-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Cristiano Ronaldo uragano Valdas Urbonas neliūdėjo: „Nesame visiški lūzeriai“

Valdas Urbonas turėjo viltį. 45-ias minutes Lietuvos rinktinė nenusileido Portugalijos žvaigždynui, bet antroje rungtynių dalyje Europos čempionai su Cristiano Ronaldo priešakyje prišaudė su kaupu. 1:5 – tokiu rezultatu mūsų šalies rinktinė nusileido portugalams. V.Urbonas po finalinio švilpuko paspaudė ranką savo oponentui Fernando Santosui, padėkojo sirgaliams ir sumišusiomis emocijomis nukulniavo į rūbinę.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jau 6-ąją rungtynių minutę Madrido „Atletico“ jaunoji superžvaigždė Joao Felixas perduodamas kamuolį surado Mindaugo Paliono ranką. Teisėjas nedvejodamas skyrė 11-kos metrų baudinį.

Cristiano Ronaldo stojo prie žymos ir 7-ąją minutę užtikrintai nukreipė kamuolį į dešinįjį vartų kampą.

Tuo portugalų superžvaigždės spindesys pirmajame kėlinyje ir baigėsi. C.Ronaldo turėjo dar keletą progų, tačiau po jų teko tik skėsčioti rankomis ir trankyti dirbtinę LFF stadiono veją.

O štai lietuviai rodė, kad autoritetų gali ir nepaisyti. Mantas Kuklys 28-ąją minutę pakėlė kampinį, o kamuolį baudos aikštelėje suradęs Vytautas Andriuškevičius nuo virpsto pasiuntė dovanėlę į Rui Patricio ginamus vartus.

V.Urbonas įnirtingai vadovavo komandos žaidimui šalia šoninės linijos ir turėjo būti patenkintas tuo, ką matė – kamuolį Lietuvos komanda palaikė, atliko tikslius perdavimus ir puikiai tvarkėsi su varžovais.

Iki stadioną užtildžiusios 62-osios minutės. C.Ronaldo smūgis iš už baudos aikštelės buvo ne itin pavojingas, bet Ernestas Šetkus nesėkmingai atmušė kamuolį ir šis, dar atsimušęs į vartininko petį, įsirideno į vartus.

Neilgai trukus C.Ronaldo su komandos draugais vėl pasileido švęsti – 65-ąją minutę sulaukė Bernardo Silvos perdavimo ir niekieno nedengiamas pasiuntė kamuolį į tinklą.

Vakarėlis „CR7“ toliau tęsėsi LFF stadione: jau 76-ąją minutę tas pats C.Ronaldo siuntė ketvirtą kamuolį į E.Šetkaus vartus. Netrukus portugalas buvo pakeistas, o prie jo dar pribėgo sirgalius, maldavęs marškinėlių. Deja, marškinėlius, panašu, jam galėjo pasiūlyti nebent apsaugos darbuotojai.

Penktąjį Portugalijos rinktinės įvartį dar pridėjo Williamas Carvalho ir Lietuva galiausiai buvo gal kiek nepelnytai sutriuškinta.

Tokią štai emocijų pasiutpolkę išgyveno V.Urbonas, antradienio vakarą kovęsis su Europos čempionais. Bet liūdnas treneris nebuvo.

„Gal dar gyvenu pasibaigusių rungtynių emocijomis. Liūdna nėra, galbūt tiesiog susikaupė nuovargis, nes paskutinės 10 dienų buvo pakankamai intensyvios. Liūdesio nejaučiu, kiek suprantu ir iš jūsų, kad su gera nuotaika galime grįžti namo. Rytoj ryte galėsime pasakyti, kad nesame visiški lūzeriai ir galime gerai sužaisti net su Europos čempionais“, – spaudos konferencijoje sakė V.Urbonas.

– Ar nemanote, kad žaidimas neatspindi rezultato? – žurnalistai paklausė V.Urbono.

– Ačiū už pastebėjimą. Matyt, bet reikia pasianalizuoti, pasižiūrėti, kaip ir kas. Jei 60-tą minutę buvo 1:1, tai keturi įvarčiai per paskutinę dalį yra daugokai.

– Pirmas kėlinys atrodė kaip vienas geriausių per keletą metų. Kas pavyko?

– Matyt, pagrindinis dalykas, kad pavyko parinkti optimalią sudėtį, nežiūrint į Arvydo Novikovo ir Fiodoro Černycho netektis. Žaidėjai gerai vykdė funkcijas, nedavėme varžovams laisvės. Žinojome jų individualias stiprybes, bet kovojome vienas už kitą ir darniai gynėmės. Buvo ir gerų, logiškų išėjimų į ataką, nemušėm kamuolio bet kur. Tai yra ir Karolio Laukžemio nuopelnas, taip pat Ovidijaus Verbicko, Vykinto Slivkos. Taip pat svarbu, kad išpešėm naudą standartinės situacijos metu.

– Buvo ne viena situacija, kai Lietuvos rinktinė galėjo išbėgti į greitą ataką, gal net turėti kiekybinę persvarą, bet to padaryti nepavyko. Kodėl? Gal varžovų svoris kiek gąsdino?

– Galvoju, kad kada darome vertikalų perdavimą į priekį, daug kas gaunasi, bet žaidėjai sugalvoja kartais padaryti vieną papildomą lietimą ar horizontalų perdavimą. To užtenka, kad priešininkas grįžtų ir eliminuotų pavojų, kurį galėtumėme išgauti. Svarbu turėti atakuojančius žaidėjus, kurie sugebėtų bėgti į priekį ir sukelti tą šturmą.

– (Portugalo klausimas) Kaip manote, ar rezultatui įtakos turėjo dirbtinė danga, apie kurią tiek daug prieš rungtynes kalbėjo Portugalijos atstovai?

– Kas liečia dangą, mes kartais kuriam iliuzijas, kad atvažiuos tokio lygio žaidėjai kaip C.Ronaldo ir mes sukelsim jiems problemų dėl dangos. Matome, kaip jie greitai prisitaiko ir adaptuojasi, nes turi puikią techniką, puikų aikštės matymą ir jiems gal net patogiau žaisti tokioje greitoje aikštėje.

– Ką galvojate apie C.Ronaldo žaidimą, ką reikėtų daryti, kad jis būtų sustabdytas?

– Futbole žaidžia ne vienas žaidėjas, dėmesio rodyt reikia visiems. Šios dienos rungtynes išsprendė antras įvartis, kuris buvo kurioziškas, nelogiškas. Tada vyrai sustojo, gal ir fizinės jėgos apleido. C.Ronaldo parodė savo lygį, jėgą ir tą pamatė visas stadionas.

– Kai C.Ronaldo buvo pakeistas, bent ketvirtadalis tribūnų ištuštėjo. Ar nekerta per galvą tai, kad dalis žiūrovų buvo atėjusi ne palaikyti Lietuvos komandos, o pasižiūrėti į varžovus?

– Sakyčiau, čia tų žmonių sprendimas, gal skuba, gal toli gyvena. Lietuvos prezidentas buvo užėjęs į rūbinę, taip pat jo ekselencija Valdas Adamkus. Jie pasidžiaugė tuo, ką matė, ir čia didžiausia mūsų vertybė, o ne tie žmonės, kurie skubėjo namo.

– Ką per pertrauką sakėte žaidėjams ir ko labiausiai pritrūko antrajame kėlinyje?

– Pertraukos metu pirmiausia kalbėjome apie tai, ką reikėtų pataisyti, kad išvengtume problemų antrajame kėlinyje. Žaidėjai buvo užsivedę ir gerai nusiteikę, antro kėlinio pradžia nebuvo prasta, vienu metu net valdėme situaciją aikštėje, nebuvo panikos požymių. Bet tas antras įvartis nulėmė rungtynių eigą. Ir, aišku, tokio intensyvumo rungtynėse mums dar sudėtinga žaisti ir atlaikyti tempą fiziškai. Kiek teko bendrauti su žaidėjais, jie jaučia nuovargį, dar ir antros rungtynės… Nenoriu teisintis, bet pabandau paaiškinti, kodėl mes sugriuvome paskutinio pusvalandžio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius