-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po smūgio 0:5 – V.Čeburino apmaudas: „Deja, įvarčiai krito tik į vienus vartus“

Vladimiras Čeburinas buvo ramus, tačiau labai nusivylęs po Vilniaus „Žalgirio“ itin slogių rungtynių trečiadienio vakarą. Treneris akcentavo klaidas, kurios leido Budės „Glimt“ komandai iš Norvegijos pradėti Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą triuškinančia pergale 5:0.

Du įvarčiai pirmajame kėlinyje, du antrojo pradžioje ir vienas per pridėtą laiką – taip „Žalgiris“ buvo sumuštas už poliarinio rato ribos esančiame Budės mieste.

„Labai daug kas šiandien nepavyko, padarėme šiurkščių klaidų, – kalbėjo V.Čeburinas. – Pradėjome gal neblogai, turėjome gerą progą pasižymėti, varžovams iškart kontrolės neatidavėme, tačiau nesusitvarkėme gynyboje. Praleidome baudinį, vėliau – greitas antras įvartis. Prasidėjo sunkumai. Antrąjį kėlinį pradėjome kiek kitaip, per pertrauką kalbėjome, ką norime matyti aikštėje, bet padarėme klaidų, kurių mums varžovas neatleido. Žemesnio lygio oponentai galbūt mūsų tokiose situacijose pagailėtų. Daugelį klaidų varžovai vertė pavojingais momentais. Ir, žinoma, pelnytais įvarčiais.“

„Bravo“ treneris tarė Edvinui Gertmonui. Nors vartininkas iš savo vartų kamuolį traukė penkiskart, jis buvo gynybos siena, gelbėjusi „Žalgirį“ nuo dar nepadoresnio rezultato.

„Mums nepavyko gesinti varžovų atakų. Ruošėmės rungtynėms, analizavome varžovus, tačiau pridarėme klaidų. Dėkui Gertmonui, kuris mus gelbėjo“, – sakė specialistas iš Kazachstano.

V.Čeburinas akcentavo, kad matė pozityvo išeinant į atakas, jų organizavime.

„Kartais pavykdavo kamuolį pakontroliuoti. Deja, įvarčiai krito tik į vienus vartus“, – nusivylimo neslėpė strategas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

Ir nors buvo sutriuškinti, „Žalgirio“ žaidėjai neturėjo būti labai nustebę aikštėje. Pasak V.Čeburino, varžovai žaidė taip, kaip tai daro visada.

„Jų komandos stilius, filosofija yra likusi tokia pati kaip pernai. Sužaidė sau įprastas rungtynes. Žinojome, kaip jie rungtyniaus. Pasikartosiu, kad davėme galimybių ir varžovai jomis pasinaudojo“, – komentarą uždarė treneris.

Atsakomosios „Žalgirio“ ir „Glimt“ rungtynės vyks kitą antradienį LFF stadione, kur reikės stebuklo.

Jei jo sukuri nepavyks, žalgiriečiai kovą pratęs Europos lygos lemiamame atrankos etape, kuriame susitiktų su Razgrado „Ludogorec“ ir Zagrebo „Dinamo“ poros pralaimėtoju.

Primename, kad „Žalgiris“ jau užsitikrino dalyvavimą bent Konferencijų lygos grupių varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius