Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po metų metus lauktos pergalės V.Urbonas – laimingas: „Žaidimo turinys viršijo lūkesčius“

Valdas Urbonas pagaliau iškovojo pirmą pergalę oficialiose rungtynėse, stovėdamas prie Lietuvos rinktinės vairo. Lietuviai pirmadienio vakarą netikėtai 1:0 išvykoje palaužė Albanijos komandą.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nieko itin pavojingo taip ir nesukūrusius albanus už šiurkščią klaidą antrajame kėlinyje nubaudė Donatas Kazlauskas.

„Džiaugiuosi tokia svarbia iškovota pergale. Lietuva po ilgos pertraukos laimėjo oficialiose rungtynėse. Visų pirma reikia padėkoti žaidėjams, jie atidavė visą širdį. Jie tikėjo pergale, tikėjo tuo, ką darė aikštėje. Manau, tas yra svarbiausia. Aišku, noriu padėkoti žmonėms, kurie mus palaikė ir laukė tos pergalės. Palaikymas mums buvo svarbus, jį jautėme“, – sakė V.Urbonas.

Pastarąjį kartą oficialiame mače Lietuva buvo laimėjusi dar 2016-ųjų spalį, kuomet namuose 2:0 įveikė Maltą. Nuo tada buvo prasidėjęs juodas ruožas, kurį pagaliau pavyko nutraukti.

Dar penktadienį lietuviai 0:2 krito prieš Kazachstaną, tačiau pokyčių sudėtyje ir žaidime įnešęs V.Urbonas buvo patenkintas vaizdu aikštėje.

„Po penktadienio pralaimėjimo Kazachstanui reikėjo įnešti pakeitimų, buvo baimė, kad žaidėjai gali neatsistatyti fiziškai, bet žaidimas ir žaidimo turinys viršijo lūkesčius, tikrai laikėmės plano ir išmušėm Albaniją iš jiems būdingo žaidimo. Visa tai vainikavo įvartis antrajame kėlinyje, turėjome dar vieną, kitą progą padidinti rezultatą, o Albanijos rinktinė kažko įsimintino, išskyrus baudos smūgį, kur puikiai sužaidė Tomas Švedkauskas, taip ir nesukūrė“, – teigė V.Urbonas.

Treneris pabrėžė, kad šios rungtynės atstatė status-quo grupėje, mat visos komandos turi po lygiai taškų.

„Apie mūsų galimybes ir lūkesčius spręsime po kitų dviejų rungtynių, kurias žaisime namuose spalio mėnesį su Baltarusija ir Albanija“, – užbaigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius