Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po įvarčių Vilniuje serbai atsisuko į puolėją ir jo žmoną: „Jei ne futbolas, būčiau nusikaltėlis“

Aleksandras Mitrovičius įmušė du įvarčius į Lietuvos vartus vėlyvą pirmadienio vakarą LFF stadione Vilniuje, o Serbija iš naujo prisiminė savo puolėją.
Po mačo Lietuvoje serbai aprašė A.Mitrovičiaus ir jo žmonos istoriją.
Po mačo Lietuvoje serbai aprašė A.Mitrovičiaus ir jo žmonos istoriją. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Serbijos rinktinė Vilniuje neturėjo savo naujausios atakų žvaigždės – vasarą už 60 mln. eurų į Madrido „Real“ persikėlusio Lukos Jovičiaus, bet apie save priminė kitas puolėjas.

A.Mitrovičius įvarčiais 48 ir 53 minutę nukalė Serbijos pergalę 2:1 prieš Lietuvą ir išlaikė serbų viltis gyvas 2020 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse.

Po mačo Vilniuje Serbijos žiniasklaida skyrė itin daug dėmesio 25 metų puolėjui, kuris būdamas 188 cm ūgio ne pirmą kartą taranavo Lietuvos komandą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Mitrovičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Mitrovičius

A.Mitrovičius buvo pelnęs du įvarčius ir birželį Belgrade, kai serbai 4:1 nugalėjo Valdo Urbono treniruojamą komandą.

Iš viso atstovaudamas Serbijos rinktinei puolėjas jau pelnė 31 įvartį per 53 mačus.

Nors po mačo Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas siūlė peržiūrėti pirmojo įvarčio epizodą ir A.Mitrovičiaus galimą pražangą prieš Liną Klimavičių, Serbijos spauda liaupsino savo puolėją.

„Jis yra fenomenalios sportinės formos“, – rašė „Blic“, priminęs, kad ir atstovaudamas Londono „Fulham“ klubui A.Mitrovičius yra pelnęs 8 įvarčius šį sezoną Anglijos antrojoje pagal pajėgumą lygoje.

Populiariausias Serbijos portalas pažymėjo, kad, nepaisant pasistumdymų, raudonų kortelių, tatuiruočių, beprotiškų šukuosenų, A.Mitrovičius lieka geriausiu Serbijos puolėju XXI amžiuje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius (dešinėje) - įžūlus aikštėje.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius (dešinėje) - įžūlus aikštėje.

Pagal charakterį jis nuolat buvo įžūlus aikštėje.

„Esu šeimos žmogus už aikštės ribų, mėgstu įprastus dalykus. Aikštėje tiesiog viskas pasikeičia. Net kai žaidžiu su broliu kompiuteriu futbolą, tampu piktas be proto. Noriu laimėti. Visada toks buvau“, – sakė A.Mitrovičius.

„Blic“ prisiminė puolėjo anksčiau tartus žodžius, kad futbolas padėjo jam rasti vietą gyvenime.

„Mano tėvas yra man pasakęs: jei nebūčiau futbolininkas, būčiau nusikaltėlis arba kikboksininkas. Kažką turbūt daryčiau, ieškodamas adrenalino. Galbūt man patiktų boksas. Visada buvau nenormalios energijos. Buvau bėda savo tėvams, dabar tai matau žiūrėdamas į savo vaikus. Bet mano mama visada mokėdavo nuraminti gražiais žodžiais“, – yra pasakojęs A.Mitrovičius.

Serbijos žiniasklaida prisiminė ir jo žmoną Kristin, kuri mėgsta pildyti savo instagramo paskyrą įvairiomis nuotraukomis.

Su Kristin Serbijos futbolininkas anksti susilaukė vaikų – dabar augina sūnų ir dukrą.

„Šeimą sukūriau anksti, bet tai gražiausias dalykas, nutikęs mano gyvenime, – sakė A.Mitrovičius. – Jausmas, kad kažkas manęs laukia namie po treniruočių, po rungtynių, ilgų kelionių, yra išskirtinis – tai mane verčia treniruotis dar daugiau. Dabar turiu sūnų, kuris kažkurią dieną primins mane. Žinoma, kad norėčiau, jog jis girdėtų tik gražias istorijas apie savo tėvą.“

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Mitrovičius

„Teleoptik“ ir Belgrado „Partizan“ klubuose karjerą pradėjęs puolėjas būdamas 19-os iškeliavo į Briuselio „Anderlecht“, o iš ten už 14,5 mln. svarų persikėlė į Angliją, kur nuo 2015 metų žaidė „Newcastle“, o nuo 2018 metų – „Fulham“. Su šiuo Londono klubu serbas yra sudaręs sutartį iki 2023 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius