Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nulinių lygiųjų su „Kruojos“ ekipa „Žalgiris“ čempioniško šampano dar turės palaukti

Vilniaus MFD „Žalgirio“ futbolininkai dar turės palaukti, kol galės oficialiai pasidabinti Lietuvos futbolo „A lygos“ laurais. Čempionato lyderiai Pakruojyje nesugebėjo įveikti vietos „Kruojos“ futbolininkų – 0:0.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / A.Kero/zalgiris-vilnius.lt nuotr.

Pirmajame rungtynių kėlinyje kur kas geriau žaidė „Žalgirio“ futbolininkai, kurie ilgiau kontroliavo kamuolį ir atliko žymiai daugiau smūgių į varžovų vartus.

Per pirmas 10-imt minučių pavojingesnę ataką surengė „Kruojos“ futbolininkai, tačiau ją neutralizavo Armantas Vitkauskas. 19 minutę jau pakruojiečių vartininkui teko gelbėti savo komandą nuo Eivino Zagursko smūgio. Pirmajame kėlinyje vilniečiai atliko ir daugiau pavojingų smūgių, tačiau vis nepataikydavo į vartų plotą.

Įdomus epizodas įvyko 44-ąją minutę, kai teisėjas po „Žalgirio“ atakos paskyrė 11 metrų baudinį į šeimininkų vartus. Arbitrui atrodė, kad „Kruojos“ žaidėjas sužaidė ranka, tačiau pasitaręs su asistentais paskirtą baudinį teisėjas greitai atšaukė – vilniečiai dėl to pernelyg nesiginčijo.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo „Kruojos“ futbolininkai, tačiau greitai jų baterijos kiek nusėdo ir „Žalgiris“ vėl ėmė dažnai atakuoti, o pakruojiečiai laukė savo galimybių kontratakose. 65 min. itin pavojingai vienas prieš vartus iššoko K.Bilinskis, tačiau šeimininkų gynėjai sužaidė puikiai.

„A lygos“ titulą „Žalgiris“ dabar galės užsitikrinti lapkričio antrą dieną Gargžduose, kur susitiks su „Bangos“ vienuolike.

Po dešimties minučių žalgiriečiai neišnaudojo dar vienos labai geros progos, vienas prieš vartus atsidūręs Serge'as Nyuiadzi nesulaukė komandos draugo perdavimo iš krašto – kamuolį pasiaukojamai išmušė A.Skroblas.

81 min. R.Vėževičius labai pavojingai perdavė kamuolį iš dešinės ir teko vėl padirbėti A.Vitkauskui. Vis dėlto „Kruoja“ kampinio metu nieko pavojingesnio nebesukūrė.

88 min. D.Lunskis pavojingai prasižengė savo baudos aikštelės prieigose ir suteikė „Žalgiriui“ itin gerą progą. Prie kamuolio stojo M.Kuklys, tačiau baudos smūgis nebuvo itin pavojingas – kamuolys skriejo į vartų vidurį ir pateko tiesiai į M.Matuzo rankas.

Tai buvo antras iš eilės šių komandų susitikimas ir antros iš eilės lygiosios – spalio 26 dieną Vilniuje mačas baigėsi 2:2.

„A lygos“ titulą „Žalgiris“ dabar galės užsitikrinti lapkričio antrą dieną Gargžduose, kur susitiks su „Bangos“ vienuolike. Iki šiol rungtynėse su „Banga“ vilniečiai iškovojo tris triuškinamas pergales – 4:2, 5:1 ir 5:0.

Kitas variantas – „Žalgiris“ taptų čempionais, jeigu antradienio vakare Klaipėdos „Atlantas“ neįveiktų Alytaus „Dainavos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius