Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 21 /16:42

Po istorinio sezono „Jonava“ vėl keičia kursą: nauji vadovai atsisveikino su treneriu M.Čepu

Ketvirtoje A lygos vietoje šiemet finišavęs „Jonavos“ klubas ateinantį sezoną kelia dar ambicingesnius tikslus ir tikisi praverti langą į Europą. Nors klubas džiaugėsi istoriniu rezultatu, naujų aukštumų komanda sieks jau vadovaujama naujo karvedžio. Kiek netikėtai jonaviškiai nusprendė nepratęsti sutarties su Mindaugu Čepu.
Mindaugas Čepas
Mindaugas Čepas / nuotr. A.Reipos

Komandai M.Čepas vadovavo nuo praėjusio sezono vidurio, kai iš šių pareigų buvo atleistas Donatas Vencevičius. Vadovaujant jam, M.Čepas klube dirbo asistentu.

„Sakydavau ir sakau, kad treneris visuomet turi būti pasiruošęs. Tiesiog laukiau iš klubo naujienų ir man pasakė, kad esu nebereikalingas. Norėjau bei tikėjausi dirbti ir toliau Jonavoje, bet klubo vadovų sprendimas buvo kitoks“, – apie karjeros pabaigą Jonavoje 15min kalbėjo M.Čepas.

Naujam treneriui pavyko komandą iš šeštosios turnyro lentelės vietos kilstelėti dviem pozicijomis aukščiau, tačiau darbo treneriui tai neišsaugojo.

Kiek anksčiau permainos įvyko ir klubo administracijoje. Klubo direktorės pareigose Ritą Bagdonienę pakeitė buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorius Zenonas Kamarūnas.

Ne paslaptis, kad jis yra geras „Jonavos“ pagrindinio dalininko Zigmo Petrausko bičiulis.

Dar šiek tiek anksčiau klubo sporto direktoriumi tapo Renato Cecatto. Portugalo atvykimas reiškia, kad ateinantį sezoną „Jonavos“ klubas veikiausiai kliausis kur kas didesniu legionierių būriu ir taikys panašią strategiją, kuria šiemet rėmėsi Kauno „Stumbras“ ir Utenos „Utenis“.

15min žiniomis, panašų verslo modelį Z.Petrauskas Jonavoje jau norėjo įgyvendinti ir šiemet, tačiau tiek D.Vencevičius, tiek M.Čepas bandė tam priešintis.

„Mindaugo sutartis buvo iki lapkričio 31-osios dienos ir ji nebuvo pratęsta“, – 15min pokyčius aiškino naujasis klubo direktorius.

Paklaustas, kodėl tokių permainų buvo imtasi po istorinio komandai sezono, Z.Kamarūnas teigė, jog į visus šiuos klausimus atsakyti galėtų R.Cecatto, tačiau jis šiuo metu yra išvykęs.

„Kai jis grįš, viską papasakos“, – teigė klubo direktorius.

Z.Kamarūnas nedaugžodžiavo ir pasidomėjus apie tai, ar su M.Čepu išvis vyko derybos.

„Sezonas tikrai buvo geras ir mes nuoširdžiai Mindaugui dėkojame už tokius rezultatus, gerą mikroklimatą, atsidavimą ir vadovavimą, bet komandos planai ir tikslai yra kitokie. Tiek sporto direktorius, tiek komandos savininkai nusprendė, kad strategiją reiktų šiek tiek keisti“, – pasakojo Z.Kamarūnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Gvildys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Gvildys

Komandos naujuoju treneriu tapo Darius Gvildys, pastaruoju metu dirbęs Alytuje ir treniravęs Pirmoje lygoje žaidusią šio miesto ekipą „Dainavą“. Sutartis su juo pasirašyta vienam sezonui su galimybe pratęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius