-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Ekrano“ ir „Sūduvos“ lygiųjų A futbolo lygoje, treneriai buvo skirtingos nuomonės apie baigtį – vienas liejo apmaudą, kitas džiaugėsi įvarčiu

Po kovingų Panevėžio „Ekrano“ ir Marijampolės „Sūduvos“ lygiųjų abiejų ekipų treneriai pripažino, jog įtampos aikštėje netrūko. Panevėžiečių treneris Valdas Urbonas džiaugėsi, kad pabaigoje pavyko išgelbėti rungtynes. Tuo metu „Suduvos“ strategas Darius Valskis liejo apmaudą dėl per pridėtą laiką į marijampoliečių vartus kritusio įvarčio.
„Ekrano“ treneris  Valdas Urbonas
„Ekrano“ treneris Valdas Urbonas / fkekranas.lt

Panevėžio „Ekrano“ vyr. treneris Valdas Urbonas po rungtynių tvirtino, kad, kaip ir tikėtąsi, mačas su „Sūduva“ buvo įtemptas ir nervingas. Stratego teigimu, vaizdą aikštėje lėmė tai, jog „Sūduva“ prieš pertrauką sugebėjo išsiveržti į priekį:

„Šiandienos rungtynes galima pavadinti dar vienu trileriu tarp “Ekrano„ ir “Sūduvos„. Kai žaidžia šios komandos, nuolat būna tos įtampos. Įtampa žiūrovams – įspūdžiai, o treneriams – nervai. Aš manau, kad rungtynių eigą tikrai kontroliavome. Žinoma gaila, kad pirmame kėlinyje praleidome abu įvarčius. Tokios dvi situacijos, kur tikrai net nekvepėjo įvarčiu.

Tai davė tam tikrą atspalvį rungtynėms, ypač antrame kėlinyje, kada nori to ar nenori pradeda sekti fizinės jėgos. Trūko gal viduryje užbaigimo, norėjosi, kad situacijos nebūtų desperatiškos, nebūtų žaidžiama karštligiškai. Padavimų iš kraštų buvo pakankamai, bet neatsirado žmogaus, kuris galėtų tuos kamuolius susirinkti.

Bet vistiek džiaugiuosi, kad sugebėjome pabaigoje išgelbėti rungtynes. Manau, kad pralošti tokias rungtynes būtų buvę labai sunku psichologiškai. Dabar reikia atsipūsti, atsikvėpti, ir ruoštis trečiadienio rungtynėms.“

„Norėjosi suaktyvinti žaidimą, todėl aikštėje pasirodė Fernando de Abreu. Manau, kad jis yra pajėgus standartinėse situacijose. Žinant, kad bus daug kampinių buvo priimtas toks sprendimas, nes šis žmogus gali mušti įvarčius“ – keitimą prieš antrąjį kėlinį komentavo strategas.

„Manau, kad “Sūduva„ tik antrame kėlinyje pradėjo žaisti gynybinį futbolą. Pirmą kėlinį jie irgi stengėsi pulti. Aišku, Rafaeilis Ledesma priminė, kad jis yra Lietuvoje, kad jis gyvas. Gal jis pusę kojos, gal jis ketvirtadaliu kojos, bet jis yra pavojingas, aukšto lygio žaidėjas. Tą dar kartą jis šiandien įrodė. Nemanau, kad ta iniciatyva buvo tiesiog atiduota mums, mes savo judėjimu, savo kovingumu privertėme “Sūduvą„ žaisti tokį futbolą. Aišku, jiems didelė paspirtis buvo tie du įvarčiai pirmame kėlinyje“ – pasakojo V. Urbonas.

Sūduvos strategas Darius Gvildys pasibaigus mačui neslėpė apmaudo, jog paskutinėmis minutėmis komanda paleido pergalę iš rankų:

„Labai apmaudu, kad rungtynių gale nesugebėjome išlaikyti rezultato. Turėjome dar kelis momentus, ir jų nesugebėjome išnaudoti. Būtume galėję ramiai pabaigti rungtynes. „Ekranas“ vertas pagarbos, nes sugebėjo iki rungtynių pabaigos žaisti savo žaidimą. Mes vieną iš pirmų kartų iš maniežo išlindome žaisti į aikštę, todėl buvo sunkiau pajausti erdvę. Pralaimėjome labai daug dvikovų, ypač standartinėse situacijose. Prieš rungtynes sakiau, kad važiuosime laimėti„ – apmaudo po lygiųjų neslėpė “Sūduvos„ strategas.

Paklaustas, ką mano apie R. Ledesmos žaidimą, D. Gvildys atsakė:

„R.Ledesma stengiasi, žaidžia pagal galimybes. Jis deda pastangas, prisižiūri svorį, rodo norą žaisti, tai džiugina. Norisi greitesnių perdavimų, nes buvo momentų, kai jis galėjo į puikią poziciją išvesti N.Valskį“

Po itin įtempto mačo, kuriame visą laiką iniciatyva priklausė panevėžiečiams, komandos saugas Igors Kozlovs sakė, kad laimėti šiandien turėjo „Ekranas“, mat „Sūduvos“ vartų apgultis truko ne dešimt ir ne dvidešimt minučių, o visą susitikimą.

„Na ką, gerai, kad įmušėme paskutinę minutę, išlyginome rezultatą. Ištikrųjų labai sunku buvo žaisti antrą kėlinį, kai beveik visa “Sūduvos„ komanda buvo gynyboje prie savo vartų. Bet žaidėme iki galo ir įmušėme. Turėjome šiandien laimėti. Daug progų turėjome, o “Sūduva„ – nepasakyčiau, vos kelis momentus.“

„Kartais taip būna, turi daug progų ir negali įmušti, o varžovai turi jas vos kelias, ir jos virsta įvarčiais. Tai futbolas. Aikštėje dariau savo darbą, įmušiau įvartį, stengiausi padėti komandai laimėti. Gaila, kad nepavyko to padaryti.“ – kalbėjo rungtynes startinėje sudėtyje pradėjęs saugas I. Kozlovs.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius