-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dviejų mirčių Italijos futbolo žvaigždė susirūpino: ką mes vartodavome?

Buvęs Italijos futbolo rinktinės saugas Dino Baggio norėtų tyrimo, kad aiškiai sužinotų visus medikamentus ir papildus, kuriuos naudojo būdamas žaidėju prieš 2-3 dešimtmečius. 51 metų italui kyla klausimų po dviejų futbolo legendų – Gianluca Vialli ir Sinišos Mihajlovičiaus mirčių.

Interviu Italijos sporto dienraščiui „Gazzetta Della Sport“ Dino Baggio išreiškė susirūpinimą.

Buvęs Milano „Inter“, Turino „Juventus“, „Parma“ ir Romos „Lazio“ vidurio saugas buvo paklaustas, kokie medikamentai tada padėdavo greičiau atsistatyti fiziškai.

60 rungtynių ir Italijos rinktinėje sužaidęs D.Baggio teigė, kad tada buvo vartojamas ne dopingas, bet legalūs preparatai.

„Aš tiesiog norėčiau žinoti iš mokslininkų, kokius papildus gaudavome, nes tai galėjo sukelti ilgalaikių problemų mūsų sveikatai“, – sakė 51 metų italas.

Pastaruoju metu Italija gedėjo dėl dviejų futbolo įžymybių netekčių.

Didžiąją karjeros dalį Italijoje rungtyniavęs, o paskui ten ir treneriu dirbęs serbas Siniša Mihajlovičius mirė gruodį dėl leukemijos būdamas 53-ejų.

Genujos „Sampdoria“, Juventus“ ir „Milan“ buvęs puolėjas Gianluca Vialli pastaruosius kelerius metus kentėjo dėl kasos vėžio, o sausį iškeliavo Anapilin būdamas 58-erių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluca Vialli
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluca Vialli

„Mano susirūpinimas ateina iš skausmo, kurį jaučiu po Vialli mirties. Jį visada laikiau draugu, jis man labai padėjo. Taip pat ir dėl Mihajlovičius bei daugybės kitų, su kuriais žaidžiau 1990-aisiais, – sakė D.Baggio. – Pernelyg daug jų jau paliko mus, tad manau, kad turime ištirti, kokius medikamentus vartojome. Gal nieko ir nėra, o galbūt mes atrasime kažką.“

Roberto Mancini, Italijos rinktinės treneris ir ilgametis G.Vialli bendražygis bei bičiulis nuo pat jaunų dienų, turėjo kitą nuomonę nei D.Baggio.

„Turime būtų labai atsargūs kalbėdami apie tokius dalykus. Deja, šios ligos atsiliepia įvairiems žmonėms: tiems, kurie žaidžia futbolą, ir tiems, kurie nežaidžia“, – sakė 58 metų treneris.

„Scanpix“ nuotr./Gianluca Vialli ir Roberto Mancini
„Scanpix“ nuotr./Gianluca Vialli ir Roberto Mancini

Italijoje daug metų žaidęs rumunas Florinas Raducioiu savo šalies „Orange Sports“ sakė, kad norėtų padiskutuoti su savo buvusios komandos „Brescia“ gydytoju.

„Nežinau, ką aš gaudavau. Jie sakė, kad tai gliukozė. Tai buvo rožinis skystis, kurį ruošdavo rungtynių išvakarėse, vakare viešbutyje“, – pasakojo prieš tris dešimtmečius, „Bari“, „Verona“, „Brescia“, „Milan“ klubams atstovavęs puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius