Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmi ėjimai Marijampolėje: Marius Stankevičius – arti susitarimo su „Sūduva“

Marijampolės „Sūduvos“ pardavimo procesas užstrigo, tad ilgametis klubo vadovas Vidmantas Murauskas ėmė rikiuoti komandą naujam sezonui. 15min šaltiniai informuoja, kad ekipą treniruos Marius Stankevičius.

15min žiniomis, derybos dėl „Sūduvos“ pardavimo Valdui Buivydžiui buvo pažengusios, tačiau užstrigo. Trauktis iš klubo valdymo V.Murauskas buvo pasiryžęs, tačiau tokių idėjų bent laikinai atsisakė ir pasiraitojo rankoves darbui.

Vienas pirmų šio tarpsezonio ėjimų – trenerio paieškos, kurios, atrodo, yra vaisingos. Kaip informuoja 15min šaltiniai, M.Stankevičius bus naujasis marijampoliečių treneris.

Praėjusiame sezone „Sūduva“ užėmė šeštąją vietą A lygoje ir liko be europinių vietų. Nesėkmingais 2022-aisiais Marijampolės komandą treniravo net keturi specialistai: Victoras Basadre, Eivinas Černiauskas, Miguelis Moreira ir Matthew Silva.

LFF nuotr./Marius Stankevičius
LFF nuotr./Marius Stankevičius

M.Stankevičius futbolininko karjerą pradėjo Lietuvoje, tačiau greitai patraukė į Italiją, kur gynė tokių klubų kaip Brešos „Calcio“, Genujos „Sampdoria“ ir Romos „Lazio“ spalvas, taip pat rungtyniavo „Sevilla“, „Valencia“ ir „Cordoba“ klubuose Ispanijoje, Turkijoje vilkėjo „Gaziantepspor“ marškinėlius, o Vokietijoje - „Hanover 96“.

Tai vienintelis lietuvis, atstovavęs klubams iš trijų stiprių futbolo valstybių: Italija, Ispanija, Vokietija.

2008 ir 2009 metais M.Stankevičius buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku, o mūsų šalies rinktinėje sužaidė 65 rungtynes ir pelnė 5 įvarčius.

Jis treniravo „AC Crema“ klubą Italijos žemesnėje lygoje, taip pat stovėjo prie Lietuvos U-21 rinktinės vairo, tačiau susipyko su dabartiniu LFF techniniu direktoriumi Reinholdu Breu ir iš posto buvo patrauktas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marius Stankevičius yra žaidęs „Sevilla“ klube 2010 metais.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marius Stankevičius yra žaidęs „Sevilla“ klube 2010 metais.

„Nevadinčiau to konfliktu – tiesiog direktorius mane užsipuolė kitų žmonių akivaizdoje. Tas pokalbis pakrypo tiek į mano asmeniškai, tiek į visos mūsų futbolo bendruomenės užgauliojimą – sakė, kad esame niekam tikę, nemokame dirbti. Jo žodžiais, futbole visi esame mikimauzai. Tikrai ne pačios gražiausios replikos“, – delfi anksčiau sakė M.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius