Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingo mačo su Juodkalnija rusai keikia Michelį Platinį ir reikalauja pergalės

Po penktadienį skandalingai pasibaigusių nutrauktų rungtynių Podgoricoje, kur varžėsi Juodkalnijos ir Rusijos futbolo rinktinės – mestu iš tribūnos fakelu buvo sužalotas rusų vartininkas Igoris Akinfejevas, po 11 metrų baudinio į Rusijos žaidėją buvo mestas peilis, žaidėjai susistumdė ir teisėjo sprendimu 67 minutę mačas nebuvo tęsiamas – Rusijos futbolo sąjunga reikalauja asmeninės UEFA prezidento Michelio Platini atsakomybės ir įskaitytos pergalės rezultatu 3:0.
Podgoricoje Rusijos ir Juodkalnijos rinktinių mačas nutrauktas dėl sirgalių keliamų incidentų
Podgoricoje Rusijos ir Juodkalnijos rinktinių mačas nutrauktas dėl sirgalių keliamų incidentų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

 Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Penktadienio vakare Podgoricoje vykusios 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės tarp Rusijos ir Juodkalnijos buvo nutrauktos dukart. Jau po 20 sek. nuo mačo pradžios jis buvo atidėtas pusvalandžiui, kai sirgalių mestas degantis užtaisas pataikė tiesiai į rusų vartininką I.Akinfejevą.

28-erių Maskvos CSKA žaidėjas stovėjo prieš savo ginamus vartus, kai iš tribūnos į jį atskriejo degantis fakelas. Degantis užtaisas pataikė vartininkui į sprandą. Vartininkas buvo išvežtas į ligoninę, ten jam buvo diagnozuotas smegenų sutrenkimas ir trečiojo laipsnio nudegimas.

Pasirodė vaizdo medžiaga, kurioje matosi, kas metė degantį fakelą į vartininką (įvykis nuo 3 min. 20 sek.)

VIDEO: Per rungtynes degančiu fakelu sužeistas Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas
VIDEO: Į Igorį Akinfejevą pataiko padegamasis užtaisas

62-ąją minutę rusai gavo teisę mušti 11 metrų baudinį, tačiau Romanas Širokovas progos neišnaudojo.

Iškart po to tribūnose tvyrojusi įtampa pasiekė kritinį lygį, sirgaliai kėlė neramumus, apsistumdė ir abiejų komandų žaidėjai. Teisėjas nusprendė 67 min. mačą galutinai nutraukti. Rusai tikino, kad iš tribūnų į jų pusę skriejo žiebtuvėliai, raktų pakabukai, o į vieną pataikė mestas peilis.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko aiškino, kad jau po pirmojo incidento su vartininku turėjo būti nutrauktas mačas, tačiau teisėjas to padaryti negalėjo – sprendimą turėjo priimti rungtynių komisaras.

Kaip aiškino Rusijos sporto vadovas, jis sužinojo, kad dvikovos komisaras susisiekė su UEFA vadovu, prancūzu M.Platini, ir šis leido tęsti rungtynes Juodkalnijoje.

„Jis buvo netoliese ir viską matė. Tačiau nenutraukė rungtynių. Komisaras per UEFA generalinį sekretorių Gianni Infantino susisiekė su M.Platini ir šis liepė toliau žaisti. Bet galiausiai tai padarė dar didesnę meškos paslaugą – dvikova buvo nutraukta po valandos. Galima sakyti, kad M.Platini kaltas dėl tokios baigties. Tai buvo ne rungtynės, o nesusipratimas. Aš buvau prieš, kad tęstųsi dvikova jau po pirmojo incidento“, – sakė V.Mutko.

Rusija pasinaudojo galimybe per 19 valandų į UEFA būstinę parašyti protestą dėl nutrauktų rungtynių Podgoricoje ir pareikalavo jai įskaityti pergalę rezultatu 3:0. Tai rusai padarė 16 valandą Lietuvos laiku.

UEFA atstovų teigimu, šeštadienį savo raportų buvo neparašę dar keli oficialūs mačo atstovai, todėl sprendimas dėl rungtynių baigties bus paskelbtas kovo 30-ąją.

Tačiau pranešta, kad Maskvos CSKA ekipa, kuriai atstovauja I.Akinfejevas, iš UEFA gaus kompensaciją už žaidėjo sužalojimą – mat visi atrankoje dalyvaujantys futbolininkai yra apdrausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius