Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po šalčio šoko ne vienam sirgalių gresia amputacija

Kai kurie „Kansas City Chiefs“ aistruoliai, apsilankę per vieną šalčiausių JAV amerikietiško futbolo mačų per NFL istoriją, moka didelę kainą. Jiems buvo pranešta apie gresiančią galūnių amputaciją dėl smarkaus nušalimo.
"Arrowhead" stadione temperatūra krito iki minus 20 laipsnių per "Miami Dophins" ir "Kansas City Shiefs" rungtynes.
„Arrowhead“ stadione temperatūra krito iki minus 20 laipsnių per „Miami Dophins“ ir „Kansas City Shiefs“ rungtynes. / Vida Press nuotr.

Vienos šalčiausių NFL rungtynių įvyko šių metų sausio 13 dieną.

Kanzaso Sityje, Misūrio valstijoje, vykusiame mače vietos „Kansas City Chiefs“ 26:9 įveikė „Miami Dolphins“.

Dar prieš mačą buvo aišku, kad teks žaisti atšiauriomis sąlygomis.

Pažiūrėti rungtynių į „Arrowhead“ stadioną sugužėjo net 70 tūkst. sirgalių.

Sniegas nekrito, tačiau buvo labai šalta.

Anot „New York Post“, tvyrojo 20 laipsnių šaltis – taip šalta šiame stadione nėra buvę, o per visą NFL istoriją tik trejos rungtynės yra vykusios prie dar žemesnės temperatūros.

Vida Press nuotr./"Arrowhead" stadione temperatūra krito iki minus 20 laipsnių per "Miami Dophins" ir "Kansas City Shiefs" rungtynes.
Vida Press nuotr./"Arrowhead" stadione temperatūra krito iki minus 20 laipsnių per "Miami Dophins" ir "Kansas City Shiefs" rungtynes.

Šįkart dėl didelio šalčio 15 žiūrovų rungtynes baigė ligoninėje.

Anot ligoninės direktorės Megan Garcia, 70 proc. nušalusių pacientų, kurie atsidūrė medicinos centre po rungtynių, yra pavojuje. Diskutuojama dėl liūdnos išeities – amputacijų.

Net ir tie, kurie jų išvengs, jau pasekmes likusį gyvenimą, teigė specialistė.

Vienas sirgalių, kuris tik nusiėmė pirštines penkioms minutėms, pamatė, kad paraudę pirštai pavirto į tamsiai mėlynus ir violetinius.

„Tai gyvenime liksiantis procesas. Liks jautrumas ir skausmas likusį gyvenimą, o ateityje išliks padidintas pavojus vėl nušalti, – apie pasekmes „Fox 4 KC“ kalbėjo M.Garcia. – Tad mes mokome juos, kaip apsirengti ir laikytis šiltai ateityje.“

Maža paguoda sirgaliams – „Kansas City Chiefs“ klubas šį sezoną laimėjo „Super Bowl“, tapęs čempionu antrus metus iš eilės.

Andy Reido treniruojama Misūrio valstijos komanda fantastiškoje „Super Bowl“ dramoje Las Vegase per pratęsimą 25:22 įveikė „San Francisco 49ers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius