Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Plojimais Marijampolėje sutiktas Vacys Lekevičius: „Prisidėjau šiek tiek ir aš“

„Ačiū! Ačiū! Ačiū!“ – skandavo Marijampolės „Arvi“ stadione susirinkę sirgaliai, kai techninėje zonoje prieš trečiadienio rungtynes pasirodė Klaipėdos „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius. Kadaise pats Marijampolės „Sūduvos“ vartus gynęs vyras nusišypsojo, paplojo žiūrovams, o tada jo auklėtinius Lietuvos čempionai sumušė net 6:0 bei iškovojo antrąjį A lygos titulą iš eilės.
Vacys Lekevičius
Vacys Lekevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

V.Lekevičiaus vadovaujamas „Atlantas“ pateikė nemenką staigmeną praėjusį šeštadienį, kai Vilniuje sugebėjo lygiosiomis 0:0 sužaisti su Vilniaus „Žalgiriu“. Toks rezultatas reiškė, kad „Sūduvai“ tereikėjo namuose nugalėti svečius iš Klaipėdos ir Lietuvos čempionų taurė – jų rankose.

VIDEO: Marijampolės „Sūduva“ švenčia čempionų titulą

Tas „Atlanto“ ir „Žalgirio“ rungtynes stebėjo ir Marijampolės ekipos treneris Vladimiras Čeburinas. Kaip 15min pasakojo specialistas iš Kazachstano, jis jau pirmajame kėlinyje manė, jog vilniečiai pelnys įvartį.

„Bet taip būna futbole“, – jau tapęs čempionu, atsiduso V.Čeburinas.

„Tai mums buvo staigmena. To tikrai nesitikėjome, manėme, kad viskas spręsis paskutinėse sezono rungtynėse. Bet gerai, dabar galime anksčiau pasimėgauti trofėjumi“, – atšventęs titulą 15min pasakojo Gersonas Acevedo.

Kai Marijampolės „Sūduva“ aikštėje šventė, o dangų puošė fejerverkai, V.Lekevičius stoviniavo tunelyje ir su šypsena veide stebėjo marijampoliečių triumfą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“

Jis jautė, kad stipriai prisidėjo prie šios šventės su komanda, kurią visą sezoną persekiojo finansinių bėdų šleifas, o finišo tiesiojoje teko pačiam vėl sėsti į trenerio kėdę bei remtis žaidėjais, kurių net aštuoni buvo 20-ties metų ar jaunesni.

„Sūduvą“ sveikinu iš visos širdies. Aš čia gyvenau, palikau pėdsaką, čia mano gimė vaikai keli. Kaip besijuokdamas sakiau, prisidėjau šiek tiek ir aš.

Palengvinom jiems kelią, nežinia, kaip ten viskas būtų pasibaigę, bet lengvesniu keliu „Sūduva“ tapo čempionais. Dar kartą sveikinu“, – po rungtynių kalbėjo V.Lekevičius, jau ilgus mėnesius ieškantis naujų investuotojų „Atlanto“ klubui.

VIDEO: Marijampolės „Sūduvai“ įteikta Lietuvos čempionų taurė

„Atlanto“ galva linkėjo visiems Lietuvos miestams stadionuose turėti tokią atmosferą, kokią kuria marijampoliečiai.

„Marijampolė – miestas, kuris visiems yra pavyzdys. Ateina žiūrovai, kurie, su kuo bežaistų komanda, užpildo stadioną. Seniai mačiau tokią atmosferą Lietuvoje. Stadionas puikiausias, žmonės puikiausi, žino, kaip sirgti. Statykim stadionus, ne vien krepšininkai auga Lietuvoje“, – sakė V.Lekevičius.

VIDEO: Į orą skraidinamas Vladimiras Čeburinas
VIDEO: A lyga. 32 turas: „Sūduva“ – „Atlantas“ (santrauka)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius