Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nokdauno Vengrijoje ir ilgos kelionės futbolo rinktinė vėl kibo į darbą Maltoje

Lietuvos futbolo rinktinei teko greitai vyti į šalį nemalonias mintis ir stengtis atgauti pasitikėjimą savimi. Po karčios piliulės Vengrijoje komanda išvyko į Maltą, kur pirmadienį žais dar vienas kontrolines rungtynes.
Lietuvos futbolo rinktinės stovykla Maltoje
Lietuvos futbolo rinktinės stovykla Maltoje / Vaidoto Januškos/LFF nuotr.

Po rungtynių – ilga kelionė

Po rungtynių Debrecene lietuviai poilsio beveik neturėjo. Pusę dešimtos vakaro grįžusi į viešbutį, komanda antrą valandą nakties jau sėdėjo autobuse, kuris išvažiavo į Budapešto oro uostą. Pusę septynių ryto lietuviai išskrido į Miuncheną, o iš ten laukė jungiamasis skrydis į Maltą.

Sent Džulianso (Šv. Julijono) miestelyje, į šiaurę nuo sostinės Valetos, rinktinė įsikūrė tik apie pirmą valandą dienos. Po kelių valandų poilsio vakarėjant komanda išjudėjo į treniruotę.

„Buvo labai sunki kelionė, nes visą naktį keliavome, po to dieną miegojome ir viskas susipainiojo. Buvome labai nuvargę, – pripažino puolėjas Simonas Stankevičius. – Treniruotės tikslas buvo išsijudinti po kelionės, pajausti ritmą ir vėl įsivažiuoti.“

Gynėjas pratęsė dinastiją

Rinktinės nariams reikės ne atstatyti fizinį ritmą, bet ir psichologinę pusiausvyrą po nesėkmingų rungtynių Vengrijoje.

„Gaila tų rungtynių, nes varžovai išnaudojo beveik visas galimybes. Stengėmės, bet nepavyko. Esame nusivylę rezultatu ir dėl to bandysime reabilituotis“, – kalbėjo saugas Mindaugas Panka, kuris penktadienį vilkėjo komandos kapitono raištį.

Tuo metu gynėjui Linui Klimavičiui rungtynės Vengrijoje sukėlė dvejopus jausmus. 26 metų žaidėjas debiutavo nacionalinėje komandoje ir tapo trečiuoju Klimavičiumi – po tėvo Alberto ir vyresniojo brolio Arūno – kuriam pavyko sužaisti rungtynes Lietuvos rinktinėje.

„Buvau pasiilgęs to jausmo žaisti už savo šalį, nes nuo to laiko, kai žaidžiau už jaunimo rinktinę, praėjo nemažai metų, – sakė L.Klimavičius. – Debiutas įsimins visam gyvenimui, bet rezultatas irgi išliks. Be abejo, ne tokio tikėjausi. Galbūt rimtų klaidų nepridariau, bet nėra kuo džiaugtis dėl rezultato. Iš pradžių nieko grėsmingo nebuvo, bet įvarčiai sukrito labai staigiai.“

Pasikeitimas saugų grandyje

Komandos sudėtyje įvyko vienas pasikeitimas. Su rinktine į Maltą neišvyko saugas Karolis Chvedukas. Jam teko grįžti į Marijampolės „Sūduvos“ ekipą, kuri norėjo vieną savo lyderių turėti komandoje Lietuvos čempionato rungtynėse su Kauno „Spyriu“.

Rinktinės gretas Maltoje papildė patyręs saugas Saulius Mikoliūnas. Jis su Vengrija nerungtyniavo dėl pareigos atstovauti Solihorsko „Šachtior“ klubui Baltarusijos čempionato rungtynėse.

Šeštadienį rinktinė treniravosi šalia nacionalinio „Ta‘ Qali“ stadiono esančiame aikštyne, o sekmadienį komanda išbandys pagrindinio stadiono veją.

Rungtynės tarp Maltos ir Lietuvos rinktinių vyks pirmadienį 21 val. Lietuvos laiku. 

Po šios dvikovos lietuviai grįš į Vilnių ruoštis birželio 14 d. vyksiančioms Europos čempionato atrankos rungtynėms su Šveicarija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius