-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 05 /2013 03 06

Po prieštaringo teisėjo sprendimo Madrido „Real“ 2:1 įveikė „Manchester United“ ir žengė į čempionų lygos ketvirtfinalį

Madrido „Real“ futbolininkai „Old Trafford“ stadione 2:1 (0:1) įveikė „Manchester United“ futbolininkus ir iškovojo kelialapį į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį.
Luka Modričius.
Luka Modričius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įspūdžiais ir nuomone apie mačą dalinkitės „Facebook“ grupėje. Galbūt stebėsite rungtynes „Old Trafford“ stadiono tribūnose? Tuomet laukiame jūsų nuotraukų adresu sportas@15min.lt.

Jose Mourinho treniruojami futbolininkai antrajame kėlinyje įsimušė į savus vartus (Sergio Ramosas), tačiau sugebėjo atsakyti dviem taikliais smūgiais ir šventė pergalę. Neabejotinai daugiausiai dėmesio po mačo susilauks rungtynėms teisėjavęs turkas Cuneytas Cakiras, parodęs Nani raudoną kortelę ir palikęs šeimininkus dešimtyje.

Kitose rungtynėse Dortmundo „Borussia“ 3:0 (2:0) savo aikštėje įveikė Donecko „Šachtar“ ir užtikrintai pateko į kitą etapą.

Nani iasiųstas ia aikatės.
Nani išsiųstas iš aikštės.

„Manchester United“ pirmame kėlinyje visiškai kontroliavo žaidimą ir turėjo šimtaprocentinę progą pelnyti įvartį, kuomet 20-ąją min. Nemanja Vidičiaus smūgis galva pataikė į virpstą.

Prasidėjus antrajam kėliniui šeimininkai netruko įrodyti savo pranašumo, kuomet po sumaišties baudos aikštelėje 48-ąją minutę į savus vartus kamuolį pasiuntė Sergio Ramosas.

Vis dėlto po 12 minučių teisėjas priėmė  itin drastišką sprendimą, parodydamas Nani abejotiną raudoną kortelę ir „Manchester United“ liko dešimtyje.

VIDEO: Nani raudona kortelė.

Jau 66-ąją minutę tuo pasinaudojo Luka Modričius, pelnęs įspūdingą tolimą įvartį. Prie savo vartų prispausti šeimininkai po trijų minučių traukė dar kartą kamuolį iš tinklo. Gonzalo Higuaino perdavimas perskrodė visą baudos aikštelę ir koją kyštelėjęs Cristiano Ronaldo įsirašė įvartį.

Mančesterio futbolininkai dar buvo surengę ne vieną pavojingą ataką, tačiau „Real“ vartininkas Diego Lopezas net kelis kartus įspūdingai gelbėjo savo komandą. Labiausiai įsiminė Robino van Persie ir N.Vidičiaus smūgių galva momentai, tačiau „Los Blancos“ vartininkas reaguodavo puikiai.

Po mačo Jose Mourinho teigė, kad pralaimėjo geresnė komanda.

Statistika: „Manchester United“ – „Real“

Įvarčiai: [1:0] S.Ramosas į savus vartus (48 min.); [1:1] L.Modričius (66 min.); [1:2] C.Ronaldo (69 min.).

Kamuolio kontrolė: 39:61

Smūgiai į vartus (vartų plotą): 18/12 – 21/16

Kortelės: 3 – 3

Nuošalės: 4 – 1

Pražangos: 7 – 12

Luka Modričius.
Luka Modričius.

Rungtynės:

90+5 min. Teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą.

90+2 min. Itin pavojingą N.Vidičiaus smūgį galvą po kampinio atrėmė D.Lopezas!!

90+1 min. Pavojingą C.Ronaldo smūgį atrėmė D.de Gea.

90 min. D.Lopezas gulėjo ant aikštės ir tempė laiką. Teisėjas pridėjo 5 minutes.

89 min. D.de Gea vos nepraleido įvarčio, kuomet vartininkui išsprūdo kamuolys po nepavojingo smūgio.

88 min. Pepe užsidirbo geltoną kortelę.

84 min. W.Rooney nepataikė į vartus iš vartininko aikštelės prieigų!

83 min. Dar vienas įspūdingas D.Lopezo žaidimo epizodas. Po perdavimo iš kairės pusės R.van Persie galva iš arti mušė į vartus, tačiau „Real“ vartininkas sureagavo fantastiškai.

80 min. Ashley Youngas pasirodė aikštėje vietoje D.Welbecko.

79 min. Dar vienas tolimas, tačiau nebe toks pavojingas L.Modričiaus smūgis atsidūrė D.de Gea rankose.

76 min. Du įvarčius įmušę „Real“ žaidėjai apsiramino ir daugiau kamuolį kontroliuoti leido šeimininkams, kuriems buvo reikalingi bent du įvarčiai.

VIDEO: Cristiano Ronaldo įvartis.

73 min. Kaka nubaustas geltona kortelele, o A.Fergusonas sustiprino puolimą, vietoj T.Celverley į aikštę įleidęs Wayne'ą Rooney.

71 min. Trečias J.Mourinho keitimas – vietoj M.Ozilo aikštėje pasirodė Pepe.

69 min. ĮVARTIS!!! C.Ronaldo įmušė antrą įvartį po nuostabaus M.Ozilo perdavimo, kuris perskrodė visą baudos aikštelę ir portugalui beliko kyštelti koją.

66 min. ĮVARTIS!!! Luka Modričius puikiu tolimu smūgiu išlygino rezultatą.

VIDEO: Luka Modričiaus įvartis.

65 min. Pavojingą ataką, pasibaigusią R.van Persie smūgiu, surengė „Manchester United“, tačiau D.Lopezas buvo savo vietoje.

„Borussia“ įmušė trečią įvartį į „Šachtar“ vartus. Šį kartą pasižymėjo J.Blaszczykowskis (59 min.).

62 min. „Real“ visiškai užspaudė šeimininkus prie vartų ir rengė vieną ataką po kitos, tačiau MU gynybą laikėsi tvirtai.

59 min. Jose Mourinho iškart sureagavo į situaciją ir vietoje gynėjo A.Arbeloa į aikštę metė Luka Modričių.

58 min. NANI GAVO RAUDONĄ KORTELĘ! Portugalas sužaidė itin pavojingai – iššokęs ore koja atsitrenkė į A.Arbeloa krūtinę.

55 min. Pagal kamuolio kontrolę „Real“ priekyje 64:36.

53 min. Žaidimas suaktyvėjo, o po „Real“ uždirbto kampinio į vartus smūgiuoti bandė S.Khedira, tačiau kamuolys nuo galvos nuskriejo ne į vertų pusę.

48 min. ĮVARTIS!! Po D.Welbecko bandymo smūgiuoti kamuolys nuriedėjo į kairę, kurs pirmas prie jo prišoko Nani. Portugalas perdavė kamuolį į centrą, o kilusioje sumaištyje S.Ramosas įsimušė į savus vartus.

46 min. „Real“ ekipoje vietoj pirmo kėlinio pabaigoje susižeidusio A.di Maria aikštėje pasirodė Kaka.

Pirmasis kėlinys

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

43 min. A.di Maria gavo traumą ir buvo išneštas už aikštės ribų. Argentinietis atsistojo, tačiau patraukė tiesiai į rūbinę. Keitimo kol kas nebuvo.

41 min. Jaunasis R.Varane'as puikiai pavojingoje situacijoje susitvarkė su D.Welbecku ir atėmė iš anglo kamuolį, kurį jis varinėjosi prie pat baudos aikštelės.

„Borussia“ įkalė antrą įvartį ir prieš „Šachtar“ pirmavo jau 2:0. Pasižymėjo M.Gotze (37 min). Rez. perd. – R.Lewandwoskis.

38 min. Pirma geltona kortelė skirta Alvaro Arbeloa už grubią pražangą prieš P.Evra.

37 min. Rafaelis reikalauja 11 m baudinio, po to kai jį nuvertė S.Ramosas. Teisėjas pražangos neįžvelgė ir liko kurčias MU gynėjo reikalavimams.

Ryanas Giggsas ir Xabi Alonso.
Ryanas Giggsas ir Xabi Alonso.

34 min. KĄ IŠDARINĖJO D.LOPEZAS! „Real“ vartininkas puikiai atmušė R.van Persie smūgį, kamuolys grįžo į aikštę ir svečių vartininkas sugebėjo dar kartą apsaugoti savo vartus, šįkart nuo D.Welbecko smūgio.

33 min. Kamuolys atsidūrė šeimininkų vartuose, tačiau prieš tai puolime prasižengė S.Ramosas.

„Borussia“ rungtynėse su „Šachtar“ išsiveržė į priekį 1:0 po F.Santana įvarčio (31 min.). Rez. perd. – M.Gotze.

31 min. Dar viena pavojinga svečių ataka – G.Higuainas gavo perdavimą baudos aikštelės dešinėje, tačiau bandymas perduoti kamuolį į centrą buvo atmuštas gynėjų.

30 min. D.de Gea atmušė pavojingą S.Khedira smūgį į vartus.

29 min. C.Ronaldo ir Nani skirtingose aikštės pusėse apsikeitė netaikliais smūgiais į vartus.

22 min. Pakartojimo metu matėsi, kad D.Welbeckas smūgio metu buvo nuošalėje, tad jo įvartis bet kuriuo atveju nebūtų įskaitytas.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

20 min. R.Giggso perdavimas nuo kampinio gairelės vos netapo įvarčiu!! N.Vidičiaus smūgis galva atsitrenkė į skersinį, o pakartotinis D.Welbecko bandymas, būnant vos per metrą nuo vartų, įstrigo ant žemės nuvirtusiam D.Lopezui tarp kojų.

18 min. Nani ir D.Wellbeckas kairiuoju kraštu sukūrė pavojingą prasiveržimą, tačiau portugalo perdavimas į baudos aikštelę R.van Persie nepasiekė. MU kėlė jau trečiąjį kampinį.

15 min. Pavojinga ataka! D.Welbeckas dešiniuoju kraštu įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėjus, numetė kamuolį R.Van Persie, tačiau smūgis ore neliečiant kamuolio nepasisekė. MU gavo teisę kelti kampinį, tačiau „Real“ gynėjai su perdavimu lengvai susitvarkė.

13 min. Per pirmąjį MU kampinį nieko pavojingo sukurti nepavyko.

11 min. Pirmąjį pavojingesnį smūgį atliko G.Higuainas, gavęs kamuolį tarp dviejų MU gynėjų. Argentinietis tinkamai kamuolio nesuvaldė, tad ir smūgis nenusisekė – skriejo šalia vartų.

8 min. Pirmąjį kampinį rungtynėse kėlė „Real“, tačiau A.di Maria perdavimas buvo atmuštas dar nepasiekęs baudos aikštelės.

6 min. „Real“ bandė spausti savo varžovus vos jie gaudavo kamuolį. MU gynėjams jau ne karto teko perduoti kamuolį atgal vartininkui D.de Gea.

4 min. MU gynėjai prasižengė prieš F.Coentrao ir prie kamuolio baudos msūgiui stojo C.Ronaldo, tačiau jo šūvis atsimušė į šeimininkų gynėjų sienelę.

2 min. Kairiuoju kraštu MU bandė į priekį išvesti D.Welbecką, tačiau perdavimas buvo kiek per stiprus ir kamuolys atsidūrė pas D.Lopezą.

----------------------------------------------------------------------------

„Manchester United“ startinė sudėtis: vartininkas – Davidas de Gea; gynėjai – Rafaelis, Nemnja Vidičius, Rio Ferdinandas, Patrice‘as Evra; saugai – Michaelis Carrickas, Tomas Cleverley, Ryanas Giggsas, puolėjai – Danny Welbeckas, Nani, Robinas van Persie.

„Real“ startinė sudėtis: vartininkas – Diego Lopezas, gynėjai – Alvaro Arbeloa, Raphaelis Varane, Sergio Ramosas, Fabio Coentrao, saugai – Sami Khedira, Xabi Alonso, Mesutas Ozilas, puolėjai – Angelis di Maria, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuainas.

Angelis di Maria.
Angelis di Maria.

 

TŪKSTANTIS. 23-ečius metus „Manchester United“ ekipoje skaičiuojančiam valui R.Giggsui šios rungtynės gali būti ypatingos – 1000-osios profesionalo karjeroje (931 su „Manchester United“ ir 68 su Velso ir D.Britanijos rinktinėmis). Įspūdingas ir pagarbos vertas skaičius.

ĮDOMU: Kuomet R.Giggsas debiutavo „Manchester United“ gretose, dabartinis klubo vartininkas D.de Gea buvo vos 4 mėnesių amžiaus.

Komandų susitikimai:

2013-02-13 (Čempionų lyga) „Real“ – „Manchester United“ 1:1


2003-04-23 (Čempionų lyga) „Manchester United“ – „Real“ 4:3
2003-04-08 (Čempionų lyga) „Real“ – „Manchester United“ 3:1
2000-08-04 (Čempionų lyga) „Real“ – „Manchester United“ 0:1
2000-04-19 (Čempionų lyga) „Manchester United“ – „Real“ 2:3
2000-04-04 (Čempionų lyga) „Real“ – „Manchester United“ 0:0

ISTORIJA. Paskutinį kartą legendinėje futbolo tvirtovėje šios dvi komandos susitiko beveik prieš dešimtmetį. 2003 metų balandžio 23-ąją Čempionų lygos ketvirtfinalyje po dviejų Davido Beckhamo ir vieno Ruudo van Nistelrory įvarčio „Manchester United“ įveikė savo varžovus 4:3. „Real“ ekipoje visus tris įvarčius pelnė Ronaldo, o kartą į savus vartus įsimušė Helguera.

Kadangi „Santiago Bernabeu“ stadione šeimininkai buvo laimėję 3:1, Mančesterio futbolininkai iš turnyro pasitraukė, tačiau tais metais laimėjo „Premier“ lygą.

Tose rungtynėse žaidė vos trys dabartiniai abiejų komandų futbolininkai: „Manchester United“ ekipoje – Rio Ferdinandas ir Ryanas Giggsas; „Real“ – Ikeras Casillas.

SUGRĮŽIMAS. Cristiano Ronaldo grįžta į „Old Trafford“. Šešerius metus nuo 2003-iųjų iki 2009-ųjų „Manchester United“ ekipoje praleidęs portugalas ne kartą sakė, kad futbolą žaisti jį išmokė Alexas Fergusonas. Mančesterio klube puolėjas per 292 mačus pelnė 118 įvarčių, triskart laimėjo „Premier“ lygą, kartą – Čempionų lygą, o 2008-aisiais buvo pripažintas geriausiu pasaulio futbolininku.

TRENERIAI. Seras Alexas Fergusonas prieš Jose Mourinho yra laimėjęs tik du kartus iš penkiolikos, tačiau portugalas „Old Trafford“ stadione Čempionų lygos rungtynių dar nėra laimėjęs su jokia ekipa.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

A.Fergusonas: „Ruošdamasis tokioms rungtynėms turi gerbti varžovus, bet ne jų bijoti. Tai viena geriausiai kontratakuojančių Europos komandų ir jie tai parodė prieš savaitę „Camp Nou“ stadione nugalėdami „Barcelona“ 3:1. Ko daugiau tikėtis, kuomet žaidi prieš komandą, kuri turi Cristiano Ronaldo. Tikiesi, kad jis pridarys problemų. Rafaelis gavo patirties pirmosiose rungtynėse ir dabar jo užduotis bus ta pati. Tačiau Cristiano nėra vienintelis pavojingas žaidėjas, tad negalime koncentruotis tik ties jo sustabdymu.

Manau, kad prieš „Real“ galima žaisti giliau atitraukus gynėjų liniją, nes jie retai kada skersuoja kamuolį į baudos aikštelę. Vienintelis C.Ronaldo mušą įvarčius po skersuotų perdavimų, kiti jų futbolininkai oro dvikovose nėra labai stiprūs ir tai bus mums į naudą. Tikiuosi, kad šiose rungtynėse pamatysime ir aukščiausios klasės teisėjo darbą“.

J.Mourinho: „Jeigu rungtynes pralaimėsime – neverksiu, o jei nugalėsime – iš džiaugsmo tikrai nebėgsiu 100 metrų pagal šoninę liniją. Net ir turėdami vieną ekstra įvartį išvykoje, turėsime atakuoti, nes „Manchester United“ tai taip pat daro labai gerai.

Šios rungtynės reiškia labai daug abiems komandoms, kurios šiuo metu yra pasiekusios savo formos piką. Įmušti bandysime tiek mes, tiek jie, tad rungtynių baigtis visiškai nenuspėjama – tai lyg finalas.

Žinoma, kad žaviuosi Alexu Fergusonu, neįmanoma juo nesižavėti. Duok Dieve man sveikatos, kad aš galėčiau taip ilgai dirbti treneriu kaip A.Fergusonas. Jis yra unikalus treneris ir žodžiais sunku apsakyti, kokią pagarbą jam jaučia varžovai“.

Xabi Alonso varžovų apsuptyje.
Xabi Alonso varžovų apsuptyje.

SUDĖTYS. Nors „Real“ vartininkui Ikerui Casillasui jau nuo rankos jau nuimtas gipsas ir jis įtrauktas į rungtynių paraišką, tačiau aikštėje „Los Blancos“ kapitono tikrai neišvysime. Apie tai prasitarė ir J.Mourinho. Portuagalas į startinę vienuolikę turėtų grąžinti daugelį prieš „Barcą“ nežaidusių futbolininkų – C.Ronaldo, Sami Khedira, Xabi Alonso, Mesutą Ozilą, Alvaro Arbeloa ir Angelį di Maria.

„Manchester United“ ekipoje nežais pirmose rungtynėse neblogai atrodęs Philas Jonesas, o jį saugų linijoje pakeis Tomas Cleverley. Gynėjų grandyje į startinę vienuolikę, palyginus su maču prieš „Norwich“, turėtų grįžti Rio Ferdinandas, o Nemanja Vidičių pakeisti Johny Evansas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius