianas Malesas iššoka vienas prieš „Žalgirio“ vartininką, tačiau paskutinę akimirką iš Šilalės kilęs vartų sargas kyšteli koją ir nukreipia kamuolį už galinės linijos.

6 min. Žalgiriečiai drąsiai pradeda susitikimą. Pirmasis kampinis prie šveicarų vartų. Deja, iš jo išpešti kažko pavojingesnio nepavyksta.

1 min. Rungtynės prasideda.

19:01 val. „Basel“ sirgaliai Vilniuje sulauks nemažo palaikymo. Į Lietuvą atvyko keli šimtai ištikimiausių sirgalių, kurie būriu prieš rungtynes atžygiavo iki LFF stadiono.

VIDEO: „Basel“ sirgalių žygis į LFF stadioną

VIDEO: „Žalgirio mūšis“: neeilinis vakaras LFF stadione ir grupės favoritų iššūkis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius