-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po A lygos favoritų akistatos – žiežirbos tarp V.Dambrausko ir K.Sarsanijos

A lygos nugalėtojų titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ A lygos sezoną pradėjo Klaipėdoje. Šeštadienį dirbtinės dangos stadione žalgiriečiai 2:1 įveikė vietos „Atlantą“. Po rungtynių „Žalgirio“ ekipos vyriausias treneris Valdas Dambrauskas konstatavo, kad jo auklėtiniai buvo verti pergalės.
Valdas Dambrauskas ir Konstantinas Sarsanija
Valdas Dambrauskas ir Konstantinas Sarsanija

„Klaipėdoje niekada nebūna lengva. „Atlantas“ prieš „Žalgirį“ visada žaidžia su dviguba energija ir šį kartą darė viską, kad atimtų taškus. Džiaugiuosi, kad nugalėjome mes. Visos kitos A lygos komandos dar turės atvažiuoti į Klaipėdą, o mes iš vienos išvykos grįžtame su pergale. Norisi visus pasveikinti su sezono pradžia, o žaidėjus ir „Žalgirio“ gerbėjus, kurie mus aktyviai palaikė – su pergale. Tikiuosi, kad ir toliau rinksime taškus“, – teigė trečią sezoną prie „Žalgirio“ vairo pergalingai pradėjęs V.Dambrauskas.

Aktyviai rungtynes pradėjęs „Žalgiris“ pirmo kėlinio viduryje sudavė varžovams du skaudžius smūgius. 21 min. „Atlanto“ gynėjas Markas Beneta savo baudos aikštelėje pažeisdamas taisykles nutraukė Elivelto reidą, o rungtynių arbitras Donatas Rumšas nedvejodamas parodė į 11 metrų žymę.

Baudinį realizavęs Mantas Kuklys atidarė „Žalgirio“ įvarčių sąskaitą A lygoje. Po kelių minučių jau pats Elivelto tiksliu smūgiu užbaigė pavyzdinę komandos ataką, kurioje sudalyvavo net septyni žalgiriečiai. Pastarąjį įvartį įvertino ir V.Dambrauskas.

„Antras įvartis buvo būtent toks, kokio siekiame kiekvienose rungtynėse. Jei mes sugebėsime tokius įvarčius mušti A lygoje, tai neabejotinai turėsime labai reikšmingą ginklą ir UEFA Čempionų lygos rungtynėse. Toje atakoje sudalyvavo ne vienas žaidėjas, visi žinojo, kur reikia bėgti, kur judėti, o Elivelto atsidūrė atakos smaigalyje ir pasiuntė kamuolį į vartus“, – sakė V.Dambrauskas.

VIDEO: A lyga, I turas / Klaipėdos „Atlantas“ 1:2 Vilniaus „Žalgiris“

Antrame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo galimybę dar labiau padidinti savo persvarą, bet po Matijos Ljujičiaus perdavimo vienas prieš vartus iššokęs Darvydas Šernas patikrino vartų virpsto atsparumą. O po kelių minučių jau džiūgavo „Atlantas“. Buvęs žalgirietis Linas Pilibaitis surado už žalgiriečių nugarų atsidengusį Andrejų Paniukovą ir pastarasis sumažino žalgiriečių persvarą. Antroje rungtynių dalyje šeimininkai energingai, bet gan tiesmukai atakavo svečių iš Vilniaus vartus, tačiau pakeisti rezultato nesugebėjo.

Pasibaigus mačui „Atlanto“ vyriausias treneris Konstantinas Sarsanija bendraudamas su žiniasklaida teigė, kad jo komandos nesėkmę lėmė rungtynių arbitrų klaidos.

Nuo 2013 m. Klaipėdoje dirbančio futbolo specialisto manymu, „Atlantas“ antroje rungtynių dalyje buvo pranašesnis ir jo komandai paprasčiausiai pritrūko laiko.

„Mes neblogai pradėjome rungtynes, tačiau po praleisto įvarčio vaikinai šiek tiek pasimetė. Antrame kėlinyje mes perėmėme iniciatyvą bei įmušėme įvartį, bet išlyginti rezultato nespėjome. Norėjome pirmame kėlinyje neleisti „Žalgiriui“ įmušti, o po pertraukos sustiprinti žaidimą. Pagal fizines kondicijas esame stipresni už „Žalgirį“. Taip visada buvo – taip ir bus. Šiaip, „Žalgiris“ paliko geros, susižaidusios, pakankamai mobilios komandos įspūdį, tačiau antrame kėlinyje jie pavargo. Manau, kad „Žalgiris“ po praėjusio sezono nesustiprėjo. Jei mūsų visi žaidėjai būtų gerai pasiruošę, manau, būtumėm galiausiai varžovus palaužę“, – samprotavo K.Sarsanija.

Savo ruožtu, „Žalgirio“ strategas V.Dambrauskas nesutiko su oponento samprotavimais.

„Nemanau, kad mes antrame kėlinyje labai nusileidome „Atlantui“. Kamuolio kontrolę išlaikėme, turėjome daugiau momentų, tad tikrai nebuvo taip, kad mes tik gynėmės nuo „Atlanto“ atakų. Mūsų persvara galėjo būti dar didesnė, jei D.Šernas būtų išnaudojęs savo progą ir padaręs rezultatą 3:0. Tada „Atlanto“ šansai būtų galutinai sumenkę.

Aišku, mūsų žaidime yra dar daug taisytinų dalykų, ypač atakoje. Antrame kėlinyje mes turėjome daug erdvių puolimui, per pirmas 10-15 minučių galėjome įmušti trečią įvartį. Reikėjo tik truputį ramiau sužaisti, atlikti geresnį paskutinį perdavimą. Buvo bent kelios atakos, kai po perdavimo iš krašto kamuolys skriejo per visą baudos aikštelę, bet nei vienas žaidėjas nesugebėjo to kamuolio pasiekti, nes perdavimas buvo per aukštas ar per stiprus“, – pastebėjo V.Dambrauskas.

V.Dambrausko žodžius patvirtino ir sausa statistika. Šiose rungtynėse žalgiriečiai kamuolį kontroliavo 59 proc. laiko (65 proc. pirmame ir 53 proc. – antrame kėlinyje). „Žalgirio“ futbolininkai atliko 12 smūgių, keturis kartus kamuolys skriejo į vartų plotą. „

Atlanto“ sąskaitoje – 9 bandymai smūgiuoti ir keturi pataikymai į vartų plotą. Didžiausias žalgiriečių pranašumas išryškėja perdavimų skiltyje. „Žalgirio“ žaidėjai iš viso atliko 584 perdavimus, 474 kartus kamuolys pasiekė adresatą. „Atlanto“ sąskaitoje – 344 perdavimai, iš jų 236 buvo tikslūs. Dvikovose nenusileido nei viena komanda: iš 123 dvikovų „Žalgiris“ laimėjo 112, o „Atlantas“ – 111 dvikovų.

„Šiais metais „Atlanto“ atakos linija turi daugiau potencialo. Pernai jiems trūko atakas užbaigiančių žaidėjų, o šį kartą A.Paniukovas iš karto parodė, kad moka mušti įvarčius. Nei vienai komandai žaisti prieš „Atlantą“ nebus lengva, todėl šie išvykoje pelnyti trys taškai turi išskirtinę vertę. Vis dėlto, nėra abejonių, kad mes buvome stipresni ir tos pergalės nusipelnėme“, – konstatavo V.Dambrauskas.

Oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ sudėtyje debiutavęs gynėjas Rolandas Baravykas pripažino, kad kova buvo labai atkakli.

„Varžovai davė rimtą kovą, bet mes to ir tikėjomės. Smagu, kad pavyko laimėti. Visi taškai mums labai svarbūs, o iškovoti svečiuose, Klaipėdoje, pirmose sezono rungtynėse, jie gali būtų aukso vertės“, – teigė keturis sezonus „Atlante“ žaidęs 21 metų futbolininkas.

R.Baravyko debiutą komandoje teigiamai įvertino ir V.Dambrauskas. „Rolandą į startinę sudėtį pasirinkome ir dėl papildomos motyvacijos žaidžiant prieš buvusią komandą, ir dėl kitų aspektų. Donovanas Slijngardas šią savaitę praleido keturias treniruotes, mat savaitės pradžioje jam gimė sūnus, su kuo jį sveikiname. Kadangi šį sezoną turime didesnį pasirinkimą krašto gynėjo pozicijoje, tad galime drąsiai keisti žaidėjus. Rolandas solidžiai debiutavo ir parodė, kad yra pasiruošęs žaisti aukščiausiame lygyje“, – pareiškė V.Dambrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius