-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po prisvilusio blyno „Kauno Žalgirio“ vairininkas apgailestavo dėl individualių klaidų

Ketvirtadienio vakarą „Kauno Žalgiris“ tapo 16-uoju Lietuvos klubu, pravėrusiu Europos taurių turnyrų duris. Pirmasis Mindaugo Čepo auklėtinių blynas UEFA Europos lygos pirmojo atrankos turnyro rungtynėse prisvilo – paskutinę akimirką į Senojo žemyno traukinį įšokę kauniečiai Marijampolėje pripažino Limasolio „Apollon“ ekipos pranašumą 0:2.
Mindaugas Čepas
Mindaugas Čepas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Rungtynes tarp būrio sirgalių stebėjo ir futbolui neabejingi Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas, buvęs Lietuvos futbolo rinktinės ilgametis lyderis Marius Stankevičius, tačiau pagrindo džiūgauti jie turėjo nedaug.

Kipro klubas pavadintas graikų saulės šviesos dievo bei muzikos ir poezijos globėjo garbei, tad Kipre neretai „Apollon“ futbolininkai nešioja „Dievo“ pravardę.

Futbolo dievų ketvirtadienio vakarą Limasolio kolektyvas nepriminė, bet sėkmingai įvarčiais vertė individualias debiutantų klaidas.

14-ąją minutę Danielis Romanovskis nesėkmingai bandė suklaidinti priešininką aikštės krašte ir ši saugo avantiūra baigėsi ne tik šiurkščia klaida, tačiau ir puikiu tolimu Ioannio Pitto įvarčiu.

Rungtynių pabaigoje už komandos naujoko Rimvydo Sadausko pražangą baudos aikštelėje į šeimininkų vartus buvo skirtas baudinys, kurį ramiai realizavo argentinietis Emilio Zelaya.

„Vaizdas gynyboje mane tenkino. Man atrodo, kad mūsų planas suveikė neblogai ir tas kaitaliojimas taktinės schemos iš 5-3-2 į 5-4-1 tikrai pasiteisino. Pakeitus išsidėstymą, varžovams erdvių ir kelių prie mūsų vartų sekėsi rasti sunkiau. Visgi sužaisti sėkmingiau atakoje mums visiškai nesisekė, ypač kai pakeitėme išsidėstymą. Vienintelį mūsų puolėją Joao Figueiredo labai sunkiai pasiekdavo kamuoliai“, – mačą komentavo M.Čepas.

Jis neslėpė, kad jo auklėtiniai prieš debiutinį mačą jautė papildomus psichologinius antpečius. „Ypač rungtynių pradžioje“, – pažymėjo treneris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynės tarp Kauno Žalgirio ir Limasolio Apollon komandų
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynės tarp Kauno Žalgirio ir Limasolio Apollon komandų

Strategas turėjo pastabų savo auklėtiniams ir dėl abiejų praleistų įvarčių.

„Pirmajame epizode reikėjo agresyviau sužaisti prieš smūgiavusį varžovą, antrame – neleisti oponentui įsiveržti į baudos aikštelę. Gaila, kad rungtynes nulėmė individualios klaidos. Blynas prisvilo, bet tikiu, kad padarysime išvadas ir atsakomojoje dvikovoje būsime agresyvesni, ypač atakoje“, – vylėsi strategas.

„Pralaimėti niekada nemalonu, futbolas susideda iš smulkmenų. Tos smulkmenos mums šiandien kainavo įvartį. Visgi džiaugiuosi, kad kovojome, nors vien noro šį kartą neužteko. Atidavėme visas jėgas ir nors nesužaidėme geriausių rungtynių, bet tikrai niekas negali priekaištauti, kad nesistengėme. Tikiu, kad kitose rungtynėse bus geriau, ši dvikova tikrai pridėjo pasitikėjimo“, – rungtynes vertino „Kauno Žalgirio“ saugas Dominykas Galkevičius.

Ketvirtus metus Limasolio klubą treniruojantis Sofronis Avgousti į aikštę metė tikrą internacionalą.

Startinėje „Apollon“ vienuolikėje tebuvo vos du Kipro atstovai, o likę devyni žaidėjai atstovavo Šveicarijai, Liuksemburgui, Argentinai (2), Prancūzijai, Serbijai, Portugalijai ir Ispanijai (2).

„Apollon“ paveikslas aikštėje stipriai kontrastavo su kaunietiškuoju. „Kauno Žalgiris“ yra viena lietuviškiausių A lygos ekipų, tad nieko keisto, kad ir šį mačą M.Čepas pradėjo tik su trimis legionieriais.

Likusias tris vietas startinėje vienuolikėje užėmė iš Afrikos Tautų turnyro neseniai sugrįžęs Bisau Gvinėjos rinktinės gynėjas Rudinilsonas Silva, Ukrainos saugas Jurijus Bušmanas ir atakų lyderis iš Brazilijos Joao Figueiredo.

Antrojo kėlinio viduryje šlaunies traumą patyrus Rudinilsonui, į aikštę buvo Edvinas Kloniūnas ir lietuvių pajėgos dar sustiprėjo.

„Kol kas neaišku, kokio rimtumo tai yra trauma – tik sumušimas ar kažkas rimčiau. Ar jis galės žaisti atsakomajame mače paaiškės po papildomų tyrimų“, – kalbėjo M.Čepas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius