Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po emocijų audros Marijampolėje Izraelio spauda plakė trenerį, bet įgėlė ir lietuviams

Po pralaimėjimo Marijampolėje ir skrydžio iš Europos lygos turnyro, Izraelio spauda strėles nukreipė į Tel Avivo „Maccabi“ trenerį serbą Vladimirą Ivičių.
Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi
Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Izraelio čempionai netikėtai eliminuoti iš Europos lygos turnyro komandos, kuri žaidžia sovietiniame stadione šalyje, kuri net nemėgsta futbolo, – tokią išvadą padarė vienas Izraelio futbolo apžvalgininkas, aprašęs „Sūduvos“ ir „Maccabi“ akistatą.

„Sūduva“ ketvirtadienį vėl 2:1 įveikė Tel Avivo klubą, pakartojusi sėkmę Izraelyje (2:1), tad Izraelio žiniasklaida suskubo ieškoti jai nemalonios staigmenos atpirkimo ožių.

Pirmiausia strėlės krito ant trenerio.

„Ivičius yra „Maccabi“ fiasko motina“, – skalbė haaretz.co.il.

Izraelio portalas pažymėjo, kad galbūt „Maccabi“ negalėjo kontroliuoti incidentų, kurie nutiko rungtynėse Marijampolėje, tačiau už rezultatą turi būti atsakingas treneris.

„Jis laimėjo lygą, bet vėl buvo sudaužytas Europoje“, – pažymi haaretz.co.il.

ynet.co.il atkreipė dėmesį, kad „Maccabi“ per vasarą nieko nepadarė, kad sustiprėtų.

„Praėjusį pirmadienį „Maccabi“ vadovas Benas Manfordas kalbėjo, kad Ivičius yra vienas geriausių trenerių Europoje ir kad nieko nekeistų šią vasarą, – priminė ynet.co.il. – Tačiau vienas geriausių trenerių Europoje nesugebėjo Čempionų lygos atrankoje įveikti Klužo komandos, o dabar ir lietuvių.

Komandos žaidimas pagerėjo, bet ji vis tiek pralaimėjo komandai, kuri telkėsi prie savo vartų. Tai didelė gėda komandai, kuri turėtų būti Izraelio futbolo lyderė“, – rašė ynet.co.il apžvalgininkas.

walla.co.il aprašė incidentą rungtynių pabaigoje, pabrėžęs, kad Yonatano Coheno emocijų proveržis buvo nereikalingas.

„Geltonųjų žaidėjas nervingai čiupo kamuolį iš jį padavinėjusio berniuko rankų, kad žaidimas toliau vyktų. Teisėjas jam skyrė raudoną kortelę, o geltoną parodė treneriui Vladimirui Ivičiui, kuris dėl savo nervų kaltino „Sūduvą“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi

Izraelio spauda citavo trenerį, kuris taip pasakojo apie incidentą rungtynių pabaigoje: „Tai neatsitiko paskutinę rungtynių minutę. Aš girdėjau, kaip jų treneris (V.Čeburinas) sakė vaikams negrąžinti kamuolio į aikštę. O tai nėra normalu, tai nepagarba varžovams. Aš tokius dalykus mačiau pirmą kartą gyvenime. Niekada nemačiau, kad kitas treneris stabdytų žaidėją, kuris nori grąžinti kamuolį. Ką tai galėtų reikšti? Nebuvo priežasties treneriui atakuoti mūsų žaidėją. Mūsų žaidėjas gavo antrą geltoną kortelę ir buvo išvytas.“

Tačiau populiaraus ynet.co.il portalo apžvalgininkas kitaip matė situaciją Marijampolės stadione. Beje, ARVI arena, pastatyta 2008 metais, užkliuvo žurnalistui.

„Nervų praradimas prieš finalinį švilpuką rodo, kad klubo problemos nėra tik sportinės, – rašė ynet.co.il. – Manau, kad susistumdymas kilo, nes žaidėjai ir Ivičius suvokė, kad artėja didelė gėda. 95 minutės keistame sovietiniame stadione šalyje, kurioje futbolas visai nemėgstamas. Tai visiškas nuopolis.”

Scenarijus galėjo būti kitoks

walla.co.il pažymėjo, kad rezultatas galėjo būti ir priešingas.

„Jei pirmasis kėlinys būtų atsuktas ir peržaistos tos pačios situacijos, rezultatas galėjo būti ir 3:0 Tel Avivo „Maccabi“ naudai, – rašė Izraelio portalas. – Chico Opuado ir Jonatanas Cohenas tikriausiai nebūtų prašovę iš arti vėl.

Kita vertus, abu kartus, kai „Sūduva“ grasino vartams, kamuolys galėjo neliesti „Maccabi“ gynėjo ir nepakeisti krypties. Tačiau kas būtų, jei būtų, – nėra alternatyvios realybės, nes rezultatas po pirmojo kėlinio buvo 0:2, o mačas baigėsi 1:2.“

walla.co.il rašė, kad Tel Avivo „Maccabi“ atrodė kaip priešingas modelis tos komandos, kuri buvo praėjusį sezoną.

„Be disciplinos, nervinga, nesusitelkusi ir nesiginanti komanda“, – dabartinę „Maccabi“ apibūdino walla.co.il.

Jis pažymėjo, kad abu „Sūduvos“ įvarčiai krito labiausiai dėl prastos „Maccabi“ gynybos: „Gynėjų klaidos galėjo privesti vartininką prie savižudybės.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi

V.Ivičius galiausiai pabrėžė, kad dvikovos baigtį nulėmė pirmasis mačas Tel Avive, kur „Sūduva“ taip pat laimėjo 2:1.

„Mes sumokėjome dėl pralaimėjimo pirmajame mače, o ne antrajame. Kartais gali žaisti kaip šiandien fantastiškai, sukurti 15 situacijų ir nelaimėti“, – kalbėjo „Maccabi“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius