Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 16 metų pertraukos žalgiriečiu tapęs Andrius Skerla: likau sužavėtas „Žalgirio“ žaidimu

„Džiaugiuosi atsiradusia galimybe sugrįžti į Lietuvą ir atstovauti „Žalgiriui“. Čia pradėjau savo futbolininko karjerą, tikiuosi po kelių metų ją čia ir užbaigti. Dabar noriu būti naudingas komandai ir padėti jai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus“, – sakė po 16 metų pertraukos vėl žalgiriečiu tapęs A. Skerla.
Andrius Skerla
Andrius Skerla / avgi.lt nuotr.

Futbolininkas antradienį buvo oficialiai pristatytas per specialią spaudos konferenciją.

Po žiemą patirtos traumos A.Skerla sparčiai atsigauna. „Mano sveikata gerėja. Jau dvi savaites treniruojuosi su „Žalgiriu“. Praleidau pasiruošimo sezonui etapą, todėl man dabar yra sunkiau nei kitiems. Vis tik manau, kad praėjus dar kelioms savaitėms būsiu tinkamai pasiruošęs“, – teigia futbolininkas.

Vis tik manau, kad praėjus dar kelioms savaitėms būsiu tinkamai pasiruošęs.

Ilgametis Lietuvos nacionalinės rinktinės gynėjas konkurencijos nebijo. „Konkurencija komandai reikalinga. Ji neleidžia žaidėjams užmigti ant laurų. „Žalgiris“ turi du gerus vidurio gynėjus, bet jie taip pat turi jausti, kad trečias gynėjas jiems visada kvėpuoja į nugarą ir yra pasirengęs juos pakeisti. Dėl šios priežasties futbolininkai turi stengtis žaisti dar geriau“, – sako patyręs žaidėjas.

A. Skerla mano, kad Lietuvos čempionatas patobulėjo ne vienu aspektu. „Mane džiugina pagerėjęs Lietuvos čempionato lygis. Dabar galima surasti ne tik labai daug informacijos, bet ir pasižiūrėti bet kurių rungtynių vaizdo transliaciją. Tai labai svarbu visiems futbolo mėgėjams, ypač ištikimiausiams komandų sirgaliams. Žaidime taip pat matosi progresas. Teko stebėti kelias „Žalgirio“ komandos rungtynes, jomis likau sužavėtas. Prie geresnio žaidimo taip pat prisideda patobulėjusi stadionų infrastruktūra. Šiais laikais Lietuvoje atėjus į stadioną tikrai yra į ką pasižiūrėti“, – teigiamus lietuviško futbolo pokyčius įvardijo VMFD „Žalgiris“ komandos naujokas.

Patyręs žaidėjas mano, kad vilniečių pralaimėjimą Panevėžio „Ekranui“ 0:1 lėmė agresyvumo stoka.

Džiugu, kad atėjęs naujas treneris sąžiningai dirba ir aktyviai domisi Lietuvos futbolininkais.

„Žalgiriui“ paskutinėse rungtynėse pritrūko agresyvumo. Tai ypatingai svarbu žaidžiant su „Ekranu“ Panevėžyje. Išvykoje visos komandos žaidžia kitaip nei namuose. Tą įrodo ir tai, kad lyderiaujančios komandos pralaimėjimus patyrė tik varžovų aikštėse. Sezonas tik prasidejo, tad išvysime dar ir pergalių, ir pralaimėjimų“, – įsitikinęs gynėjas.

Futbolo veteranas dar kartą patvirtino savo sprendimą nebeatstovauti Lietuvos rinktinei. „Mano sprendimas tikrai galutinis. Manau, rinktinė neturi jokių bėdų gynėjų grandyje, nes šios pozicijos žaidėjai yra pakankamai aukšto meistriškumo. Didesnį galvos skausmą kelia saugų ir puolėjų grandis. Puolime neturime kūrybingų žaidėjų, galinčių mušti įvarčius. Džiugu, kad atėjęs naujas treneris sąžiningai dirba ir aktyviai domisi Lietuvos futbolininkais“, – teigia A. Skerla.

Suteiks daugiau laisvės

A. Skerlos atėjimas į VMFD “Žalgiris” komandą treneriui D.Petravičiui suteiks didesnę žaidėjų rotacijos laisvę. „Naujas žaidėjas mums pravers. Turime gerus gynėjus, tačiau nereikia pamiršti, kad čempionatas yra ilgas. Trečio aukšto lygio gynėjo atėjimas leis laisviau rotuoti sudėtimi. Pavargę žaidėjai galės dažniau pailsėti. Andriui turime paruošę specialią programą. Jis privalo sunkiai dirbti tam, kad į aikštę galėtų sugrįžti tinkamai pasiruošęs. Šio žaidėjo sukaupta ilgametė patirtis bus labai naudinga komandai. Sveikinu Andrių atvykus į mūsų kolektyvą“, – sako Damiras Petravičius.

Skerlos prisijungimo laukė dar vasarą

VMFD „Žalgiris“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius teigia, jog komandos papildymo sulaukta anksčiau, nei tikėtasi. „Sezono atidarymo konferencijoje minėjome, kad komandą gali papildyti dar vienas žaidėjas. Tuo nauju žaidėju mūsų ekipoje tapo Andrius Skerla. Tikėjomės, kad jis prie mūsų prisijungs vasarą, bet susiklosčius tam tikroms aplinkybėms Andrius tapo žalgiriečiu jau dabar. Tikimės, kad tokio patyrusio žaidėjo įsiliejimas į komandą padės įgyvendinti išsikeltus tikslus. Jo autoritetas jaunimui jaučiamas jau dabar. Naujų žaidėjų iki vasaros tikriausiai nebebus. Birželio pabaigoje atsidarys perėjimų langas ir tuomet, prieš prasidedant Europos lygos kovoms, galbūt, sulauksime papildymo“, – teigė M. Nikoličius.

Džiaugiasi sėkminga sezono pradžia

Vilniaus miesto Tarybos sekretorius ir VMFD „Žalgiris“ valdybos narys Virginijus Dastikas tiki, kad A. Skerla komandai padės pagerinti žaidimą. „Esame VMFD „Žalgiris“ dalininkai, todėl labai džiaugiamės sėkminga sezono pradžia. Gaila, kad pralaimėjome šeštadienį Panevėžio „Ekranui“, bet dar turime daug laiko pagerinti žaidimą. Prie ekipos prisijungęs naujas žaidėjas turėtų padėti tą padaryti. Linkiu sėkmės Andriui bei visai komandai“, – optimistiškai kalbėjo V. Dastikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius